Galatasaray er videre til Europa League Play-off etter de slo St Johnstone 2-4 (3-5 sammenlagt) på bortebane

Galatasaray gjorde det vanskelig for seg etter at de bare klarte 1-1 på hjemmebane i første oppgjør mot skotske St Johnstone. Fatih Terim gjorde flere bytter på laget etter sist kamp. Mbaye Diagne, Arda Tuan og Sofiane Feghouli som ikke startet sist kamp, fikk denne gangen tillit fra start. İsmail Çipe startet også for en suspendert Fernando Muslera som fikk rødt kort i første oppgjør.

Første omgang

Galatasaray startet kampen best og etter 28. minutter fikk de kampens første mål, etter at Mbaye Diagne ble spilt igjennom av Kerem Akturkoglu. Diagne avsluttet mellom beina til St Johnstones målvakt. Etter 35 minutter svarte St Johnstone og satte inn 1-1, etter at İsmail Çipe klarte å rote ballen i eget mål etter en duell i feltet. I det 41. minutt var Marcao farlig nær på å pådra seg rødt kort etter felling som bakerste mann, men dommeren så ikke på situasjonen som en opplagt scoringsmulighet. 1-1 (2-2 sammenlagt) ble pauseresultatet.

Kvalitetsforskjell i andre omgang

Galatasaray viste hvem som var det beste laget i andre omgang. De presset på og etter 64. minutter scoret Kerem Akturkoglu etter fint angrep av Galatasaray. Arda spilte Kerem Akturkoglu nydelig igjennom, og tyrkeren gjorde ingen feil foran mål. I det 70. minutt var det Sofiane Feghouli sin tur til å vise fram skuddfoten. Algerieren som har en god skuddfot plasserte ballen fint i mål fra 16 meter. Kerem Akturkoglu var nest sist på 1-3 scoringen, og kunne notere seg for sin andre assist i kampen. Det så lenge ut til å bli sluttresultatet også, men to minutter på overtid satte Emre Kılınç som kom inn i det 88 minutt inn 1-4 for Galatasaray. Fire minutter på overtid fikk St Johnstone inn en scoring når Michael O’Halloran satte inn 2-4, som også ble sluttresultatet.

Møter Randers i Play-off

Galatasaray er dermed videre med 3-5 sammenlagt og møter danske FC Randers i Play-offen til Europa League.

Kampfakta:

Stadion: McDiarmid Park
Dommere: Andris Treimanis, Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (Letonya)
St. Johnstone: Clark, Kerr, Gordon, McCart, Brown (67. min Rooney), McCann, Davidson, Craig (70. min Hendry), Booth (86. min Devine), Kane (66. min May), O’Halloran
Galatasaray: İsmail Çipe, Boey, Luyindama, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı (89. min Alpaslan Öztürk), Kerem Aktürkoğlu (82. min Mustafa Muhammed), Berkan Kutlu, Feghouli (88. min Emre Kılınç), Arda Turan (73. min Babel), Diagne (83. min Aytaç Kara)
Mål: 29. min Diagne, 64. min Kerem Aktürkoğlu, 70. min Feghouli, 90+2. min Emre Kılınç (Galatasaray), 37. min Kerr, 90+3. min O’Halloran (St. Johnstone)
Gule kort: 39. min Kane, 40. min Craig, 60. min Davidson, 77. min Hendry (St. Johnstone), 41. min Marcao, 48. min Van Aanholt (Galatasaray)