Trettendeplass i Süper Lig

Burak Elmas (49) ble valgt til Galatasarays 38. president 19. juni 2021 etter han vant valget med 1541 stemmer. Like etter valget ble kontrakten til trener trener Fatih Terim forlenget med tre år.

Galatasaray var aktiv under sommerens overgangsvindu og kjøpte Victor Nelsson (22) for 7 millioner euro fra FC Købehavn, Alexandru Cicâldău (24) fra CS U Craiova for 6,5 millioner euro, Sacha Boey (20) fra Rennes for rundt 5 millioner euro, Olimpiu Moruţan (22) fra FCSB for 4 millioner euro, Berkan Kutlu (23) fra Alanyaspor for 4 millioner euro og Barış Alper Yılmaz (21) fra Ankara Keçiörengücü for 2 millioner euro. I tillegg kom flere spiller gratis og på lån.

En rekke spillere forlot også klubben gratis. Blant den navn som norske Martin Linnes (29), Radamel Falcao (35), Emre Akbaba (28), Ryan Donk (35), Jimmy Durmaz (32) og Şener Özbayraklı (31).

Kvalifisering til Champions League og Europa League

Galatasaray gikk på en smell i andre kvalifiseringsrunde til Champions League mot PSV Eindhoven. Første kamp endte med et stygt 5-1 tap på bortebane, mens hjemmekampen endte med 1-2-tap. Etter elimineringen fikk Galatasaray mulighet til å kvalifisere seg til Europa League. Galatasaray spilte sine hjemmekamper i kvalifiseringen på Başakşehir sin hjemmebane på grunn av COVID-19.

I kvalifiseringen til Europa League ventet først skotske St. Johnstone. Galatasaray klarte bare 1-1 på hjemmebane, men etter 2-4-seier på bortebane, avanserte de videre til siste runde, der danske FC Randers ventet.

Kerem Aktürkoğlu sendte Galatasaray i føring etter 26. minutter i første kamp, som ble spilt i Danmark. Frederik Lauenborg utlignet i andre omgang, og det sto 1-1 før returoppgjøret.

Marvin Egho sendte gjestene FC Randers i ledelsen på hjemmebane, men Patrick van Aanholt utlignet like etter pause. I det 59. minutt satte Frederik Lauenborg ballen i eget nett, og 2-1 for Galatasaray, som også ble sluttresultatet. Galatasaray gikk til Europa League der de møtte Lazio, Marseille og Lokomotiv Moskva.

Varierende start i Süper Lig

Galatasaray startet med to seiere mot Giresunspor på bortebane og Hatayspor på hjemmebane. Etter det gikk Galatasaray fire kamper uten seier, med uavgjort i to kamper mot Kasımpaşa og Trabzonspor, før det ble tap mot Alanyaspor hjemme, og Kayserispor borte.

Galatasaray slo tilbake med tre strake seire mot Göztepe, Rizespor og Konyaspor, og lå på sjetteplass, fire poeng bak serieleder Trabzonspor etter ni runder. I den tiende runden 25. oktober 2021 var det klart for lokalderby mot Beşiktaş på bortebane. Alexandru Cicâldău sendte Galatasaray i ledelsen i kampen, men Beşiktaş slo tilbake med to scoringer i det 39. og 64. minutt.

Én måned senere, på kampdag 13, var det klart for nytt et lokalderby. Denne gang mot erkerival Fenerbahçe på hjemmebane. Kerem Aktürkoğlu satte inn 1-0 for Galatasaray 16 minutter ut i kampen. I det 31. minutt reduserte Fenerbahçe etter scoring av Mesut Özil. Fenerbahçe stakk av med alle poengene fire minutter på overtid når Miguel Crespo satte inn 1-2-. Fatih Terim ble utvist etter kampen, og fikk fem kampers utestengelse av forbundet.

I de seks påfølgende kampene vant Galatasaray ved 1 anledning, spilte 3 uavgjorte og tapte 2 kamper. Galatasaray lå på 11.-plass etter halvspilt sesong.

Europa Leagues gruppespill

Galatasaray startet gruppespillet i Europa League med en 1-0-seier over Lazio på hjemmebane i kamp en. Eneste målet i kampen kom på et selvmål av Thomas Strakosha i det 66. minutt.

I kamp to spilte Galatasaray 0-0 borte mot Marseille. Kampen vil bli mest husket for bråket fra tribunen fra Marseille- og Galatasaray-fans, som fyrte av fyrverkeri mot hverandre.

Kerem Aktürkoğlu scoret kampens eneste mål på bortebane mot Lokomotiv Moskva i kamp tre. Returoppgjøret på hjemmebane runden etter endte 1-1. Galatasaray tok ledelsen i det 43. minutt etter scoring fra Sofiane Feghouli, men Lokomotiv Moskva svarte i andre omgang og satte inn 1-1 i det 72. minutt.

I kamp fem tok Galatasaray i mot Marseille på hjemmebane. Det ble en fartsfylt kamp både på banen og på tribunen. Alexandru Cicâldău sendte Galatasaray i ledelsen i det 12. minutt, mens Marseille scoret selvmål i det 30. minutt. Det så ut som det skulle gå veien for Galatasaray i det 64. minutt når Sofiane Feghouli satte inn 3-0, men Marseille reduserte og skapte litt spenning i kampen i det 68. minutt. Spenning forduftet i det 84. minutt når Ryan Babel satte inn 4-1. Marseille fikk imidlertid et trøste mål i det 85. minutt, og kampen endte 4-2.

Galatasaray var allerede videre fra gruppen før siste kamp mot Lazio i Roma. Alt handlet om hvem som skulle bli gruppevinner. Med uavgjort eller seier ville Galatasaray sikre førsteplassen i gruppen, som gjorde at de gikk direkte til åttendedelsfinalen, uten å måtte igjennom play-off. Galatasaray det som skulle til i en kjedelig kamp på Stadio Olimpico, som endte målløs.

Galatasaray vant gruppen med 12 poeng, 3 poeng foran Lazio på andreplass. Med tre seire og tre uavgjort, gikk de også igjennom gruppespillet uten å tape. I åttendedelsfinalen ventet et dobbeltoppgjør mot Barcelona.

Fatih Terims går av

Etter et cuptap mot Denzislispor på hjemmebane 28. desember 2021, og 0-1-tap på hjemmebane i Süper Lig mot Giresunspor i første kamp på nyåret, rant begeret over for tålmodighet med Fatih Terim som trener i klubben. Supporterne protesterte og krevde at ledelsen gikk av, og 10. januar 2022 ble det klart at Fatih Terims kontrakt hadde blitt terminert, etter møte med president Burak Elmas. Hans fjerde periode som trener i Galatasaray var historie. Fatih Terim delte et bilde av kontrakt-termineringen på sosiale medier noen dager senere, og uttalte at det var hans siste signatur med Galatasaray.

Domènec Torrent blir ny trener

11. januar 2023 ble det klart at Domènec Torrent ble ny trener for Galatasaray. Spanjolen var mest kjent for å ha vært assistenten for Pep Guardiola i Barcelona, FC Bayern München og Manchester City.

Galatasaray hentet tilbake den 36-årgamle storscoreren Bafétimbi Gomis og Semih Kaya under vinterens overgangsvindu. I tillegg ble Erick Pulgar og målvakt Iñaki Peña hentet på lån ut sesongen.

Domènec Torrent fikk en forferdelig start i Galatasaray med tre tap på rad mot Hatayspor, Kasımpaşa og Trabzonspor. Hans første seier kom ikke før i kamp seks mot Göztepe 21. februar 2021, da Galatasaray vant 2-3 på bortebane

Åttendedelsfinale mot Barcelona i Europa League

10. mars 2024, ble første kamp mot Barcelona sparket i gang. Første oppgjør ble spilt på Camp Nou. Domènec Torrent hadde god kjennskap til Barcelona etter fem år i klubben. Kampen endte 0-0, og Galatasaray tok med seg et veldig godt utgangspunkt før returoppjøret på hjemmebane uken etter.

50.000 kunne ta i mot Barcelona på Nef Stadion etter at Tyrkia hadde lettet på korona-restriksjonene. Midtstopper Marcão sendte Galatasaray-fansen til himmels etter han stanget inn 1-0 i det 28. minutt. Barcelona svarte i det 37. minutt når Pedri satte inn 1-1. I det 50. minutt tok Barcelona ledelsen i kampen når Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-2. Galatasaray klarte aldri å slå tilbake, og røyk ut fra turneringen.

Den katastrofale formen i hjemlig serie fortsatte. Etter 30 runder lå Galatasaray på 15.-plass på tabellen. Galatasaray slo Fatih Karagümrük 2-0 i den 31. runden, men i runden etter gikk de på et forsmedelig 2-0-tap for Fenerbahçe på bortebane. Etter noen gode resultater på slutten av sesongen, endte Galatasaray til slutt på 13.-plass på tabellen.

I juni 2022 var Domènec Torrent dager talte i Galatasaray etter bare noen måneder som trener.

Lavt tilskuersnitt

Galatasaray hadde et tilskuersnitt på 21,425 i Süper Lig på Nef Stadion (Ali Sami Yen Spor Kompleksi). Det lave tilskuersnittet skyldes mye av restriksjoner på grunn av COVID-19.

Kerem Aktürkoğlu toppscorer

Kerem Aktürkoğlu ble Galatasarays toppscorer med 13 scoringer i alle turneringer, der 10 kom i Süper Lig. I tillegg bidro han med 13 målgivende, og var en av få som leverte varene under sesongen.