Taylan Antalyalı (født 9. januar 1995 i Yatağan) er en tyrkisk midtbanespiller som spiller for Samsunspor, på lån fra Galatasaray for 2023-24-sesongen.

Han kom gratis til Galatasaray fra BB Erzurumspor i 2019. I 2022-23-sesongen var han lånt ut til Ankaragücü.

Klubbkarriere

Bucaspor

— 2012-13-sesongen

Taylan Antalyalı startet sin profesjonelle karriere i 2012 for Bucaspor i 1.Lig (nivå to i Tyrkia). Han fikk sin debut for klubben 24. november 2022 da han kom inn som innbytter i det 87. minutt for Umut Gündogan i en kamp som endte med 3-0 seier for Bucaspor. I 2012-13 sesongen spilte han 10 ligakamper og 1 cupkamp Bucaspor som endte på femteplass på tabellen.

— 2013-14-sesongen

Han fikk mer spille tid i 2013-14 sesongen som endte med 9. plass for Bucaspor. Han spilte 29 ligakamper og scoret ett mål, som var hans første for klubben, og kom mot Karsiyaka i den 37. serierunden.

Gençlerbirliği

— 2014-15-sesongen

13. august 2014 signerte Taylan Antalyalı som 19-åring for hovedstadsklubben Gençlerbirliği for 500 tusen euro. Han slet med spilletid i Gençlerbirliği som spilte i Süper Lig (øverste divisjon), og fikk bare 2 ligakamper og 6 cupkamper for klubben i 2014-15 sesongen.

— 2015-16-sesongen

Han spilte ingen kamper og var på benken i kun to av de i første halvdel av 2015-16 sesongen for Gençlerbirliği.

Kayseri Erciyesspor (lån)

1. februar 2016 ble han lånt ut til 1.Lig-klubben Kayseri Erciyesspor for resten av sesongen. Han debuterte syv dager senere mot Gaziantep BB, da han kom inn som innbytter i det 81. minutt i en kamp som endte med 2-0 tap på bortebane. Han spilte 13 av 15 ligakamper, men klarte ikke avverge at Kayseri Erciyesspor endte på en 17. plass og rykket ned.

Haceteppe (lån)

— 2016-17-sesongen

31. august 2016 ble han på nytt lånt ut. Denne gangen var det 2.Lig-klubben (nivå tre) Haceteppe som sto for tur. Han fikk sin debut 9. oktober 2016 mot Ankara Keciörengücü da han kom inn som innbytter i det 58. minuttm i en kamp som endte med 1-2 tap.

Hans første mål kom 2. mars 2017 mot Istanbulspor, mens han andre mål kom to måneder senere mot Pendikspor. Han spilte 27 ligakamper og scoret 2 mål for Haceteppe som endte på 9. plass på tabellen.

BB Erzurumspor

— 2017-18-sesongen

Taylan Antalyalı fikk sitt store gjennombrudd i 1.Lig-klubben BB Erzurumspor, som han signerte for i 17. august 2017. BB Eruzurmspor hadde Osman Özköylü som trener og hadde ambisjoner om å rykke opp til Tyrkias øverste divisjon. Hans første kamp var en cupkamp mot Altay 20. september 2017 som BB Eruzumspor gikk videre fra etter straffesparkkonkurranse, mens han først ligakamp kom 1. oktober 2017 mot Adanaspor.

Hans første mål kom 7. mars 2018 mot Eskisehirspor. Han kom inn i det 68. minutt og scoret 2-0 målet i det 80. minutt i en kamp som endte med 2-1 seier for BB Eruzumspor.

Han spilte 27 ligakamper og scoret 2 mål i 2017-18 sesongen, og BB Eruzumspor kapret femteplassen som ga plass i play-off til Süper Lig. Taylan Antalyalı  spilte alle tre play-off-kampene, og scoret i første play-off-kamp mot Ümraniyespor som endte med 4-3 seier. Det ble også seier i returoppgjøret (1-2), før Gazişehir Gaziantep ble beseiret etter straffesparkkonkurranse i finalen. Dermed rykket BB Eruzumspor opp til Süper Lig.

— 2018-19-sesongen

Taylan Antalyalı spilte fast for BB Eruzurmspor i Süper Lig, men klarte ikke bidra til at klubben ikke endte på en 17. plass og rykket ned. Han spilte 31 ligakamper og scoret 6 mål. Hans første Süper Lig-scoring kom 6. oktober 2018 mot Alanyaspor som endte med 1-0 seier på hjemmebane.

— 2019-20-sesongen

Det ble bare fire 1.Lig-kamper for BB Eruzurmspor i 2019-20 sesongen før turen gikk til Istanbul.

Galatasaray

2. september 2019 signerte Taylan Antalyalı en fireårskontrakt med Galatasaray. Han kom gratis og hadde en markedsverdi på 1 million euro på det tidspunktet. Debuten fikk han 9. november 2019 da han kom inn i det 87. minutt for Adem Büyük i en 0-2 seier på bortebane mot Gaziantep FK.

Hans første mål for Galatasaray kom i 37. runden mot Göztepe i en kamp som endte med 3-1 seier for Galatasaray. Han spilte 15 ligakamper og 5 cupkamper i debutsesongen som endte med en skuffende sjetteplass for Galatasaray.

— 2020-21-sesongen

I 2020-21 hadde han blitt varm i trøya, og var nesten selvskreven i førsteelleveren til Fatih Terim. Han spilte 39 kamper i alle turneringer og scoret 1 mål i en sesong som endte på andreplass for Galatasaray, slått av Beşiktaş på målforskjell.

— 2021-22-sesongen

Taylan Antalyalı fortsatte å være en foretrukken spiller i 2021-22-sesongen under Fatih Terim og Domènec Torrent som ble ansett som trener i januar 2022. Han dannet ofte en defensiv midtbane-duo med nyinnkjøpte Berkan Kutlu.

Han spilte 7 av 8 kamper i Europa Leagues som endte med tap mot Barcelona i åttendedelsfinalen over to kamper. Til sammen spilte han 42 kamper i alle turneringer og pådro seg 9 gule kort og 1 rødt.

— 2022-23-sesongen

Taylan Antalyalı spilte bare 12 minutter av første seriekamp for Galatasaray i 2022-23-sesongen, etter at spillere som Sergio Oliverira, Fredrik Midtsjø og Lucas Torreira ble hentet til klubben.

MKE Ankaragücü

8. september 2022 ble han lån ut sammen med Emre Kılınç til Ankaragücü for resten av sesongen. Ankaragücü lå på sisteplass med ett poeng etter fem serierunder. Taylan Antalyalı spilte 32 kamper, scoret 3 mål og noterte seg for 5 målgivende pasninger under oppholdet i hovedstadsklubben. Ankaragücü endte på 11.-plass på tabellen i Süper Lig.

Samsunspor

25. juli 2023 ventet nytt et låne-opphold for Taylan Antalyalı. 28-åringen ble lånt ut til den nyopprykkede Süper Lig-klubben Samsunspor.

Overganger
SesongDatoFraTilMVOvergang
19/20Sep 2, 2019Büyüksehir Belediye ErzurumsporTurkeyBB ErzurumsporGalatasaray SKTurkeyGalatasaray€1.00mFree transfer
17/18Aug 17, 2017Genclerbirligi AnkaraTurkeyGenclerbirligiBüyüksehir Belediye ErzurumsporTurkeyBB Erzurumspor€200kFree transfer
16/17Jun 30, 2017Hacettepe SporTurkeyHacettepeGenclerbirligi AnkaraTurkeyGenclerbirligi€200kLån slutt
16/17Aug 31, 2016Genclerbirligi AnkaraTurkeyGenclerbirligiHacettepe SporTurkeyHacettepe€500kLån
15/16Jun 30, 2016Kayseri ErciyessporTurkeyK. ErciyessporGenclerbirligi AnkaraTurkeyGenclerbirligi€500kLån slutt
15/16Feb 1, 2016Genclerbirligi AnkaraTurkeyGenclerbirligiKayseri ErciyessporTurkeyK. Erciyesspor€500kLån
14/15Jul 1, 2014BucasporTurkeyBucasporGenclerbirligi AnkaraTurkeyGenclerbirligi€500k€500k

Genclerbirligi AnkaraGenclerbirligi Ankara9

Taylan Antalyalı startet sin landslagskarriere for Tyrkias aldersbestemte lag, fra U15 til U20 nivå. Han debuterte for A-landslaget 24. mars 2021 mot Nederland i en kvalifiseringskamp til VM 2022 som endte med tyrkisk 4-2 seier.

Han ble tatt ut i Tyrkias EM-tropp til EM i fotball 2021.