02.06.1992

1,81 cm

Portugal

Statistikk 2023-24-sesongen

Sérgio Oliveira (født 2. juni 1992) er en portugisisk midtbanespiller som kom til Galatasaray fra Porto før 2022-23-sesongen for 3 millioner euro. Han er kjent for sine presise og harde langskudd og frispark, og har scoret over 60 mål i karrieren.

Han signerte en fireårskontrakt. Sérgio Oliveira har også 13 kamper for det portugisiske landslaget.

Klubbkarriere

Porto

Sérgio Oliveira ble født i Paços de Brandão, Santa Maria da Feira i Aveiro-distriktet, og ankom Portos ungdoms-akademi i 2002, i en alder av 10 år.

— 2009-10-sesongen

17. oktober 2009 ble han klubbens yngste spiller noensinne til å spille for førstelaget, i en alder av 17 år, 4 måneder og 15 dager. Han debuterte mot Sertanense, en kamp som endte med 4-0-seier i tredje runde av Taça de Portugal, som er den portugisiske cupen. Han hadde målgivende pasning til Hulk i et av målene til Porto.

Den påfølgende måneden signerte han ny kontrakt med Porto, som strekte seg til juni 2012 med en utkjøpsklausul på 30 millioner euro.

Beira-Mar (lån)

1. august 2010 ble Sérgio Oliveira lånt ut til Beira-Mar som spilte i den portugisiske toppdivisjonen for 2010-11-sesongen.

— 2010-11-sesongen

Han debuterte og spilte ett minutt, i en 1-1-kamp mot Paços Ferreira 23. oktober 2010. 11. mars 2011 hadde han en målgivende pasning på 3-1-scoringen til Renan mot samme lag.

Han spilte 11 kamper fordelt på 625 minutter for Beira-Mar i alle turneringer i 2010-12-sesongen.

KV Mechelen (lån)

11. august 2011 ventet et nytt låne-opphold etter at Porto hadde ansatt Vítor Pereira som ny trener. Denne gangen var det belgiske KV Mechelen som sto for tur. KV Mechelen spilte i den belgiske toppdivisjonen og hadde Marc Brys som trener.

— 2011-12-sesongen

Sérgio Oliveira debuterte med to scoringer i en 3-0-seier mot KV Oostende i sjette runde i cupen 21. september 2011. Tre dager senere fikk han sin ligadebut mot KSC Lokeren på hjemmebane, i en kamp som endte med 0-2-tap.

Sérgio Oliveira spilte bare en halv sesong i den belgiske klubben, og noterte seg med 3 scoringer på 8 kamper.

Penafiel (lån)

1. januar 2012 ble han lånt ut for resten av sesongen til Penafiel, som spilte på nest øverste nivå i Portugal. 29. januar 2012 debuterte han mot Belenenses i ligaen, og i kampen etter scoret han sitt første mål for klubben mot União Madeira. Han scoret 2-1-målet i det 72. minutt i en kamp som endte til slutt med 3-1-seier.

Sérgio Oliveira scoret 3 mål på 13 kamper for Penafiel i siste halvdel av 2011-12-sesongen, før han returnerte til Porto.

Porto B

— 2012-13-sesongen

Sérgio Oliveira fikk kun spille for B-laget til Porto i 2012-13-sesongen. Han spilte 36 kamper, scoret 6 mål og hadde 3 målgivende pasninger i sesongen, i tillegg til å pådra seg 13 gule og 1 rødt kort.

Paços Ferreira

— 2013-15

1. juli 2013 ble Sérgio Oliveira lånt ut til Paços Ferreira som spilte i toppdivisjonen i Portugal. Han ble først lånt ut for 2013-15-sesongen, men avtalen ble gjort permanent etter sesongslutt.

Han debuterte i første serierunde mot SC Braga 16. august 2013, mens han første scoring for klubben kom i et 1-3-tap mot Vit. Guimarães 28. oktober 2013.

Sérgio Oliveira tilbrakte to sesonger i  Paços Ferreira og scoret to ligamål hver sesong. Totalt scoret han 6 mål og hadde 2 målgivende pasninger på 65 opptredener for klubben.

Porto

1. juli 2015, ett år etter at Paços Ferreira signerte Sérgio Oliveira permanent, ble han solgt tilbake til gamleklubben Porto for 1 million euro.

— 2015-16-sesongen

Han spilte sin første kamp etter returen mot Angrense i fjerde runde i Taça de Portugal 11. november 2015, mens han første ligakamp etter retur kom på nyåret, 17. januar 2016, da han kom inn som innbytter i det 86. minutt i et 1-0-tap mot Vitória Guimarães.

18. februar 2016 fikk han sin første europacup-kamp mot Borussia Dortmund i Europa League.

I løpet av 2015-16-sesongen spilte han 18 kamper, scoret 3 mål og hadde 3 målgivende pasninger i alle turneringer, hvor 2 av målene kom i ligaen på 9 kamper.

— 2016-17-sesongen

Sérgio Oliveira slet med spilletid i 2016-17-sesongen, og fikk bare ett innhopp som kom mot Estoril Praia i første halvdel av sesongen. På nyåret ventet nok et utlån, denne gangen til Frankrike.

Nantes (lån)

31. januar 2017 ble Sérgio Oliveira lånt ut til Nantes for resten av sesongen. Nantes hadde portugiseren Sérgio Conceição som trener, som også kom til å bli hans fremtidige trener i Porto.

Han debuterte 12. februar 2017 i en 3-2-seier mot Marseille i Ligue 1, da han kom inn som innbytter for Mariusz Stepinski i det 72. minutt.

Det ble ikke allverden med spilletid i Nantes heller. Han fikk 6 innhopp fordelt på 109 minutter i Ligue 1 i siste halvdel av sesongen.

Porto

Sérgio Oliveira fikk sin gjennombrudd for Porto i 2017-18-sesongen.

— 2017-18-sesongen

Han startet de fleste kampene på nyåret 2018 etter at Danilo Pereira ble langtidsskadet, og dannet en sentral midtbane-duo med Héctor Herrera.

, og scoret i tre seriekamper på rad, i tillegg til 1 målgivende pasning fra 21. til 23. serierunde: Han scoret i 3-1-seieren over Braga på hjemmebane, hadde 1 scoring og 1 målgivende pasning i 0-4-seier mot Chaves på bortebane, og scoret mot i 5-0-seier over Rio Ave FC på hjemmebane.

I 2017-18-sesongen som endte med seriemesterskap for Porto foran Benifca, spilte han 27 kamper, scoret 4 mål og hadde 3 målgivende pasninger. 4 av målene kom i ligaen på 19 kamper.

— 2018-19-sesongen

Sérgio Oliveira spilte i de 7 første seriekampene, før han mistet plassen til Danilo Pereira som var tilbake fra skade. Han fikk spilletid i ytterliggere en ligakamp i første halvdel av sesongen, og han valgte å dra på lån til Hellas under overgangsvinduet i januar 2019, etter han ikke ble satset på av trener Sérgio Conceição

Han startet også én kamp i Champions League, som var på bortebane i gruppespillets siste kamp mot Galatasaray. Porto vant kampen 2-3 og Sérgio Oliveira scoret 1-3-målet i det 57. minutt.

PAOK Thessaloniki

31. januar 2019 gikk han på lån til den greske klubben PAOK for resten av sesongen, og han fikk sin debut 6. februar 2019 mot Panionios i kvartfinalens første kamp i den greske cupen.

Tre dager senere fikk han sin debut i ligaen mot Olympiakos, da han kom inn som innbytter for Yevgen Shakhov i det 57. minutt, i en kamp som endte med 3-1-seier.

18. februar 2019 scoret han sitt første mål i 1-5-seier over Apollon Smyrnis i ligaen, der han satte inn 0-2-målet i det 9. minutt.

PAOK tok the double for første gang i klubbens historie, og vant både serien og cupen i 2017-18-sesongen. Sérgio Oliveira spilte 11 ligakamper og scoret 4 mål, i tillegg til 4 kamper i cupen.

Porto

Sérgio Oliveira var tilbake i Porto, og ble værende i klubben for spill i 2019-20-sesongen, etter et vellykket opphold i gresk fotball.

— 2019-20-sesongen

Han startet første seriekamp mot Gil Vicente 10. august 2020, men var etter det ute med en ankelskade som holdt han ute til desember, foruten et innhopp i cupen og en kamp for reservelaget.

Likevel ble det en bra sesong for Sérgio Oliveira som igjen tok the double og vant ligaen og cupen foran erkerival Benfica. Han spilte 35 kamper, scoret 5 mål og hadde 7 målgivende pasninger i 2019-20-sesongen på tvers av alle turneringer.

Han kom inn som innbytter mot Benfica i det 80. minutt, på stillingen 1-2 til Porto. Med ti mann siden slutten av først omgangen dro Porto i land cup-mesterskapet.

— 2020-21-sesongen

Sérgio Oliveira startet sesongen bra med to scoringer og en målgivende pasning på de to første seriekampene mot Braga og Boavista.

8. november 2020 hadde han 2 målgivende pasninger og en scoring i 3-1-seieren over Portimonense i ligaen, mens han scoret ett mål i 2-0-seieren over Benfica i den portugisiske super-cupen i desember 2020.

9. mars 2021 scoret han to mål mot Juventus i åttendedelsfinalen i Champions League. Han scoret 0-1-målet på straffespark etter 19. minutter, i en kamp som endte 2-1 til Juventus etter ordinær tid, og som gikk til ekstra omganger. I det 115. minutt satte han inn sitt 5. mål og turneringen på frispark, og sendte Porto i føringen på Juventus Stadium. Juventus scoret i det 117. minutt, men Porto gikk videre til neste runde på bortemål.

Sérgio Oliveira scoret hele 20 mål, som er karrierebeste, i tillegg til 7 målgivende pasninger på 48 kamper i alle turneringer i løpet av 2020-21-sesongen. 13 av målene kom i ligaen på 32 kamper.

Det gjorde at han vekket interesse fra lag som Fiorentina, Roma og Tottenham.

— 2021-22-sesongen

Tross interesse for andre klubber ble det ingen overgang før overgangsvinduet stengte. Han startet de fleste kampene på benken og ble erstattet av ny-signeringen Bruno Costa.

Han spilte 24 kamper i alle turneringer, de fleste som innbytter, i løpet av første halvdel av sesongen.

Roma (lån)

12. januar 2022 ble han lånt ut til Serie A-klubben Roma som hans landsmann José Mourinho var trener for. Roma betalte 1 million euro for å låne han ut sesongen, og avtalen inneholdt opsjon på kjøp for 13,5 millioner ved sesongslutt. Han scoret i debuten fire dager senere, og satte inn kampens eneste mål på straffespark i et 33. minutt mot Cagliari i Serie A.

Sérgio Oliveira hadde 6 opptredener for Roma som vant den nystartede turneringer UEFA Europa Conference League. I kampen mot SBV Vitesse i åttendedelsfinalens første oppgjør scoret han kampens eneste mål på hjemmebane. Han pådro seg også sitt andre gule kort og måtte stå over returoppgjøret. I finalen mot Feyenoord som Roma vant 1-0, kom han inn som innbytter for en skadet Henrikh Mkhitaryan i det 17. minutt

Sérgio Oliveira spilte også 14 kamper, scoret 2 mål og hadde 1 målgivende pasning i Serie A for Roma. I tillegg ble det 2 cupkamper.

Galatasaray

9. juli 2022 ble det klart at 30 år gamle Sérgio Oliveira hadde signert en fire-årskontrakt med Galatasaray for en overgangssum på 3 millioner euro. Han hadde på det tidspunktet en markedsverdi på 13 millioner euro.

— 2022-23-sesongen

Sérgio Oliveira debuterte fra start i første serierunde i 0-1-serien over Antalyaspor på bortebane 7. august 2022. Hans første målgivende pasning kom mot Kasimpasa i sjette serierunde, da han hadde målgivende pasning på 1-2-målet til Kerem Aktürkoglu i det 50. minutt.

Etter å ha truffet metallet 4 ganger på langskudd eller frispark i de første seks kampene, lyktes han endelig med å få sitt første mål mot Konyaspor i runde syv. Han satte inn 1-0-scoringen til Galatasaray etter bare ett minutt, i en kamp Galatasaray til slutt vant 2-1. I den 18. serierunden 8. januar 2023 scoret han kampens første mål mot Fenerbahce på bortebane, i en kamp Galatasaray vant 0-3.

Galatasaray ble seriemestere i 2022-23-sesongen, etter å ha slått Ankaragücü 1-4 i den 36. serierunden, og Sérgio Oliveira tok sin første tittel med klubben. Han scoret 1-4-målet i kampen. På 32 ligakamper scoret han 4 mål og noterte seg for 4 målgivende pasninger. I tillegg spilte han 2 cupkamper der han hadde 1 målgivende pasning.

FC NantesFC Nantes6

Sergio Oliveira debuterte som 26-åring for det portugisiske landslaget i en vennskapskamp mot Kroatia, 6. september 2018, da han kom inn som innbytter for William Carvalho i det 81. minutt. Kampen endte 1-1.

Han ble tatt ut til troppen til EM i 2020, og fikk sin debut i turneringen i en 2-2-kamp mot Frankrike i gruppespillet 23. juni 2021.

I tillegg til 13 A-landskamper har han kamper på aldersbestemte lag fra U16 til U21-nivå.