Sacha Boey (født13. september 2000) er en franskfødt høyre-back med kamerunske røtter som spilte for Galatasaray mellom 2021 og 2024.

Han kom til klubben som 20-åring fra Stade Rennais før 2021-22-sesongen, og ble solgt til FC Bayern for 30 millioner euro to og en halv sesong senere.

Klubbkarriere

Rennes

Sacha Boey startet sin profesjonelle karriere for Rennes i 2019.

— 2018-19-sesongen

Han fikk sin debut for klubben 5. mai 2019 mot Toulouse i Ligue 1, da han kom inn som innbytter for Hamari Traoré i det 77. minutt. Kampen endte 2-2 og det ble også hans eneste seniorkamp i 2018-19-sesongen

— 2019-20-sesongen

I hans andre sesong på seniornivå ble det noe mer spilletid for Sacha Boey. Han debuterte i Europa League 28. november 2019 mot Celtic. I 6. og siste gruppespillskamp hadde han assist på 1-0-målet til Joris Gnagnon. Rennes vant kampen 2-0, men havnet likevel sist i gruppen med 4 poeng, bak Celtic, CRR Cluj og Lazio.

I tillegg til 2 kamper i Europa League spilte han 5 kamper i serien, samt én i «Coupe de la Ligue» og én i «Trophée des Champions».

Dijon (lån)

5. oktober 2020 ble Boey  lån ut til Dijon for én sesong.

— 2020-21-sesongen

Debuten kom i Ligue 1 mot PSG på bortebane 24. oktober 2020, i en kamp som endte med 4-0 tap. Han spilte 24 ligakamper i 2020-21-sesongen for Dijon, som endte med sisteplass på tabellen.

Galatasaray

26. juli 2021 signerte Sacha Boey som 20-åring en fireårskontrakt med Galatasaray for en overgangssummen på 1 million euro.

— 2021-22-sesongen

Sacha Boey debuterte mot St. Johnstone 5. august 2021 i tredje kvalifiseringsrunde til Europa Leauge. Han spilte hele kampen og scoret Galatasarays eneste mål i det 60. minutt. Kampen endte 1-1, men Galatasaray vant bortekampen 2-4.

Ligadebuten kom i første serierunde 16. august 2021 mot Giresunspor. Han startet de tre første kampene i ligaen, før han ble skadet i september med en hamstringskade som holdt han ut av spill for resten av 2021.

På nyåret spilte han seg inn på laget, og spilte 10 kamper til. Til sammen ble det 19 kamper og 1 scoring i alle turneringer i 2021-22-sesongen.

— 2022-23-sesongen

Sacha Boey slo ut i full blomst i 2022-23-sesongen, og det ble hans gjennombrudds-sesong for Galatasaray. Hans første offisielle kamp for sesongen kom i første serierunde 7. august 2022, da Antalyaspor ble beseiret 0-1 på bortebane. Han var Okan Buruks førstevalg som høyre-back, og han holdt nyervervelsen Léo Dubois på sidelinjen.

I den 31. serierunden 23. april 2023 scoret han sesongens første mål mot Fatih Karagümrük på hjemmebane. Han hadde først målgivende pasning til Kerem Aktürkoglu tre minutter ut i kampen, men Fatih Karagümrük kom tilbake i kampen, og gjestene ledet 2-3 til pause. I det 80. minutt satte Sacha Boey inn 3-3, og han berget ett poeng for Galatasaray.

Sacha Boey var en viktig bidragsyter, som offensiv back, for at Galatasaray ble seriemestere i 2022-23-sesongen, der han scoret 1 mål og hadde 4 målgivende pasninger på 31 ligakamper. I tillegg spilte han 2 cupkamper. Han tok sin første ligatittel med klubben, og økte sin markedsverdi under sesongen fra 4 millioner euro til 16 millioner euro.

Klubber som Arsenal og Atletico Madrid vekket oppmerksomhet for 22-åringen etter hans prestasjoner.

— 2023-24-sesongen

Sacha Boey fikk sin debut i Champions League i 2023-24-sesongen, hvor han spilte hvert minutt av Galatasarays seks gruppekamper mot FC Bayern, Manchester United og FC København. Han spilte også hvert minutt i alle seks kvalifiseringskampene til turneringen. Hans prestasjoner i Champions League gjorde at flere store klubber fikk øynene opp for franskmannen.

Han scoret sitt første mål i Champions League i første gruppespillskamp mot FC København på hjemmebane 10. september 2023. FC København ledet 0-2 før Sacha Boey reduserte til 1-2 i det 86. minutt. To minutter senere satte Tetê inn 2-2 og berget poeng for Galatasaray.

Etter to og en halv sesong i Galatasaray, gikk veien videre for Sacha Boey. Han spilte 83 kamper, scoret 4 mål og noterte seg for 4 målgivende i alle turneringer under oppholdet i Istanbul.