09.11.1995

Født:

Oghenekaro Peter Etebo (født 9. november 1995) er en nigeriansk fotballspiller som spilte sentralt på midtbanen for Galatasaray i 2020-21-sesongen. Han kan også benyttes på høyre eller venstre siden på midtbanen.

Warri Wolves

Etebo startet sin karriere for Warri Wolves i 2012. Etebo ble kunngjort som en del av seniortroppen for den nigerianske Premier League sesongen i 2013. På grunn av skolestudiene og en forsinket start på ligasesongen, fikk han imidlertid først sin profesjonelle debut 14. april 2013. Han viste seg fram for nigerianske fans ved å score sesongens første hat-trick, med sine mål i 4., 9. og 37. minutt, og et annet av Joseph Osadiaye i det 12. minutt, da Wolves var oppe med 4 mål i første omgang mot El-Kanemi Warriors.

Hans utmerkede debut-sesong fortsatte da han scoret det raskeste hat-tricket i ligaen i en 3–1-seier mot Wikki Tourists, alle tre målene kom innen 22 minutters spill. Etebo åpnet scoringen for Wolves i det syvende minutt av kampen, men feiringen hadde ennå ikke dødd da Waziri Christopher utlignet for Wikki. Etebo slo til igjen i det 12. minutt for å gjenopprette Wolves ledelse, og han fullførte sitt hat-trick i det 29. minutt, etter at vertene ble tildelt et frispark. I mars 2014 scoret han sitt første kontinentale mål mot Union Douala i CAF Confederation Cup 2014. Hans forestillinger i CAF Confederation Cup fikk oppmerksomhet fra den tunisiske klubben Espérance og den egyptiske siden Zamalek. Noe som utløste en kamp om hans signatur.  I mai 2014 prøvespilte Etebo for den italienske klubben Udinese, uten at det ble noen signering.

I 2015 mottok Etebo Glo Wondergoal-prisen for det beste målet i Nigeria i 2015, som ble scoret mot Bayelsa United. 7. januar 2016 vant han prisen for det mest lovende talentet på CAF Awards i Abuja, Nigeria. Totalt scoret Etebo 23 mål på 64 seriekamper for Warri Wolves i løpet av sine tre år med klubben.

Feirense

I begynnelse av 2061 signerte Etebo for den portugisiske LigaPro-klubben Feirense. Han spilte fire ganger i 2015–16 sesongen, og scoret én gang i tillegg til å hjelpe klubben med å få opprykk til Primeira Liga. Han spilte 27 kamper i 2016–17 sesongen da Feirense endte på åtte plass, to poeng fra Europacup spill.

La Palmas (lån)

31. januar 2018 ble Etebo lånt ut til La Liga-klubben UD Las Palmas i seks måneder, med en oppkjøpsklausul. Etebo spilte 14 kamper for Las Palmas, men klarte ikke å forhindre at de rykket ned. Etebo fikk ros for sin opptreden på Kanariøyene.

Stoke City

11. juni 2018 signerte Etebo for EFL Championship-klubben Stoke City for € 7,2 millioner (£ 6,35 millioner) på en femårsavtale. Han ble den nye treneren Gary Rowetts første signering i Stoke, som beskrev ham som en ‘energisk midtstopper’. Etebo avslørte at han takket nei til tilbud fra Premier League-klubber før han gikk til Stoke. Han debuterte for Stoke 5. august 2018 mot Leeds United. Etebo spilte 37 kamper i 2018–19 sesongen, og var et av lagets beste spillere da Stoke endte på 16. plass. Han scoret to ganger denne sesongen mot henholdsvis Nottingham Forest og Blackburn Rovers.

Etebo hadde en forsinket start på sesongen 2019–2020 grunnet sin deltagelse med Nigeria i Africa Cup of Nations 2019. Stoke startet sesongen i forferdelig form og befant seg i Championship-nedrykksplasser, noe som kostet manager Nathan Jones jobben sin i november 2019. Under den nye treneren Michael O’Neill ble Etebo utelatt fra troppen av O’Neill på grunn av hans innsats på trening.  Dette førte til rykter om at han var på vei bort fra klubben i januar 2020.

Getafe (lån)

I januar 2020 gikk Etebo til La Liga-klubben Getafe på utlån for resten av sesongen 2019–2020  sesongen, med opsjon på kjøp. Etebo spilte 11 kamper for Getafe, og scoret én gang mot SD Eibar, men klubben bestemte seg for å ikke aktivere oppkjøpsmuligheten.

Galatasaray (lån)

9. september 2020 signerte Etebo for Galatasaray på en låneavtale for én sesong. Galatasaray betalte €675,000 for å låne spilleren, og hadde opsjon på kjøp ved sesongslutt som de ikke valgte å bruke. Han spilte 29 kamper uten å score mål i 2020-21-sesongen.