Milot Rashica (født 28. juni 1996) er en ving fra Kosovo som spiller for Galatasaray, på lån fra Norwich for 2022-23-sesongen.

Han kan spille både på høyre og venstrekanten, i tillegg kan han bekle rollen som offensiv midtbanespiller.

Milot Rashica ble født i Vučitrn, FR Jugoslavia, i dagens Kosovo. Han debuterte for den lokale klubben Vushtrria, kun 16 år gammel. I august 2013, etter en prøveperiode i Gent, avslo han et overgangstilbud fra klubben og debuterte heller for seniorlaget til Vushtrria.

I september 2013, etter å ha pådratt seg en skade, flyttet Milot Rashica til Hannover for behandling, og returnerte først til sin moderklubb i 2014.

Vitesse

10. september 2014 flyttet Milot Rashica til Vitesse på prøvespill for klubbens ungdomslag. 10. februar 2015 signerte han en treårig avtale med Arnhem-laget, som trådte i kraft 1. juli 2015, for en overgangssum på 300 tusen euro.

Milot Rashica debuterte for klubben i første oppgjør i kvalifiseringen til Europa League mot Southampton 30. juli 2015, da han kom inn som innbytter for Uros Djurdjevic i det 60. minutt.

Hans debut i Eredivisie kom i en 1-1-kamp mot Willem II i første serierunde 9. august 2015. Han startet kampen og hadde målgivende pasning på 1-1-scoringen til Denys Oliynyk i det 74. minutt

20. september 2015 scoret han sitt første mål for klubben, da han satte inn 3-0-scoringen og kampens siste mål mot De Graafschap på hjemmebane i Eredivisie. 18. desember 2015 scoret han to mål i 5-1-seieren over Twente FC i ligaen.

Milot Rashica spilte da Vitesse tok sitt første cupmesterskap i den nederlandske cupen (KNVB Beker) noensinne i klubbens 125 år gamle historie. Klubben har tidligere kommet på andreplass ved tre anledninger. Milot Rashica hadde målgivende pasning på 0-1-scoringen til Ricky van Wolfswinkel i det 81. minutt, i finalen mot AZ Alkmaar 30. april 2017. Kampen endte med 0-2-seier.

På to og en halv sesong i Vitesse spilte Milot Rashica 100 kamper, scoret 15 mål og hadde 24 målgivende pasninger i alle turnerunger.

Werder Bremen

31. januar 2018 signerte Milot Rashica en fire og en halvt-årskontrakt med Bundesliga-klubben Werder Bremen for en overgangssum på 8 millioner euro.

— 2017-18-sesongen

3. februar 2018 debuterte han fra start i en 1-2-seier mot Schalke 05 på bortebane i Bundesliga. Milot Rashica spilte de første 56 minuttene av kampene før han ble byttet ut med Aron Jóhannsson.

Hans første scoring for klubben kom 12. mars 2018 i en 3-1-seier mot FC Köln på hjemmebane. Han scoret 2-1-målet i det 58. minutt etter målgivende pasning fra Florian Kainz.

— 2018-19-sesongen

I 2018-19-sesongen, i første serierunde 25. august 2018 mot Hannover 96, bidro han til at laget tok med seg ett poeng i en kampen som endte 1-1. Han hadde målgivende pasning på 1-1-scoringen til Theodor Gebre Selassie i det 85. minutt, etter han ble byttet inn i det 52. minutt for en skadet Max Kruse.

Milot Rashica scoret 4 mål i tillegg til 1 målgivende pasning, på tre Bundesliga-kamper på rad i mars 2019. Alle endte med seier. 2 mål kom i 4-2-seieren over Schalke 04 på hjemmebane, 1 kom i 1-3-seieren over Bayer Leverkusen runden etter, og han scoret 1 mål og 1 målgivende pasning i 3-1-seieren over FSV Mainz 05.

— 2019-20-sesongen

I første serierunde mot Fortuna Düsseldorf 17. august 2019, hadde han målgivende pasning på 1-1-scoringen til Johannes Eggestein i det 47. minutt, før han ble byttet ut med skade i andre omgang, i en kamp som endte med 1-3-tap. Skaden holdt han ute i de fire påfølgende Bundesliga-kampene.

Etter Milot Rashica var tilbake fra skade, scoret han i to Bunesliga-kamper på rad. Det første målet kom mot Borussia Dortmund 28. september 2019, mens det andre målet kom mot Eintracht Frankfurt. Begge kampene endte 2-2.

1. desember 2019 scoret han to mål i 2-3-seieren over Vfl Wolfsburg på bortebane i Bundesliga. Han scoret kampens første mål på straffespark etter 13 minutter, mens han satte inn 2-3-scoringen og avgjorde kampen i det 83. minutt.

— 2020-21-sesongen

Milot Rashica slet med både kneskade og hamstring-problemer i første halvdel av 2020-21-sesongen før han spilte seg inn i laget på nåret 2021. Han spilte i alle Bundesliga-kampene i siste halvdel av sesongen, og sto med 3 mål og 5 målgivende pasninger på 24 Bundesliga-kamper ved sesongslutt, tillegg spilte han 2 kamper i den tyske cupen.

Milot Rashica spilte 100 kamper, scoret 27 mål og hadde 19 målgivende pasninger under oppholdet i Werder Bremen på tre og en halv sesong.

Norwich

22. juni 2021 signerte Milot Rashica en fireårskontrakt med Norwich som nylig hadde rykket opp til Premier League for en overgangssum på 11 millioner euro, pluss 4 millioner i mulige bonuser.

— 2021-22-sesongen

Han debuterte 14 august 2021 i første Premier League-runde, fra start, i en 0-3-seier mot Liverpool på hjemmebane. Hans første mål for klubben kom i tredje runde i FA Cupen i en 0-1-seier mot Charlton 9. januar 2022, mens hans første mål i Premier League kom 19. februar 2022, i et 3-1-tap mot Liverpool på Anfield.

Milot Rashica spilte 35 kamper, scoret 2 mål og hadde 2 målgivende pasninger i alle turneringer i debutsesongen for Norwich, før et utlån ventet i neste sesong.

Galatasaray (lån)

8. september 2022 ble han lånt ut til Galatasaray for 2022-23-sesongen. Galatasaray betalte han 1,5 millioner i lønn for et sesong-langt lån.

— 2022-23-sesongen

Han fikk sin debut tre dager senere i en 2-3-seier mot Kasımpaşa i Süper Lig, da han kom inn som innbytter for Yunus Akgün i det 83. minutt. Hans første mål for klubben kom i tredje runde i den tyrkiske cupen 19. oktober 2022, i en 6-0-seier mot Kastamonuspor på hjemmebane. Han scoret både 1-0- og 4-0-målet etter målgivende pasninger fra Bafétimbi Gomis ved begge anledninger.

I løpet av 2022-23-sesongen noterte han seg for 4 scoringer og 7 målgivende pasninger på 26 ligakamper, i tillegg til 4 scoringer i den tyrkiske cupen. Han tok sin første ligatittel med Galatasaray etter at de ble seriemestre i 2022-23-sesongen.

Vitesse Arnhem U21Vitesse Arnhem U211

Milot Rashica debuterte som 20-åring for Kosovas landslag mot Finland 5. september 2016 i en vennskapskamp som endte 1-1. Han scoret sitt første mål i en  Nations League kamp som endte 1-1 mot Færøyene 14. oktober 2018.

Milot Rashica har tidligere spilte for Albanis landslag så sent som i mai 2016, og står med to A-landskamper, i tillegg til kamper på aldersbestemte lag.