Mauro Emanuel Icardi Rivero (født 19. februar 1993) er en argentinsk spiss som spiller for Galatasaray. Han kom på lån fra PSG før 2022-23-sesongen, og overgangen ble gjort permanent for en overgangssum på 10 millioner euro året etter.

Han er en målfarlig spiss som har blitt Capocannoniere (toppscorer) ved to anledninger for Inter i Serie A. I desember 2018 hadde han en markedsverdi på hele 100 millioner euro.

Klubbkarriere

Sampdoria

Mauro Icardi startet som profesjonelle karriere i Sampdoria.

— 2011-12-sesongen

Etter å ha spilt for Primavera-laget debuterte han som 18-åring for førstelaget 12. mai 2012 mot Juve Stabia i Serie B. Han kom inn som innbytter i det 75. minutt, og ti minutter senere scoret han 1-2-målet og hans første profesjonelle scoring. Han startet i serierunden etter mot Pescara uten å komme i målprotokollen.

Det ble bare med to kamper i debutsesongen 2011-12-sesongen for Sampdoria som rykket opp til Serie A.

— 2012-13-sesongen

26. september 2012 fikk han sin Serie A-debut da han kom inn som innbytter for Marcelo Estigarribia i det 50. minutt mot Roma. Hans første Serie A-mål kom mot 12. november 2012 i Derby della Lanterna mot Genoa. Han startet kampen og satte inn 3-1-scoringen og kampens siste mål for Sampdoria som vant kampen.

6. januar 2013 scoret han begge Sampdorias mål i 1-2-serien over Juventus på bortebane. Juventus tok ledelsen etter 24 minutter, men i det 52. og 68. minutt snudde han kampen for Sampdoria.

I kampen mot Pescara 27. januar 2013 scoret han hele 4 mål i en kamp som endte med 6-0-seier. Seieren løftet Sampdoria over nedtrykksstreken. Han scoret også mot Juventus i siste serierunde på Stadio Luigi Ferraris da han satte inn 3-1-målet i en kamp som endte 3-2.

Mauro Icardi hadde en fin debutsesong i Serie A med 10 scoringer på 31 kamper.

Inter Milan

Allerede i april 2013 ble det kunngjort at Icardi ville slutte seg til Inter til 2013-14-sesongen. Inter betalte 6,5 millioner euro for en deleier avtale med Sampdoria på 50%. 16. juli 2013 ble han offisielt avduket som Inter-spiller sammen med den algeriske spissen Ishak Belfodi.

Han ble tildelt draktnummer 9 som legender som Ronaldo og Hernan Crespo har hatt før han i klubben. Han uttalte at å flytte til Inter var en «drøm som gikk i oppfyllelse», og la til at han hadde mange tilbud, men bare ønsket Inter.

— 2013-14-sesongen

Hans første offisielle kamp kom mot Genoa 25. august 2013 i første runde i Serie A, da han kom inn som innbytter i andre omgang, i en kamp som endte med 2-0-seier på hjemmebane. Han hadde et stolpe skudd sent i kampen.

14. september 2013 kom hans første scoring for Nerazzurri mot Juventus på hjemmebane i Serie A. Han scoret 1-1-målet etter han kom inn som innbytter i det 73. minutt, i en kamp som endte avgjort. I 32. og 33. serierunde scoret han to mål i to serierunder på rad, mot henholdsvis Bologna og gamleklubben Sampdoria.

10. mai 2014, i Javier Zanettis siste tellende kamp på San Siro, scoret han kampens andre mål i det 37. minutt etter assist fra Kovačić, og feiret scoringen med Zanetti.

Mauro Icardi slet med skader i deler i debutsesongen for Inter, og hans andre sesong i Serie A. Han scoret likevel 9 mål på 22 Serie A-kamper i en sesong Inter tok femteplassen på tabellen, og han hadde et målsnitt på en scoring pr. 145. minutt. Han debuterte også i den italienske cupen mot Cittadella, 18. august 2013, i cupens tredje runde.

10. juni 2014 ble Inter enige med Sampdoria om å kjøpe ut spilleren fra dele-avtalen de hadde, for ytterliggere 6,5 millioner euro.

— 2014-15-sesongen

20. august 2014, før Serie A hadde startet, scoret Mauro Icardi sitt første mål i en europacup da han satte inn 0-1-målet mot Stjarnan Gardabaer fra Island i første kvalifiseringskamp til Europa League. Han scoret også to mål i returoppgjør mot samme lag etter han kom inn som innbytter på San Siro.

I andre serierunde mot Sassuolo 14. september 2014 scoret han sitt andre hat-trick i Serie A i en kamp som endte med 6-0-seier. 11. november 2014 scoret han begge Inters mål i 2-2-oppgjøret mot Hellas Verona, som første til at trener Walter Mazzarri ble erstattet av Roberto Mancini.

På nyåret 6. januar 2015 scoret han Inters eneste mål i et 1-1-oppgjør mot Juventus på bortebane. Han satte inn scoringen i det 64. minutt etter målgivende pasning fra colombianske Fredy Guarín. Under kampen hadde han en konflikt med spiss-partner Osvaldo som var sint på at han valgte å skyte i stede for å gi pasning til en bedre plassert lagkamerat. På grunn av den episoden valgte Osvaldo å forlate klubben i slutten av januar.

I en kamp mot Sassuolo 1. februar 2014, der Icardi scoret Inters eneste mål i et 3-1-tap, havnet han og Guarín i konflikt med fansen på Mapei stadion. De gikk for å kaste skjorten sin til fansen etter kampslutt, men fansen nektet å ta de imot, og kastet de tilbake, i tillegg til å komme med fornærmelser til dem.

7. februar 2015 responderte Icardi med å score to mål i 3-0-seieren over Palermo, der han nektet å feire scoringen. Icardi fortalte til media etter kampen at grunnen til at han ikke feiret, ikke hadde noen med konflikten til fansen å gjøre, men at han ikke hadde fått fornyet kontrakten med ledelsen. Han ble senere kritisert av trener Mancini for ikke ha feiret scoringen.

Icardi noterte seg for 7 målpoeng, 4 mål og 3 målgivende pasninger på de 3 siste kampene i Serie A, som var mot Juventus Bologna og Empoli. Det gjorde at han sto igjen som toppscorer (Capocannoniere) i Serie A med 22 mål, sammen med Luca Toni fra Hellas Verona.

På 48 kamper i alle turneinger scoret Icardi 27 mål og noterte seg for 9 målgivende pasninger i 2014-15-sesongen, hvor 22 mål kom i Serie A på 36 kamper.

Selv om Inter havnet bare på en åttende plass i Serie A, og ikke klarte å kvalifisere seg til noen europeisk turneringer for andre gang siden 1999, vakte Icardis form oppmerksomhet fra utlandet, men han valgte å signere en ny fireårskontrakt på slutten av sesongen

— 2015-16-sesongen

Før 2015-16-sesongen ble Icardi utnevnt som ny kaptein for Inter. Han tok over for Andrea Ranocchia som hadde en svak 2014-15-sesong. Han ble tatt av banen etter bare 15 minutter i første seriekamp mot Atalanta, 23. august 2015. Inn kom Stevan Jovetić som scoret vinner målet for Inter på overtid. Etter kampen ble det slått fast at Icardi hadde en liten skade, som også holdt han ute i neste seriekamp mot Capri.

Han kom tilbake fra skade og spilte i Milano Derbyet mot Milan 13. september 2015. En kamp som Inter vant 1-0. En uke senere åpnet han målkontoen mot Chievo Verona, og bidro til Inters fjerde strake seier i Serie A.

22. november 2015, i sin 100. Serie A-kamp, scoret han i 4-0-seieren over Frosinone. Det var Inters største seier denne sesongen. Tross 1-2-tap mot Lazio i siste kamp i 2015, der Icardi scoret Inters eneste mål, så avsluttet de 2015 med tabell-topp i Serie A.

I februar 2016 rapporterte flere medier at Inter hadde avslått et bud på 30 millioner euro fra Manchester United, 9. april 2016 scoret han sitt 50. Serie A-mål i en 0-1-seier over Frosinone på bortebane.

Inter mistet førsteplassen i siste halvdel av sesongen, og endte til slutt på fjerdeplass, som ga spill i Europa League. Icardi scoret 16 mål på 33 kamper i Serie A i 2015-16-sesongen.

— 2016-17-sesongen

Mauro Icardi fikk en god start på sesongen, der han scoret 6 mål og hadde 1 målgivende pasning på de første 5 kampene i Serie A. Han var avgjørende i 2-1-seieren over Juventus i fjerde serierunde, der han først scoret 1-1-målet på hode for Inter, før han hadde målgivende pasning til Ivan Perisic som satte inn vinner-målet.

I oktober 2016 signerte Icardi ny kontrakt med Inter som strekte seg til Juni 2021, med en utkjøpsklausul på 110 millioner euro. Han gikk også opp i lønn og tjente 4,5 millioner euro pr. sesong, pluss bonuser. Icardi uttalte at han var glad for å ha signert en langtidskontrakt, og at drømmen var å vinne trofeer med Inter.

I første halvdel av sesongen scoret Icardi 2 mål i 6 kamper, som kom mot Pescara, Empoli, Torino, Crotono, Fiorentina og Lazio. Han avsluttet med 14 mål og 5 målgivende pasninger etter halvspilt sesongen, og han var den mest effektive spissen i topp fem ligaene, og overgikk spillere som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. The Guardian kåret ham til verdens 49. beste spiller, og han rykket opp 33 plasseringer sammenlignet med fjorårets rangering.

15. januar 2017 scoret han sitt 15. ligamål for sesongen, da Chievo ble beseiret 3-1, og han ble den første Inter-spilleren til å score minst 15 mål i 3 sesonger på rad etter Zlatan Ibrahimović og Christian Vieri.

12. mars 2017 scoret han hat-trick da Atalanta ble beseiret hele 7-1 på San Siro. Han avsluttet sesongen med 24 mål på 34 ligakamper, som var to mål mer enn i 2014-15-sesongen, da han ble toppscorer i Serie A. I tillegg scoret han to ganger i Europa Leagues gruppespill der Inter endte sist i gruppa.

— 2017-18-sesongen

Mauro Icardi gikk glipp av store deler av pre-season etter å ha blitt skadet i mai. Han var imidlertid klar for sesongstart, og scoret 2 mål mot Fiorentina i åpningskampen i Serie A. Han noterte seg for 5 mål på de tre første kampene.

15. oktober scoret han alle Inters tre målene i 3-2-seieren over AC Milan i Milano Derbyet, og sendte Inter til andreplass på tabellen. Han ble den første spilleren til å score hat-trick i et Milano Derby siden Diego Milito gjorde det i 2012.

På nyåret, 18. mars 2018 scoret han hele 4 mål, inkludert et hat-trick på 14 minutter, og hans 6. hat-trick i Serie A, mot gamleklubben Sampdoria på Stadio Luigi Ferraris. Han passerte også milepælen på 100 Serie A-mål i samme kamp, og sto på daværende tidspunkt med 103 mål på 180 kamper. Han var den 6. yngste spilleren til å åpna den bragden i en alder av 25 år og 27 dager. Hans fjerde mål var også hans 100. mål for Inter på 172 kamper.

I siste serierunde mot Lazio scoret Icardi på straffespark og utlignet til 2-2, i en kamp som til slutt endte med 2-3-seier på Stadio Olimpico. Denne seieren gjorde at Inter passerte Lazio med samme poengsum på tabellen, men bedre innbyrdes målforskjell, og tok den viktige fjerdeplassen som ga spill i Champions League.

Icardis 29 mål i Serie A gjorde han til Capocannoniere (toppscorer), sammen med Lazios Ciro Immobile Han brøt sin tidligere rekord på 24 mål som han satte sist sesong, og ble den første Inter-spilleren til å score 29 mål eller mer på en sesong, siden Antonio Angelillo scoret 33 mål i 1958-59-sesongen.

— 2018-19-sesongen

Mauro Icardi hadde en treg start på 2018-19-sesongen. Det ble ikke noen nettkjenning før i 6. serierunde mot Fiorentina på hjemmebane. Da scoret han kampens første mål på straffespark i det 45. minutt, før han hadde målgivende pasning på scoringen til Danilo D’Ambrosio, som avgjorde kampen og satte inn 2-1.

18. september 2018 fikk han sin debut i Champions Leagues gruppespill mot Tottenham på San Siro. Han scoret 1-1-målet for Inter i det 88. minutt, før Matías Vecino satte inn 2-1 og avgjorde kampen på overtid. Målet til Icardi ble kåret til rundens Champions League mål. Icardi scoret også i begge oppgjørene mot PSV og mot Barcelona på hjemmebane. Inter klarte bare å ta tredjeplassen i gruppa, som ga spill i Europa League.

Icardi scoret kampens eneste mål og vinnermålet mot AC Milan i Milano Derbyet 21. oktober 2018. Det var Inters 300. mål mot Milan.

13. februar 2019 ble han erstattet som kaptein av Samir Handanović, som tok over kapteinsbindet på grunn at flere kommentarer som Icardis kone og agent, Wanda Nara, kom med om Inters ledelse og spillere i TV-programmet Tiki Taka. Icardi nektet å spille Europa League-kampen dagen etter, og kom ikke på banen igjen før 3. april 2019, 53 dager siden sist opptreden.

I returkampen scoret han ett mål på straffespark og hadde en målgivende pasning til Perišić, i en kamp Inter vant 0-4 på bortebane. Scoringen var Icardis 123 mål for Inter, og han tangerte Christian Vieris rekord med flest scoringer for Inter igjennom tidene.

2018-19-sesongen var en trøblete sesong for Icardi, der han scoret 17 mål på 37 kamper i alle turneringer, hvor 11 mål kom i Serie A på 29 kamper.

— 2019-20-sesongen

I juli 2019 ble det kunngjort at Icardi ikke ville reise på klubbens pre-season tour. 8. august 2019 signerte klubben den belgiske spissen Romelu Lukaku. Dagen etter ble han tildelt drakt nummer 9 som Icardi hadde siden han kom til klubben i 2013. For å unngå potensielle juridiske komplikasjoner ble han tildelt drakt nummer 7.

Paris Saint-Germain

2. september 2019 sluttet Icardi seg til den franske klubben Paris Saint-Germain på en sesonglang låneavtale med en kjøpsopsjon på 70 millioner euro.

Han debuterte i første serierunde og kom inn som innbytter mot Strasbourg 14. september 2019. 1. oktober scoret han sitt første mål for klubben i en 1–0 borteseier over Galatasaray, i UEFA Champions League. 5. oktober scoret han sitt første mål i Ligue 1 i en 4–0-seier over Angers på hjemmebane.

27. oktober 2019 scoret han 2 mål mot rivalen Marseille, mens han scoret sitt første hat-trick for klubben på nyåret mot Saint-Étienne i kvartfinalen i cupen 8. januar 2020.

1. mai vant Icardi sitt første klubbtrofé, da PSG ble kronet til Ligue 1-mestere etter at sesongen ble avbrutt midt i COVID-19-pandemien. På det tidspunktet ledet PSG ligaen med tolv poeng ned til Marseille på andreplass.

Etter at sesongen ble gjenopptatt på sommeren, fortsatte Icardi å vinne Coupe de France, Coupe de la Ligue, og nådde UEFA Champions League-finalen som de tapte mot Bayern Munchen. Icardi forble en ubrukt innbytter til tross for at han var lagets ledende målscorer i turneringen, sammen med Kylian Mbappé, med 5 mål på 7 kamper.

Icardi scoret 20 mål og hadde 4 målgivende pasninger i debutsesongen for PSG, hvor 12 mål kom på 20 ligakamper.

31. mai 2020 ble Paris Saint-Germain og Inter Milan enige om en overgangsavtale for Icardi, som i følge rapporter skal være verdt rundt 60 millioner euro. Icardi signerte en fireårskontrakt med PSG.

— 2020-21-sesongen

Icards andre sesong i PSG ble ikke like vellykket. Han slet med skader og måtte stå over de to første seriekampene etter han testet posivit på COVID-19. Han åpnet målkontoen i 5. serierunde mot Stade Reims 27 september 2020, da han scoret 2 mål i en kamp PSG vant 0-2 på bortebane.

I 2020 annonserte trener Tomas Tuchel at Icardi hadde pådratt seg en kneskade som holdt han ute flere kamper. Han var tilbake 28. november mot Bordeaux, men han slo opp skaden og måtte stå over flere av PSG kamper. Han var tilbake på nyåret og scoret to mål og hadde en målgivende pasning til Pablo Sarabia mot Brest 9. januar 2021.

I kampen etter mot Marseille i den franske Super-cupen (Trophée des Champions), scoret han ett mål, i tillegg til å skaffe straffespark. PSG vant 2-1 og Icardi ble kåret til banens beste spiller.

I den franske cupen (Coupe de France) scoret han 3 mål i kvartfinalen mot Angers SCO, og ett mål i 2-0-seieren over Monaco i finalen.

Til sammen scoret han 13 mål på 28 kamper i alle turneringer i 2020-21-sesongen, hvor 7 mål kom i ligaen på 20 kamper.

— 2021-22-sesongen

Icardi hadde en ok start på 2021-22-sesongen med scoring mot Troyes og RC Strasbourg i første og andre serierunde. Han scoret også vinner-målet på overtid i sjette serierunde mot Olympique Lyon 19. september 2021. Etter det ble det måltørke for argentineren.

I løpet av 2021-22-sesongen scoret Icardi bare 5 mål på 30 kamper i alle turneringer, hvor 4 av målene kom i ligaen. Dette var den svakeste sesongen målmessig siden debutsesongen for Sampdoria.

Galatasaray

8. september 2022 gjorde Mauro Icardi en sjokk overgang til Galatasaray. Han ble lånt ut for 2022-23-sesongen etter at han ble funnet overflødig i stallen til PSG. PSG betalte 6 millioner av lønnen hans på 6,75 millioner euro pr. sesong.

— 2022-23-sesongen

Mauro Icardi fikk sin debut mot Konyaspor i syvende serierunde 16. september 2022, da han kom inn som innbytter for Bafétimbi Gomis i det 62. minutt. Galatasaray vant kampen 2-1 på hjemmebane. Hans første scoring og målgivende kom i et 2-2-oppgjør mot Alanyaspor 23. oktober 2022 på hjemmebane. Han hadde målgivende på 1-0-scoringen til Dries Mertens i det 11. minutt, mens han satte inn 2-0 selv i det 22. minutt.

I den 13. serierunden, 5. november 2022, scoret han begge Galatasarays mål i 2-1-seieren mot Beşiktaş. I runden etter, 12. november 2022, hadde han to målgivende pasninger og en scoring mot en annen Istanbul-klubb. Denne gangen mot Istanbul Basaksehir på bortebane, i et oppgjør som endte med 0-7-seier. Etter kampen pådro han seg en skade som holdt han på sidelinjen i tre kamper. Han var tilbake å kom inn i det 76. minutt, på stillingen 0-1 på bortebane mot erkerival Fenerbahce. En par minutter senere hadde han målgivende pasning til Kerem Aktürkoğlu, mens han satte inn 0-3 på overtid selv, etter et herlig skudd.

14. april 2022 satte han inn sitt første hat-trick for Galatasaray mot Kayserispor på hjemmebane. I tillegg hadde han en målgivende pasning i et oppgjør som endte med 6-0-seier.

Mauro  Icardi ble veldig viktig i innspurten av serien. I mai 2023 scoret han syv mål på fire kamper. Først scoret han kampens eneste mål på hjemmebane mot Istanbul Basaksehir, mens han i de tre påfølgende rundene scoret to mål i hver kamp. To kom i en 0-2-seier på bortebane mot Istanbulspor, deretter to i en 2-0-seier mot Sivasspor på hjemmebane, før han avsluttet med to mål i en 1-4-seier mot Ankaragücü på bortebane i nest siste serierunde. Galatasaray tok seriemesterskapet etter seieren mot Ankaragücü, og kampen mot Fenerbahce, som endte med 3-0-seier i siste serierunde, ble ubetydelig. Icardi scoret en av målene.

I løpet av 2022-23-sesongen scoret Mauro Icardi 22 mål og noterte seg for 8 målgivende pasninger på 24 kamper i ligaen. I den tyrkiske cupen ble det 1 scoring og 1 målgivende pasning på to kamper. Etter sesongen dro Mauro Icardi tilbake til Paris Saint-Germain etter endt låne-opphold.

— 2023-24-sesongen

28. juli 2023 signerte Mauro Icardi permanent for Galatasaray for en overgangssum på 10 millioner euro. Argentineren som avslo tilbud fra Saudi Arabia signerte en 3+1 kontrakt med en årslønn på 9 millioner euro pr. sesong. På grunn av helsetilstanden til kona og agenten Wanda Nara var det i noen uker tvil om Mauro Icardi skulle komme til Galatasaray. Det gikk rykter om at kona hadde leukemi, som hun først skulle bli behandlet for i hjemlandet Argentina. Det gjorde at  Mauro Icardi også vurderte å returnere til hjemlandet. I stede ble Wanda Nara behandlet i Milano for sykdommen.

Mauro Icardi spilte sin første kamp for sesongen i første oppgjør i andre kvalifiseringsrunde til Champions League mot Olimpija Ljubljana, på bortebane 8. august 2023. Han ble byttet inn for Cédric Bakambu i det 75. minutt i en kamp Galatasaray vant 0-3. Hans første scoring for sesongen kom uken etter i returoppgjøret mot Olimpija Ljubljana på Rams Park. Mauro Icardi scoret kampens eneste mål og sikret avansement til playoff i Champions League der Molde ventet. Han scoret mål i begge oppgjørene mot Molde og tok Galatasaray inn i gruppespillet i Champions League.

I serieåpningen mot Kayserispor på bortebane 12. august 2023 startet Mauro Icardi på benken, men han ble byttet inn for Cédric Bakambu i det 56. minutt. Argentineren klarte ikke markere seg i en kamp som endte målløs. I den andre serierunden 19. august 2023 mot Trabzonspor på hjemmebane scoret Mauro Icardi begge Galatasarays mål, i 2-0-seieren over seriemestrene for to sesonger siden. Han scoret også to mål i 0-3-seieren over Gaziantep FK på bortebane i den tredje serierunden 2. september 2023.

Galatasaray Galatasaray 26 23 8

Mauro Icardi har 1 mål på 8 kamper for det argentinske landslaget som han debuterte for i 2013.

• Ligue 1: 2019–20
  • Coupe de France: 2019–20
  • Coupe de la Ligue: 2019–20