Lucas Torreira (født 11. februar 1996) er en uruguayansk defensiv midtbanespiller som kom til Galatasaray fra Arsenal før 2022-23-sesongen. Han var en viktig spiller, defensivt på midtbanen  i 2022-23-sesongen, som endte med seriemesterskap.

Han spiller også på det uruguayanske landslaget sammen med Fernando Muslera.

Klubbkarriere

Pescara

Etter å ha vært i Montevideo Wanderers’ ungdoms-akademi gikk Lucas Torreira til Pescaras ungdoms-akademi i januar 2014. Han spilte for Pescaras Primavera-lag (reservelag) etter han kom til klubben. Der fikk han spilletid i 7 kamper i siste halvdel av 2013-14-sesongen, og scoret 3 mål.

— 2014-15-sesongen

Før 2014-15-sesongen ble han tatt opp i førstelags-troppen til Pescara, og 25. oktober 2014 satt han på benken for første gang. Han fikk sin senior-debut 16. mai 2016, fra start mot Varese i neste siste serierunde i Serie B. Han pådro seg gult kort etter 32 minutter og ble byttet ut for Matteo Politano i det 58. minutt. Lucas Torreira startet også i siste serierunde 22. mai 2015, i en 3-0-seier mot AS Livorno på hjemmebane.

Pescara kvalifiserte seg til play-off for opprykk til Serie A. Lucas Torreira spilte 3 av 5 play-off-kamper, men Pescara trakk det korteste strået mot Bologna i finalen, og ble nærende i Serie B den kommende sesongen.

Sampdoria

1. juli 2015 signerte Lucas Torreira for Serie A-klubben Sampdoria som hadde Walter Zenga som trener, for en overgangssum på 3 millioner euro.

Pescara (lån)

Dagen etter, 2. juli 2015, ble Lucas Torreira lånt ut for én sesong til gamleklubben Pescara for å skaffe seg førstelagserfaring.

— 2015-16-sesongen

Hans første scoring for klubben kom 9. august 2015 mot Südtirol i andre runde i den italienske cupen, mens hans første scoring i Serie A kom mot Cagliari 20. februar 2016. Han satte inn kampens første mål etter bare to minutter, etter målgivende pasning fra Gianluca Caprari, i en kamp som endte med 2-1-tap på bortebane.

Lucas Torreira scoret også i første oppgjør i semifinalen i play-offen om opprykk til Serie A mot Novara 29. mai 2015, der han satte inn 0-2-scoringen på bortebane i det 77. minutt.

Sampdoria

— 2016-17-sesongen

Lucas Torreira var tilbake i Sampdoria for spill i 2016-17-sesongen, og han spilte seg umiddelbart inn i førsteellevere til Marco Giampaolo. Han startet kampen og fikk sin debut for klubben i første runde i Serie A, i en 0-1-seier over Empoli på bortebane 21. august 2016.

Han spilte 35 av 38 kamper i Serie A i 2016-17-sesongen, i tillegg til 1 cupkamp.

— 2017-18-sesongen

29. oktober 2017 scoret Lucas Torreira sitt første mål for klubben mot Chievo Verona i Serie A. Han scoret ikke bare ett, men to mål i oppgjøret som endte med 4-1-seier. Det første målet scoret han på frispark, mens det andre kom etter corner.

To serierunder senere scoret han også i 3-2-seieren over Juventus på hjemmebane i Serie A. Lucas Torreira scoret 2-0-målet i det 71 minutt. Hans fjerde og siste mål for sesongen kom mot Torino på hjemmebane i Serie A 3. februar 2018, der han scoret 1-0-målet på frispark etter 11 minutter, i en kamp som endte 1-1.

Lucas Torreira spilte 36 av 38 kamper i Serie A i 2017-18-sesongen, i tillegg til 2 cupkamper.

Arsenal

10. juli 2018 signerte Lucas Torreira som 22-åring for Arsenal som hadde Unai Emery som trener. Arsenal betalte 28 millioner euro for uruguayaneren.

— 2018-19-sesongen

Han fikk sin debut for klubben 12. august 2018, i første Premier League-runde mot Manchester City på hjemmebane, da han kom inn som innbytter for Granit Xhaka i det 70. minutt, pÃ¥ stillingen 0-2 for City. Det ble også sluttresultatet.

26. september 2018 noterte han seg for sin første målgivende pasning for klubben. Han kom inn som innbytter i det 75. minutt mot Bredford i Ligacupen, og var nest sist på ballen på vinner-målet til Alexandre Lacazette på overtid. Lucas Torreira fikk også sin debut i Europa League denne sesongen. Den kom i en 4-2-seier mot Vorskla Poltava på hjemmebane 20. september 2018.

Lucas Torreiras prestasjon i Arsenals 1-1-kamp mot Liverpool 3. november 2018 imponerte både fansen og eksperter. Han ble kåret til kampens beste spiller i oppgjøret. Det ble han også mot Tottenham Hotspur 2. desember 2018 i Premier League. Han scoret 4-2-målet til Arsenal i det 77. minutt etter målgivende pasning fra Pierre-Emerick Aubameyang, i en kamp som endte med 4-2-seier på Emirates Stadium. En uke senere scoret han kampens eneste mål mot Huddersfield i Premier League. Han scoret målet med et brassespark i det 83. minutt, og nok engang ble han assistert av Pierre-Emerick Aubameyang. Han ble også kåret til banens beste spiller for Arsenal i femte kamp på rad.

2. mars 2019 ble Lucas Torreira utvist på overtid i et 1-1-oppgjør mot Tottenham Hotspur i Premier League, etter takling av Danny Rose. Det var Torreiras første røde kort for Arsenal; Selv om Arsenal forsøkte å anke utestengelsen på tre kamper, ble anken deres avvist av FA.

Arsenal nådde finalen i Europa League i 2018-19-sesongen der de tapte mot Chelsea. I semifinalen mot Valencia hadde Lucas Torreira målgivende pasning på 1-2-scoringen til Alexandre Lacazette på Estadio Mestalla.

På totalt 50 kamper i alle turneringer i 2018-19-sesongen, scoret han 2 mål og hadde 5 målgivende pasninger. I tillegg pådro han seg 7 gule kort og 1 direkte rødt. Alle kortene kom i Premier League på 34 kamper.

— 2019-20-sesongen

Lucas Torreira spilte sin første kamp for sesongen mot Burnley i Premier League 17. august 2019. Han startet kampen som innbytter, men ble byttet inn for Dani Ceballos i det 83. minutt på stillingen 2-1 for Arsenal, som også ble sluttresultatet. I serierunden etter, 24. august 2019, scoret sitt første mål for sesongen i et 3-1-tap mot Liverpool på Anfield. Lucas Torreira satte inn Arsenals trøste mål i det 85. minutt.

Lucas Torreira slet med spilletid i begynnelsen av sesongen, og ble som regel bare benyttet som innbytter. Etter at Mikel Arteta ble ansatt som ny trener i desember 2019, fikk han ny tillit fra start igjen. 2. mars 2020, mot Portsmouth i FA Cupen, pådro han seg en skade som holdt han ute i flere måneder. På grunn av at sesongen ble satt på vent på grunn av korona-pandemien, så rakk han å få spilletid på slutten av sesongen.

Han spilte de siste 12 minuttene i 2-0-seieren over Manchester City i semifinalen i FA Cupen, mens han satt på benken i finalen mot Chelsea, i en kamp Arsenal vant 2-1.

Lucas Torreira spilte i 39 kamper, scoret 2 mål, hadde 1 målgivende pasning og pådro seg 7 gule kort på tvers av alle turneringer i 2019-20-sesongen.

Atletico Madrid

4. oktober 2020 ble Lucas Torreira lånt ut for 2020-21-sesongen til Atletico Madrid.

— 2020-21-sesongen

Han debuterte 17. oktober 2020 og spilte hele kampen mot Celta Vigo i sjette runde i LaLiga, i en kamp som endte med 0-2-seier på bortebane. 31. oktober 2020 kom han inn som innbytter for Joao Felix i det 85. minutt, og scoret første mål for klubben tre minutter senere i en 1-3-seier mot CA Osasuna på bortebane.

Lucas Torreira spilte aldri seg helt inn i førsteelleveren til Diego Simeones mannskap som overraskende vant LaLiga foran Real Madrid og Barcelona i 2020-21-sesongen. Han endte sesongen med 500 minutter spill fordelt på 19 ligakamper, i tillegg 40 minutter fordelt på 5 Champions League-kamper, og to fulle 90-minutterskamper i den spanske cupen.

Fiorentina

25. august 2021 ventet et nytt låne-opphold for Lucas Torreia. Denne gangen ble han lånt ut til Serie A-klubben Fiorentina for 2021-22-sesongen. Fiorentina betalte 1,5 millioner euro for låneavtalen, og hadde opsjon på å kjøpe spilleren ved sesongslutt.

— 2021-22-sesongen

Han debuterte fra start 11. september 2021, i en 1-2-seier over Atalanta på bortebane i Serie A, mens hans første mål og målgivende pasning for klubben kom mot Sassuolo på hjemmebane 19. desember 2021. Han hadde målgivende pasning på 1-2-scoringen til Dušan Vlahović i det 51. minutt, før de to byttet rollene ti minutter senere, og Dušan Vlahović assisterte Lucas Torreira på 2-2-målet.

13. mars 2022 scoret han kampens eneste mål mot Bologna i Serie A, mens han i serierunden etter scoret 0-1-målet i det 50. minutt mot Inter Milan på San Siro. Inter Milan kom tilbake og utlignet fem minutter senere i et oppgjør som endte 1-1.

Lucas Torreira spilte 31 kamper, scoret 5 mål, hadde 2 målgivende pasninger og pådro seg 8 gule kort i Serie A i 2021-22-sesongen. I tillegg spilte 4 kamper i den italienske cupen.

Galatasaray

8. august 2022 signerte Lucas Torreira som 26-åring for Galatasaray for en overgangssum på 6 millioner euro. Han hadde på det tidspunktet en markedsverdi på 25 millioner euro.

— 2022-23-sesongen

Han fikk sin debut i den andre serierunden 13. august 2022, i et 0-1-tap mot Giresunspor i Süper Lig på hjemmebane, da han kom inn som innbytter for Sérgio Oliveira i det 61. minutt. Han startet serierunden etter mot Ümraniyespor, og etter det var han selvskreven i Okan Buruks førsteellever. Lucas Torreira og Sergio Oliveira var de to foretrukne spillerne til de to posisjonene defensivt på midtbanen i Okans 4-2-3-1-formasjon, der Lucas Torreira hadde en mer defensiv oppgave.

Lucas Torreira spilte 31 ligakamper og 2 cupkamper i 2022-23-sesongen, som endte med seriemesterskap. Han tok sin første tittel for klubben i debutsesongen.