Jesse Tamunobaraboye Sekidika (født 14. juli 1996) er en nigeriansk ving som spilte for Galatasaray fra 2020 til 2022.

Klubbkarriere

Ungdomskarriere

Jesse Sekidika som er født i Port Harcourt startet sin ungdomskarriere på Leicestershire-baserte private internatskole Brooke House College. Etter imponerende prestasjoner fikk både Stoke City og Manchester United opp øynene for talentet i 2013.

På grunn av at han ikke hadde europeisk pass og de strenge kravene for å få britisk arbeidstillatelse ble det ingen overgang til England. I stede gikk han til Portugal og A. D. Oeiras sitt ungdomsakademi der han spilte halve 2014-15-sesongen, før turen gikk videre til Benficas ungdomsakademi.

Han var en del troppen for Benfica til UEFA Youth League i 2014-15 der Benfica nådde kvartfinalen. Han gjorde seks opptredener og scoret en gang for Benfica i andre halvdel av den portugisiske ungdomsligaen 2014–15.

Napredak Kruševac

Etter at kontrakten med Benfica gikk ut i 2015 gikk han til Napredak Kruševac i serbisk første divisjon tross intresse fra portugisiske Marítimo, norske Viking og svenske AIK. Han spilte siste halvdel av 2015-16 sesongen i l Napredak Kruševac , og hjalp klubben med å rykke opp til den øverste divisjonen i Serbia. Han spilte tre sesonger for klubben, spilte 47 kamper og scoret 7 mål i alle turneringer før turen gikk til Tyrkia.

Eskişehirspor

20. juli 2018 signerte Sekidika for tyrkiske Eskişehirspor som spilte på nest øverste divisjon i Tyrkia. Han spilte 13 ligakamper og scoret 6 mål i debut sesongen for Eskişehirspor (2018-19). Han spilte seg etter hvert fast inn på laget, og fikk 16 kamper og 8 mål for klubben i første halvdel av 2019-20 sesongen.

Galatasaray

9. januar 2020 signerte han gratis for Galatasaray på en fire og et halv-års kontrakt. Han debuterte 19. januar 2020 og fikk fire minutter mot Denizlispor i Süper Lig. Det ble til sammen seks kamper i siste halvdel av 2019-20-sesongen. Han kom inn som innbytter i alle.

Hans første mål kom 20. januar 2021 mot Denizlispor i Süper Lig. Han kom inn som innbytter i det 84. minutt, og scoret to minutter på overtid i en kamp som endte med 6-1 seier.

Konyaspor (lån)

29. januar 2021 ble Sekidika lånt ut til Konyaspor i siste halvdel av 2020-21-sesongen. Det ble 19 seierkamper og en cupkamp som Konyaspor tapte mot Besiktas på en halv sesong for Konyaspor. Han noterte seg også for én scoring som kom mot Denizlispor 14. februar 2021. Han scoret 2-0-målet og kampens siste mål i det 80. minutt.