Halil İbrahim Dervişoğlu (født 8. desember 1999) er en tyrkisk spiss, født i Nederland, som spiller for Galatasaray. Han ble hentet til klubben før 2022-23-sesongen. Han har også tidligere vært på lån i Galatasaray.

Han har spilt for det tyrkiske landslaget siden mai 2021.

Klubbkarriere

Sparta Rotterdam

Halil Dervişoğlu gikk til Sparta Rotterdam-akademiet i en alder av 10 år. I 2017-18 sesongen ble han en del av reservelaget til Rotterdamklubben. Han bemerket seg med 21 mål på 26 kamper i Tweede Divisie (nivå tre) for reservelaget, og fikk fornyet kontrakt ved sesongslutt.

I 2018-19 sesongen var han en del av førstelaget til Sparta Rotterdam i Eerste Divisie (nivå to). Han scoret 10 mål på 34 ligakamper, og bidro til at klubben rykket opp til Eredivisie (øverste nivå) etter Play-off-spill.

Brentford

9. august 2019 signerte Halil Dervişoğlu en 4 1⁄2-års kontrakt med engelske Brentford, for 3 millioner euro. Dervişoğlu spilte et halvt år i Sparta Rotterdam før overgangen tredde i kraft, 1. januar 2020. Dervişoğlu spilte 7 av resterende kamper i sesongen for Championship-klubben, som tok seg til Play-off for opprykk til Premier League. Brentford tapte Play-off-finalen 1-2 mot Fulham.

FC Twente (lån)

6. oktober 2020 signerte Halil Dervişoğlu for Eredivisie-klubben FC Twente, på lån ut sesongen. Etter å ha gjort 10 opptredener uten å score, ble lånet hans avsluttet 1. januar 2021.

Galatasaray (lån)

25. januar 2021 signerte Halil Dervişoğlu for Galatasaray, på lån for resten av 2020-21 sesongen.

— 2020-21-sesongen

Halil Dervişoğlu debuterte fire dager senere, da han kom inn som innbytter i det 85. minutt mot Gaziantep FK, i en kamp som endte med 1-2 seier på bortebane.

Hans første mål kom i Süper Lig mot Gençlerbirliği 5. mai 2021, i en kamp som endte med 2-0 seier. Halil Dervişoğlu scoret 1-0 målet i det 44. minutt. Til sammen spilte han 12 kamper, scoret 3 mål og hadde 2 assist i siste halvdel av 2021-22-sesongen, som endte med andreplass på tabellen for Galatasaray, slått på målforskjell av Besiktas.

Halil Dervişoğlu returnerte til Brentford etter 2020-21-sesongen.

— 2021-22-sesongen

På siste dag under sommerens overgangsvindu i 2021 gikk han på nok et låneopphold til Galatasaray, for 2021-22-sesongen. Halil Dervişoğlu scoret 4 mål og hadde 1 målgivende pasning på 28 ligakamper, og totalt 5 mål på 34 kamper i alle turneringer i 2021-22-sesongen.

30. juni 2022 gikk han tilbake til Brentford etter endt låneperiode.

Burnley

1. september 2022 ble Halil Dervişoğlu på nytt lånt ut. Denne gangen til Championship-klubben Burnley.

— 2022-23-sesongen

Halil Dervişoğlu debuterte i den 13. serierunden 17. september 2022 mot Bristol City, da han kom inn som innbytter på slutten av kampen. Han slet med å spille seg inn på laget og spilte bare 8 ligakamper der han scoret ett mål, som kom mot Rotherham 11. februar 2022. I tillegg spilte han 2 cupkamper.

Galatasaray

15. juli 2023 gikk Halil Dervişoğlu som 23-åring på nytt til Galatasaray for 500 tusen euro. Han signerte en fireårskontrakt og hadde på det tidspunktet en markedsverdi på 2 millioner euro.

— 2023-24-sesongen

Halil Dervişoğlu spilte sin første offisielle kamp for sesongen 25. juli 2023, da han kom inn som innbytter for Nicolo Zaniolo i det 73. minutt mot FK Zalgiris Vilnius i første oppgjør i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League. Fem minutter etter han ble byttet inn scoret han 1-2, og sendte Galatasaray i ledelsen på bortebane. Kampen endte 2-2 etter scoring av FK Zalgiris Vilnius på overtid, men Galatasaray tok seg videre etter de slo laget  fra Litauen på hjemmebane.

I den tredje kvalifiseringsrunden mot NK Olimpija Ljubljana en uke senere, scoret han nok engang. Han ble byttet inn for Barış Alper Yılmaz i det 86. minutt på stillingen 0-2 til Galatasaray på bortebane. Ett minutt på overtid stanget han inn 0-3 etter corner fra Kerem Aktürkoğlu.

Etter 4 scoringer på 20 kamper der kom 6 fra start, ble gikk tyrkeren på utlån på siste dag før vinterens overgangsvinduet stengte.

Hatayspor (lån)

9. februar 2024 ble Halil Dervişoğlu lånt ut til Süper Lig-klubben Hatayspor for resten av sesongen.

Twente Enschede FCTwente Enschede FC10

Ettersom Dervişoğlu er født i Nederland, og har tyrkiske foreldre, kan han velge om han vil representere det tyrkiske eller nederlandske landslaget. 27. mai 2021 debuterte han for det tyrkiske A-landslaget i en vennskapskamp mot Aserbajdsjan. Dervişoğlu scoret 1-1 målet i en kamp som endte med 2-1 seier.