0-1 K. Aktürkoğlu 81'

36' R. Babel (GS)

44' T. Antalyali (GS)

69' D. Barinov (LOK)

73' M. Mohamed (GS)

90' O. Morutan (GS)

Galatasaray slo Lokomotiv Moskva 0-1 på borte bane i den tredje kampen i Europa Leagues gruppespill

Galatasaray hadde et godt utgangspunkt og ledet gruppe E med 4 poeng før møtet med Lokomotiv Moskva. De to lagene møttes også i Champions Leagues gruppespill for tre år siden, da ble det 3-0 seier for Galatasaray på Turk Telekom Arena, mens det ble 0-2 tap i Moskva. Lazio og Marseille møttes tidligere på kvelden og spilte 0-0. 

Fatih Terim gjorde flere bytter på startelleveren som møtte Konyaspor sist kamp. Barış Alper Yılmaz startet sin andre kamp for sesongen, mens Marcão som er utestengt i hjemlig serie var tilbake og dannet stopperpar med Victor Nelsson. Ryan Babel som for det meste har blitt brukt som innbytter denne sesongen fikk også tillit fra start.

Målløs første omgang

Lokomotiv Moskva var det laget som styrte mesteparten av spillet i første omgang, mens Galatasaray lå kompakte å satset på kontringer. 

I det 37. minutt hadde Konstantin Maradishvili en gylden mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen. Han fikk stå ganske upresset og avslutte fra rundt 20-meter, men ballen gikk til side for mål. I det 45. minutt testet Ryan Babel skuddfoten fra drøye 20 meter, men Nederlenderen som har et bra tilslag blåste ballen over mål. Omgangen endte målløst og sjansefattig fra begge lag. 

Kerem avgjorde i andre omgang

I det 53. minutt fikk Victor Nilssen en eventyrlig mulighet på corner. Corneren fra Patrick van Aanholt kom overraskende på en umarkert Vitor Nelsson som fikk til en ok avslutning, som Lokomotivs målvakt fikk fingertuppene på. I det 58. minutt viste Mostafa Mohamed seg fram. Olimpiu Morutan la inn til egypteren som fikk avsluttet på hode, men ballen gikk til side for mål.

Kerem Aktürkoğlu satte fart i Galatasarays angrepsspill etter han ble byttet inn for Barış Alper Yılmaz i det 63. minutt. I det 80. minutt var han uhyre nære på å sende Galatasaray i ledelsen. Han fikk til en god avslutning inne i 16-meteren etter innlegg fra Olimpiu Morutan , men Guilherme i Lokomotivs mål reddet skuddet mesterlig. Men Kerem Aktürkoğlu hadde mer å by på. Ett minutt serverte Olimpiu Morutan en nydelig pasning til Kerem som hadde startet på løp i bakrom. Han gjorde ingen feil alene med Lokomotivs målvakt og sendte Galatasaray i ledelsen!

Samme mann hadde også muligheten til å doble ledelsen for Galatasaray i det 88. minutt, men denne gang gikk avslutningen rett på Guilherme i Lokomotiv-buret. Flere mål ble det ikke og Galatasaray tar med seg alle poengene hjem til Istanbul.

Rykker i fra

Galatasaray leder nå gruppe E med 7 poeng. Lazio og Marseille spilt uavgjort og ligger på henholdsvis andre- og tredjeplass med 4 og 3 poeng, mens Lokomotiv Moskva ligger sist med ett poeng. Neste kamp i Europa League er hjemme mot Lokomotiv Moskva om to uker. Det er bare å glede seg!

Kampfakta:

Stadion: Lokomotiv
Dommere: Harald Lechner, Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch
Lokomotiv Moskva: Guilherme, Tiknizyan, Pablo, Jedvaj, Rybus (89. min Zhivoglyadov) ,Maradishvili, Barinov, Beka Beka, Kerk, Zhemaletdinov, Smolov
Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt (90. min Ömer), TaylanAntalyalı, Berkan Kutlu, Cicaldau (90. min Luyindama), Barış Alper Yılmaz (67. min Kerem), Babel (76. min Morutan), Mustafa Muhammed (76. min Diagne) 
Mål: 82. min Kerem (Galatasaray)
Gule kort: 36. min Babel, 43. min Taylan Antalyalı, Muhammed, Morutan (Galatasaray), Barinov (Lokomotiv Moskova)

Europa League

Europa League

Galatasarays førsteellever