4. september 1953
Adana, Tyrkia

Fatih Terim (født 4. september 1953 i Adana) er en tyrkisk trener og tidligere fotballspiller. Han er mest kjent for sin tid i Galatasaray, som han var spiller for fra 1974-1985, og trener for i fire perioder. Fatih Terim eller «keiseren» som han blir kalt for i Galatasaray, har vunnet 4 titler som spiller, og 17 som trener for klubben, inkludert vinner av UEFA-cupen i 2000 og 8 seriemesterskap.

I tillegg til å ha trent både AC Milan og Fiorentina i Italia, har han trent det tyrkiske landslaget ved tre anledninger. I VM 2008 nådde Tyrkia semifinalen der det ble tap mot Tyskland, etter å ha slått Kroatia på straffespark i kvartfinalen.

Adana Demirspor

Fatih Terim, som er født i Adana, startet sin profesjonelle karriere for 1.Lig-klubben (nivå to) Adana Demirspor i 1969. På grunn av hans finansielle situasjon, var han den eneste spilleren som fikk lønn, i all hemmelighet. Etter tre år i klubben ble han utnevnt som kaptein, og i 1972-73-sesongen rykket han opp med Adana Demirspor til Süper Lig, som er øverste nivå i Tyrkia.

Fatih Terim spilte 24 ligakamper og scoret hele 9 mål i 1972-73-sesongen som sweeper/forsvarspiller. Han spilte ytterliggere en sesong for Adana Demispor, som hadde rykket opp til Süper Lig, før han ble hentet av Galatasaray. Han spilte til sammen 125 kamper og scoret 25 mål på fem sesonger i Adana Demirspor.

Galatasaray

8. juli 1974 ble han som 20-åring hentet av Galatasaray for 1,5 millioner euro. Fatih Terim ble Galatasaray nye kaptein, og spilte 11 sesonger for klubben uten å vinne ligaen, men han vant den tyrkiske cupen ved tre anledninger i 1975–76-, 1981–82- og 1984–85-sesongen, og den tyrkiske supercupen i 1982.

Fatih Terim var kjent for sin usportslige spillestil og ble ofte suspendert eller bøtelagt. I 1985 havnet han i slosskamp med dommer Hamza Alan etter at en lagkamerat ble utvist. Fatih Terim ble også utvist og fikk fem kampers karantene. Etter det la han opp som spiller, 31 år gammel.

I løpet av karrieren i Galatasaray spilte han 327 kamper og scoret 16 mål på tvers av alle turneringer.

Fatih Terim debuterte for det tyrkiske A-landslaget som 21-åring mot Sveits i 1975. Han spilte 51 kamper og scoret 2 mål for Tykias A-landslag, uten at det ble noe EM- eller VM-sluttspill. Han har også 10 kamper for U21-laget og 7 kamper for U19-laget.

Spiller-statistikk for Tyrkia
TurneringKamperMålAssistGule2. GuleRødeMinutter
Totalt :512134.590′
International FriendliesVennskapskamper2312.070′
European QualifiersEM-kvalifisering17121.530′
World Cup qualification EuropeVM-kvalifisering1111990′
Spiller-statistikk for Tyrkia
TurneringKamMål
Totalt :512
International FriendliesVennskapskamper23
European QualifiersEM-kvalifisering171
World Cup qualification EuropeVM-kvalifisering111

MKE Ankaragücü

Fatih Terim startet sin trenerkarriere for Ankaragücü som spilte på øverste nivå i Tyrkia i 1987. Det ble en vanskelig 1987-88-sesong, der Ankaragücü kjempet for å unngå nedrykk. Det skilte bare ett poeng fra 13. plassen Ankaragücü til slutt endte på og 17. plass som ga nedrykk.

Ankaragücü nådde semifinalen i den tyrkiske cupen, der de ble slått ut av Samsunspor. Ankaragücü vant begge oppgjørene mot Galatasaray i kvartfinalen.

1988-89-sesongen, som ble Fatih Terims siste i klubben, ble mer vellykket. Ankaragücü endte på en sterk 6. plass på tabellen. I cupen ble det exit mot Karsiyaka i åttendedelsfinalen.

På to sesonger i klubben hadde Fatih Terim et poengsnitt på 1.48 (41% seire) på 75 kamper.

Göztepe

Fatih Terim var trener for Izmir-klubben Göztepe på nivå to i 1989-90-sesongen. Göztepe slo İnegölspor 4-1 i den første kampen. Under ledelse av Fatih Terim hadde klubben 8 seire og 1 uavgjort på de første 9 kampene.

I februar 1990 ble han en del av trenerteamet til det tyrkiske A-landslaget, der han ble assistenten til Sepp Piontek. Han fortsatte som trener i Göztepe til februar 1990, da han også ble trener for U21-laget til Tyrkia.

Han hadde et poengsnitt på 1.96 (56% seire) under oppholdet i Göztepe, som til slutt endte på andreplass i ligaen, bak Aydınspor som rykket opp til den øverste divisjonen.

Tyrkia (U21 og assistenttrener for A-laget)

Fatih Terim var assistenttrener for det tyrkiske A-landslaget, og trener for U21-laget, fra 1990 til 1993.

Han debuterte som U21-lagstrener i en 2-2-kamp mot Romania 25. april 1990. I denne kampen debuterte også Hakan Şükür for U21-laget. En spiller som kom til å bli en viktig spiller for Fatih Terim i årevis.

I 1991 ledet Fatih Terim U21-laget til sølv i Middelhavslekene, etter laget slo Marokko i semifinalen, men tapte finalen mot Hellas.

I Middelhavslekene i 1993 gikk han hele veien med U21-laget og tok gull. Det ble Fatih Terims første store triumf som trener. På laget hadde han navn som Hakan Şükür, Sergen Yalçın, Emre Aşık, Alpay Özalan, Arif Erdem, Tugay Kerimoğlu og Ergün Penbe, som enda ikke hadde blitt stjerner.

Tyrkia havnet først i gruppe med Frankrike, Tunisia og Kroatia. Frankrike hadde spillere som Zinedine Zidane og Lillian Thuram på laget. Tyrkia møtte Frankrike igjen i semifinalen, i en kamp som endte med 1-0-seier for Tyrkia. I finalen slo de Algerie 2-0 etter scoringer av Sergen Yalçın og Hakan Şükür.

Tyrkia (1. periode)

Fatih Terim ble ny landslagssjef og tok over for forgjengeren Sepp Piontek, i juni 1993. Han måtte med det sifra seg rollen som trener for U21-laget.

Kvalifisering til VM 1994

Han slo både Polen og Norge i de to første kampene kvalifiseringskampene til VM 1994, men laget mislyktes med å kvalifisere seg etter svake resultater i starten av kvalifiseringen. Fatih Terim brukte unge spillere som han vant Middelshavslekene med tidligere. Det skulle gi resultater i kvalifiseringen til EM 1996.

Kvalifisering og EM 1996

Tyrkia startet med å spille 2-2 borte mot Ungarn i første kvalifiseringskamp til EM 1996, før de vant 5-0 mot Island på Ali Sami Yen i runden etter. I tredje runde ble det et 1-2-tap mot Sveits på hjemmebane, før Tyrkia kom sterkt tilbake med tre serie mot Sverige, Sveits og Ungarn, før de avsluttet med to uavgjort kamper.

Tyrkia kvalifiserte seg til EM for første gang i historien med å ta andreplassen i gruppen med 15 poeng, 2 poeng bak Sveits som ble gruppevinner. Det var også den første internasjonale turneringen de deltok i siden 1954.

I mai 1996 ble det klart at Fatih Terim hadde signert sin første trenerkontrakt med Galatasaray.

I EM 1996, som ble arrangert i England, tapte Tyrkia alle tre kampene i gruppespillet mot Kroatia, Danmark og Portugal, uten å score et eneste mål.

Galatasaray (1. periode)

Etter EM forlot Fatih Terim det tyrkiske landslaget, og han ble trener for Galatasaray som han var spiller og kaptein for i 11 år.

1996-97: Seriemester og vinner av supercupen

Galatasaray gjorde flere spillerkjøp før sesongen startet og forsterket troppen med rumenerne Gheorghe Hagi, Adrian Ilie og Iulian Filipescu. Fatih Terim ble også gjenforent med flere spillere han var trener for på U21-lagert, inkludert Hakan Şükür, som virkelig hadde fått fart på karrieren, sin

Revansje etter tap mot erkerivalen

Fatih Terim spilte de fleste kampene i 1996-97-sesongen med en 3-5-2 formasjon, og det lyktes han med. Han startet sin trenerkarriere i Galatasaray med 1-2-seier mot Vanspor i første seriekamp. Gheorghe Hagi scoret begge Galatasarays mål.

I fjerde serierunde gikk Galatasaray på et grusomt 0-4-tap mot Fenerbahçe på Ali Sami Yen, før de revansjerte seg med en seiersrekke på 8 kamper i ligaen, og en målforskjell på 31-3. Galatasaray tapte kun to kamper i ligaen denne sesongen, som begge kom mot erkerival Fenerbahçe.

Tidlig ute av cupen

28. november røyk Galatasaray ut av cupen mot Gençlerbirliği i sjette runde. Kampen endte 1-1 etter ordinær tid, og måtte avgjøres på straffespark-konkurranse, ettersom ingen av lagene scoret i ekstraomgangene. Det ble en dramatisk straffespark-konkurranse, som Gençlerbirliği til slutt vant 18-17. Ilyas Kahraman bommet på sitt andre straffespark for dagen på stillingen 17-17, mens tidligere Galatasaray-spiller Osman Coskun sendte sine tidligere lagkamerater ut av cupen.

Mestre to ganger i den tyrkiske supercupen

I mars 1997 vant Galatasaray den tyrkiske supercupen fra året før, og Fatih Terim tok sitt første trofé som trener for klubben, da Fenerbahçe ble beseiret 3-0.  To måneder senere ble  samme trofeet løftet, da Kocaelispor ble beseiret etter ekstraomganger. Hakan Şükür avgjorde kampen i andre ekstraomgang.

Avgjorde mot Beşiktaş

I den 30. serierunden møtte Galatasaray Beşiktaş til en avgjørende kamp på İnönü stadion. Galatasaray ledet serien og hadde et forsprang på fem poeng ned til Beşiktaş på andreplass. Daniel Amokachi satte inn ledelse for hjemmelaget i første omgang, men i det 83. minutt satte Gheorghe Hagi inn kampens siste mål på straffespark, og ledelsen på fem poeng ble opprettholdt.

Galatasaray vant de gjenværende kampene og tok sitt 11. seriemesterskap, mens Fatih Terim tok sitt første som trener for Galatasaray.

Hakan Şükürs enorme sesong

Hakan Şükür, som scoret 38 mål på 32 ligakamper, var en stor bidragsyter til den gode sesongen. I tillegg hadde han 9 målgivende pasninger.  Gheorghe Hagi hadde også en god debutsesong med 14 scoringer og 9 målgivende pasninger i ligaen.

1997-98: Seriemester for andre sesong på rad

Galatasaray forsterket stallen med Gheorghe Popescu fra Barcelona før 1997-98-sesongen. Hagi og Popescu kjente hverandre godt etter å ha spilt en årrekke sammen på det rumenske landslaget. I tillegg ble det unge talentet Fatih Akyel hentet til klubben, mens 17-årige Emre Belözoğlu ble hentet opp fra ungdoms-akademiet. Begge fikk sine gjennombrudd denne sesongen.

Dårlig start – endte med seriegull

Fatih Terim startet sesongen med en ny 4-4-2 formasjon, men gikk tilbake til suksess-formasjonen 3-5-2 etter svake resultater i ligaen. Galatasaray kvalifiserte seg til Champions League, der de havnet sist i gruppe med Borussia Dortmund, Parma og Sparta Praha. Den eneste seieren kom mot Sparta Praha i fjerde gruppespills-kamp, i et oppgjør som endte 2-0 på Ali Sami Yen stadion.

Galatasaray hadde tre tap på de 9 første seriekampene. To av tapene kom på bortebane mot erkerivalene Fenerbahçe og Beşiktaş. Etter halvspilt sesong lå Galatasaray på tredjeplass, 6 poeng bak ligaleder Fenerbahçe, men etter den 19. runden tapte de ikke en eneste kamp, på de 15 gjenværende kampene. Galatasaray tok dermed hjem sitt andre seriemesterskap på rad og 12. til sammen.

Finale i cupen

I cupen ble det tap Beşiktaş i finalen, etter å ha beseiret Trabzonspor i semifinalen og Gaziantepspor i kvartfinalen. Finalen, som ble spilt på Ali Sami Yen standion, endte 0-0 etter ordinær tid og etter ekstraomganger, og måtte avgjøres på straffespark-konkurranse. Gheorghe Hagi bommet på første straffespark, mens Osman Coskun bommet på tredje. Beşiktaş satte sine og tok cup-tittelen.

Hasan Şaş og Fatih Terim

Hasan Şaş og Fatih Terim

1998-99: The double – cupmester for andre og seriemester for tredje sesong på rad

Galatasarays målvaktsproblem ble løst etter at Claudio Taffarel, som nylig hadde spilt VM-finale for Brasil, ble hentet til klubben før 1998-99-sesongen. Det unge talentet Hasan Şaş, ble også hentet som 21-åring fra Ankaragücü for 5 millioner euro.

I gruppe med Rosenborg i Champions League

Som sist sesong tok Fatih Terim laget til gruppespillet i Champions League. Galatasaray spilte 2-2 mot Juventus i første kamp, mens de slo Athletic Bilbao 2-1 etter scoring av Gheorghe Hagi på overtid. Etter det ventet et dobbelt oppgjør mot Rosenborg, som endte med 3-0-seier for hver av lagene på hjemmebane.

Galatasaray tok andreplassen i gruppen bak Juventus, men laget hadde for lite poeng til å gå videre som de to beste gruppetoerne.

Tok Beşiktaş i både ligaen og cupen

I ligaen og cupen kjempet Galatasaray mot Beşiktaş i begge turneringer. Galatasaray havnet på tabell-topp etter runde 22, og så seg etter det aldri tilbake. I den 31. serierunden møttes lagene til et avgjørende oppgjør. Galatasaray hadde, som for to sesonger siden, en luke på fem poeng ned til Beşiktaş før lagene møttes på Inonü stadion. Okan Buruk sendte Galatasaray i ledelsen fire minutter ut i kampen, men Mehmet Özdilek satte inn 1-1 for hjemmelaget i det 75. minutt. 1-1 ble også sluttresultatet og luken på fem poeng ble opprettholdt.

Galatasaray spilte uavgjort mot Antalyaspor og Gaziantepspor i de to siste kampene, men ble til slutt seriemester for tredje sesong på rad, to poeng foran Beşiktaş. Det var Galatasarays 13. seriemesterskap.

Det ble også revansje mot Beşiktaş, som de tapte cup-finalen mot sist sesong. Etter at første oppgjør endte 0-0 på Ali Sami Yen stadion, scoret Ümit Davala begge målene i 0-2-seieren på bortebane, og Fatih Terim tok «the double» med Galatasaray i 1998-99-sesongen.

Hakan Şükür toppscorer for tredje sesong på rad

Hakan Şükür ble toppscorer for tredje sesong på rad i ligaen med 19 ligamål, i tillegg til 12 målgivende pasninger. På tvers av alle turneringer scoret han 26 mål og hadde 13 målgivende pasninger på 47 kamper. Gheoeghe Hagi hadde også en god andre-sesong med 18 mål og 10 målgivende pasninger på 48 kamper, på tvers av alle turneringer, der 14 mål og 10 målgivende pasninger kom i ligaen.

1999-2000: The treble – seriemester, cupmester og vinner av UEFA-cupen

Det ble et rolig overgangsvinduet før 1999-2000-sesongen, som skulle bli historisk for Fatih Terim og Galatasaray. Galatasaray gikk på et 1-2-tap på hjemmebane i første seriekamp mot Gaziantepspor. Etter det ble ikke laget beseiret i ligaen før i mars 2000, da de tapte 0-1 mot Fenerbahçe på Ali Sami Yen.

Tredjeplass i gruppespillet i Champions League

Galatasaray nådde gruppespillet i Champions League for tredje sesongen på rad, der de møtte Chelsea, Milan og Hertha Berlin. Etter en svak start med 3 tap og 1 uavgjort på de første fire kampene, avsluttet Galatasaray sterkt.

Kjetil Rekdal scoret det første målet på straffespark i gruppespillets femte kamp mot Herta Berlin i Berlin. Etter det slo Galatasaray kraftig tilbake med fire scoringer i andre omgang. To av Hakan Sükür, og en hver av Okan Buruk og Tugay Kerimoğlu. Milan spilte uavgjort mot Chelsea i samme runde, og Galatasaray måtte ha seier i siste kamp, for å gå videre til UEFA-cupen, og samtidig sende Milan ned på fjerdeplass i gruppen.

Et fullsatt Ali Sami Yen stadion tok i mot Milan, som kom med toppet lag. Det var Milan og George Weah som tok ledelsen i kampen i det 22. minutt, men Capone satte inn utligningen i det 28. minutt. Det så mørkt ut når Giunti satte inn 1-2 for Milan i det 51. minutt, men Galatasaray kom sterkt tilbake på slutten av kampen. I det 87. minutt tente Hakan Sükür et håp om seier når han satte inn 2-2 på hode. På overtid fikk Galatasaray straffespark når Hakan Sükür gikk ned i feltet. Ümit Davala var sikker fra krittmerket og sendte Galatasaray til himmels på Ali Sami Yen stadion. Galatasaray tok dermed tredjeplassen i gruppa, som ga spill i UEFA-cupen.

Sergen inn, Tugay ut midtveis i sesongen

Fatih Terim hentet Sergen Yalçın på lån for resten av sesongen i vinterens overgangsvindu i 2000, etter at Tugay Kerimoğlu ble solgt til Rangers.

Seriemester for fjerde sesong på rad

Galatasaray hadde en ledelse på 11 poeng ned til Beşiktaş etter halvspilt sesong. I nest siste serierunde ble Galatasaray seriemester, tross 1-0-tap borte mot Altay. På grunn av at Beşiktaş også tapte sin kamp mot Fenerbahçe, kunne de likevel slippe jubelen løs. Galatasaray gikk inn i historiebøkene som det første laget som vant serien fire år på rad. I tillegg delte Fatih Terim rekorden for antall seriemesterskap som trener, med Ahmet Suat Özyazıcı, som vant med Trabzonspor på 70- og 80-tallet.

Vinner av den tyrkiske cupen

Det ble også suksess i den tyrkiske cupen for andre sesongen på rad. Galatasaray vant alle sine kamper før finalen, der de møtte Antalyaspor. Etter at kampen endte 2-2 til full tid, avgjorde Galatasaray med tre mål i ekstraomgangene.

Tredje runde i UEFA-cupen mot Bologna

Etter at Galatasaray tok tredjeplassen i Champions Leagues gruppespill, ventet Bologna i tredje runde i UEFA-cupen. I første møte på bortebane scoret Signori, og sendte hjemmelaget i føring etter 66 minutter. Galatasaray svarte i det 88. minutt og Hakan Sükür satte inn 1-1. Gheorghe Hagi ble skadet i andre omgang, og måtte stå over returkampen på Ali Sami Yen.

Hasan Şaş scoret kampens første mål etter bare 5 minutter i returoppgjøret på Ali Sami Yen. Få minutter senere utlignet Nicola Ventola for gjestene. I det 30. minutt tok Galatasaray nok engang ledelsen når Ümit Davala satte inn 2-1 på vakkert vis. Det var nerve i hele kampen, ett mål var nok til å sende Galatasaray ut av turneringen på bortemålsregelen. Flere mål ble det ikke, og Galatasaray tok seg til åttendedelsfinalen, der Borussia Dortmund ventet.

Åttendedelsfinalen i UEFA-cupen mot Borussia Dortmund

Gheorghe Hagi var tilbake fra skade til åttendedelsfinalens første kamp mot Borussia Dortmund på Westfalenstadion. Hakan Sükür sendte Galatasaray i ledelsen i det 33. minutt. Like før pause viste Gheorghe Hagi fram skuddfoten fra spiss vinkel, og banket inn 0-2. Hjemmelaget klarte ikke score, og Galatasaray tok med seg et glimrende resultat til returoppgjøret uken etter.

Et fullsatt Ali Sami Yen tok i mot Borussia Dortmund i returoppgjøret. Det ble en sjansefattig og målløs kamp, der Galatasaray var nærmest scoring. 0-0 tok Galatasaray videre til kvartfinalen der Mallorca ventet.

Kvartfinalen i UEFA-cupen mot Mallorca

Kvartfinalens første kamp ble spilt på bortebane på turist øyen Mallorca. Galatasaray gjorde en god kamp og scoret hele fire mål. Det første målet kom av Arif Erdem som kombinerte fint med Hakan Sükür i det 44. minutt. I starten av andre omgang scoret unggutten Emre Belözoglu et herlig mål. Han sto stille og lobbet ballen over Mallorcas målvakt.  I det 59. minutt spilte Bülent Korkmaz, fra egen 16-meter, en langpasning i bakrommet til Hakan Sükür, som gjorde ingen feil alene med keeper, og satte inn 0-3. Noen minutter senere satte Okan Buruk inn 0-4, og avansementet var allerede nesten sikret. Mallorca tente et lite håp når Laurén satte inn 1-4 i det 77. minutt.

Galatasaray var også det beste laget i returoppgjøret på Ali Sami Yen. I det 33. minutt fant Gheorghe Hagi Capone som lurte på bakerste stolpe etter frispark. Forsvarspilleren satte inn kampens første mål. Like etter pausen doblet Hakan Sükür ledelsen etter innlegg fra Arif Erdem fra kanten. I det 63. minutt fikk Mallorca et trøste mål når Carlitos satte inn 2-1. Flere mål ble det ikke, og Galatasaray gikk komfortabelt videre til semifinalen med 6-2 sammenlagt.

Semifinalen i UEFA-cupen mot Leeds United

Galatasaray møtte Leeds United på Ali Sami Yen stadion i første kamp. Galatasaray tok en tidlig ledelse når Hakan Sükür satte inn 1-0 på hodet 9 minutter ut i kampen. Arif Erdem la inn til Hakan Sükür som var sikker med pannebrasken. I det 44. minutt satte Capone, som også scoret mot Mallorca i sist runde, inn 2-0 for Galatasaray. Flere mål ble det ikke, i en kamp som også vil bli husket for at to Leeds-supportere døde kvelden før.

Der var Galatasaray som kom best i gang i returkampen på Elland Road. Fem minutter ut i kampen fikk Galatasaray straffespark etter at Hakan Sükür ble felt. Gheorghe Hagi var sikker fra krittmerket, og ga Galatasaray en drømme åpning. I det 15. minutt satte nordmannen Eirik Bakke inn utligningen på hodet. I det 43. minutt tok Galatasaray nok engang ledelsen i kampen når Hakan Sükür satte inn 1-2. Vondt ble til verre når Harry Kewell fikk direkte rødt kort minuttet senere. Like etter kokte det over for Emre Belözoğlu som fikk direkte rødt kort etter stempling på Lee Bowyer. I det 67. minutt satte Eirik Bakke inn sitt andre mål for kvelden, denne gangen også på hodet. Kampen endte 2-2, og Galatasaray tok seg til finalen der Arsenal ventet.

Vinner av UEFA-cupen

Finale i UEFA-cupen mot Arsenal i København

Galatasaray møtte Arsenal i finalen som ble spilt på Parken stadion i København 17. mai 2000. Taffarel, Capone, kaptein Bülent Korkmaz, Gheorghe Popescu, Ergün Penbe, Suat Kaya, Ümit Davala, Okan Buruk, Gheoeghe Hagi, Arif Erdem og Hakan Sükür startet kampen for Galatasaray som møtte et svært rutinert Arsenal-mannskap.

Kampen gikk til forlengelse etter at det sto 0-o til full tid. Galatasaray avgjorde i straffespark-konkurransen, tross Gheorghe Hagis utvisning i ekstraomgangene, og at Bülent Korkmaz spilte med skulderen ute av ledd. Ergün Penbe satte inn første straffespark for Galatasaray, mens Davor Suker bommet på Arsenals første. Deretter scoret Hakan Sükür og Ray Parlour. Ümit Davala scoret på det tredje straffesparket, mens Patrick Vieira bommet for Arsenal. Dermed kunne Gheoeghe Popescu avgjøre finalen med scoring på det fjerde straffesparket. Gheorghe Popescu gjorde ingen feil, og Galatasaray vant UEFA-cupen.

Galatasaray tok sin tredje tittel («The Treble») for sesongen, og Fatih Terim ble den første tyrkiske treneren til å vinne en europeisk tittel. Etter triumfen dukket begrepet «keiser» opp om han.

Fatih Terim tok avskjed med Galatasaray

Kampen mot Istanbulspor, 21. mai 2000, ble den siste i Fatih Terims første periode som trener for Galatasaray. Han skilte lag på månedens siste dag, og var klar for nye utfordringer i utlandet.

9 titler på fire sesonger

På fire sesonger tok Fatih Terim 9 titler med Galatasaray. Han vant den tyrkiske serien 4 ganger, den tyrkiske cupen 2 ganger, den tyrkiske supercupen 2 ganger, og UEFA-cupen 1 gang. Galatasaray hadde et vinnersnitt på 64% på 203 kamper.

Fiorentina

I juni 2000 kunngjorde Fatih Terim at han hadde signert en ettårs-kontrakt med Fiorentina. Hans aggressive fotballstil og hans anspente forhold til klubbpresident og eier Vittorio Cecchi Gori gjorde Terim populær blant Fiorentinafansen.

Fatih Terim tiltrådte i stillingen etter EM i 2000, og signerte umiddelbart Nuno Gomes, som hadde et godt EM med Portugal, for 17 millioner euro fra Benfica. Nuno Gomes erstattet Gabriel Batistuta som gikk til Roma i starten av sesongen. Fiorentina hadde også landslagsspilleren for Portugal, Rui Costa i stallen. I tillegg til offensive spillere som Predrag Mijatović og Enrico Chiesa.

Tidlig Europacup-exit

Fatih Terim fikk en dårlig start og tapte i den offisielle debut-kampen mot Tirol Innsbruck i første kvalifiseringskamp til UEFA-cupen. I returoppgjøret ble det bare uavgjort og Fiorentina feilet med å kvalifisere seg i turneringen Fatih Terim vant sist sesong. Fatih Terim klarte ikke å holde nervene og ble sendt på tribunen av dommeren.

Krise i ligaen og jubel i cupen

Det brøt ut krise mellom Fatih Terim og ledelsen etter at det bare ble 2-2 mot Parma i første serierunde. Selv om det roet seg litt etter at Fiorentina slo Reggina i den andre runden, så var diskusjonene mellom Fatih Terim og klubbpresident Cecchi Gori ofte i avisene. Fiorentina presterte ikke bra i ligaen, til tross at de hadde noen imponerende seire, som 2-0 mot Inter og 4-0 mot AC Milan.

I cupen gjorde det de bra. Etter å ha spilt 2-2 mot AC Milan i semifinalens første kamp, tok de seg til finalen etter 2-0-seier på hjemmebane, 7 februar 2001.

I den italienske serien var det imidlertid katastrofe. Fra 28. januar 2001 tapte Fiorentina tre kamper på rad mot Lazio, Napoli og Parma. Etter uavgjort mot Reggina i påfølgende ligakamp, toppet det seg etter nok et uavgjort mot Brescia på hjemmebane, 24. februar 2001. Fatih Terim og klubbpresident Cecchi Gori kranglet i garderoben etter kampen, og dagen etter kunngjorde Fatih Terim at han trakk seg som trener for Fiorentina. Han ble erstattet av Roberto Mancini som ikke hadde noe hovedtrener-erfaring.

Fiorentina vant den italienske cupen mot Parma, og flere av spillerne dediserte triumfen til Fatih Terim. På 28 kamper for Fiorentina sto Fatih Terim igjen med 11 seire, 10 uavgjort og 7 tap.

AC Milan

18. juni 2001 signerte Fatih Terim en toårskontrakt med AC Milan. Han tok over for Cesare Maldini som var midlertidig trener etter at  Alberto Zaccheroni fikk sparken i mars 2001.

Fatih Terim introduserte en ny 4-3-1-2 formasjon i klubben, og hentet sin tidlige elev Rui Costa fra Fiorentina for 41 millioner euro. I tillegg hentet han Filippo Inzaghi fra Juventus for 36 millioner euro og det unge talentet Andre Pirlo fra erkerival Inter for 17 millioner euro. 16. juli 2001 ble treneren og ny-signeringene introdusert for fansen ved en seremoni i sentrum av byen hvor 3000 mennesker deltok.

22. juli 2001 debuterte han som trener i en vennskapskamp mot Varese, i en kamp som endte med 2-1-seier.

Fatih Terim for Milan i 2001

Rykter om Ancelotti etter bare én serierunde

Etter en intens forberedelsesperiode spilte Milan sin første offisielle kamp i ligaen mot Brescia, i en kamp som endte 2-2. Til tross for at det var den første kampen i ligaen, startet allerede rykter om Carlo Ancelotti i Milano. Milan slo tilbake i runden etter og vant 5-2 mot Fatih Terims tidligere lag Fiorentina.

5. september 2021 overførte Fatih Terim den tidligere spilleren Ümit Davala for å styrke troppen ytterligere .

Fatih Terims første tap kom i femte serierunde mot Perugia, 30. september 2001. Nederlaget ble etterfulgt av to uavgjort-kamper mot Atalanta og Venezia, før de slo ut CSKA Sofia i UEFA-cupens andre runde, og beseiret Inter Milan 4-2 i Milano derbyet.

Etter uavgjort mot Bologna og tap mot Torino 4. november 2001, fikk Fatih Terim sparken etter bare fem måneder i sjefsstolen. Han ble erstattet av Carlo Ancelotti.

Ikke bare Terims feil

Milan-kaptein Paolo Maldini uttrykte at spillerne måtte dele skylden for Fatih Terims avskjed som trener. Maldini uttalte også at det kanskje var spillernes feil at du ikke klarte å sette Terims lære ut i livet. Det gikk rykter om at flere av spillerne var misfornøyd med Fatih Terim, og at de presset på for at han skulle gå av, men Paolo Maldini avkreftet disse ryktene.

Galatasaray (2. periode)

Fatih Terim var tilbake i Galatasaray for sin andre periode til 2002-03-sesongen, og erstattet Mircea Lucescu som var trener under Terims Italia-eventyr. Mircea Lucescu havnet på kanten med ledelsen, og trakk seg etter 2001-02-sesongen, tross  for at han ble seriemester med Galatasaray, og gjorde det bra i Champions League.

Fatih Terim hentet tilbake sine tidligere elever Ümit Davala og Hakan Ünsal. I tillegg hentet han Felipe Loureiro som fikk trøye nummer 10.

2002-03: Tapte seriegullet til Beşiktaş tross seiersrekke-rekord

Galatasaray startet med 4-1-seier over Samsunspor i første serierunde på Ali Sami Yen stadion. Det ble 4 serie og 1 uavgjort på de første 5 seriekampene, før Galatasaray gikk på et 6-0-tap borte mot erkerival Fenerbahçe. En uke senere røyk de ut fra Champions League, der de havnet i gruppe med Barcelona, Club Brugge og Lokomotiv Moskva. Galatasaray vant 0-2 på bortebane i første runde mot Lokotiv Moskva, men endte til slutt på sisteplass.

16. november 2002 satte Fatih Terim rekord med Galatasaray som vant 25 hjemmekamper på rad i serien, etter at Trabzonspor ble beseiret 2-1 på Ali Sami Yen. Seiersrekken ble brutt neste hjemmekamp, da Beşiktaş beseiret Galatasaray 0-1.

Felipe Loureiro gikk tilbake til Vasco da Gama under vinterens overgangsvindu i 2003, og han ble erstattet av Haim Revivo fra Fenerbahçe, som ble tildelt trøye nummer 10 etter Felipe.

Galatasaray hadde en god periode og vant 9 kamper på rad i serien fra februar til april. Galatasaray lå på andreplass på tabellen i store deler av siste halvdel av sesongen, som ble avgjort i nest siste serierunde på İnönü Stadion. Galatasaray møtte Beşiktaş som ledet tabellen med 5 poeng, og etter scoring av Sergen Yalçın i det 88. minutt, tok Beşiktaş seriegullet på hjemmebane.

2003-04: Fatih Terim trekker seg på nyåret

Galatasaray spilte på Atatürk Olympiastadion i 2003-04-sesongen, ettersom Ali Sami Yen var under renovering. Fatih Terim hentet tilbake 31-årgamle Hakan Şükür, som hadde et mislykket opphold i Blackburn, i tillegg til ble forsvaret forsterket med Frank de Boer, Ömer Erdogan og backene César Prates og Orhan Ak.

Galatasaray startet med to seire mot Diyarbakirspor, og Gaziantepspor i serien, før de spilte 0-0 borte mot Bursaspor. I runde fem gikk Galatasaray på sesongens første tap mot Konyaspor, mens i runden etter spilte de 2-2 mot Fenerbahce på hjemmebane. Kemal Aslan sendte Fenerbahce i ledelsen i det 43. minutt, mens Arif Erdem satte inn reduseringen minuttet senere. Pierre van Hooijdonk sendte Fenerbahce i ledelsen på nytt i det 48. minutt, men to minutter senere satte Hakan Sükür inn 2-2. Alle målene i kampen kom mellom det 43. og 50. minutt.

På de 12 første seriekampene sto Galatasaray med 8 seire, 3 uavgjort og 1 tap.

Champions League

Fatih Terim tok klubben til gruppespillet i Champions League, etter å ha slått CSKA Sofia i kvalifiseringen. Der møtte de Juventus, Real Sociedad og Olympiakos. Galatasaray tapte de første to kampene mot Juventus på bortebane og Real Sociedad på hjemmebane. før de slo tilbake med en 1-0-seier mot Olympiakos, etter scoring av Cihan Haspolatli. I runden etter tapte de 3-0 borte mot samme lag.

I den femte gruppespills-kampen spilte Galatasaray hjemme mot Juventus på Westfalenstadion, som normalt er Borussia Dortmunds hjemmebane. Hakan Sükür scoret begge målene i kampen, og sikret seier for Galatasaray. Siste runde endte 1-1 mot borte mot Real Sociedad, og Galatasaray tok tredjeplassen i gruppen, som ga spill i UEFA-cupen.

Fatih Term trekker seg etter dårlige resultater

Galatasaray hentet det 23-årgamle talentet Necati Ateş, som scoret 19 ligamål i 2002-03-sesongen for Adanaspor, midtveis i sesongen, uten at det ga noen umiddelbare resultater. På slutten av året, og begynnelsen av 2004 begynte det å gå nedover. Etter flere tap i ligaen, gikk Galatasaray på et 0-5-tap mot Caykur Rizespor på Ali Sami Yen i den tyrkiske cupen. 3. mars 2004, etter å ha spilt 2-2 på hjemmebane, ble Galatasaray beseiret 3-0 av Villarreal i tredje runde i UEFA-cupen. Fatih Terim trakk seg som trener etter nok et tap for Caykur Rizespor, som beseiret Galatasaray 1-2 på Ali Sami Yen i ligaen, 20. mars 2004.

Tyrkia (2. periode)

I juni 2005 ble Fatih Terim landslagssjef for Tyrkia for andre gang. Han erstattet Ersun Yanal og hentet tilbake Hakan Şükür på landslaget. 32-årgamle Hakan Şükür ble Tyrkias ny kaptein.

Kvalifiseringen til VM 2006

Fatih Terims første offisielle kamp kom i september 2005, i et 2-2-oppgjør mot Danmark i kvalifiseringen til VM 2006. Tyrkia vant 0-1 på bortebane mot Ukraina og Albania i de to påfølgende kvalifiseringskampene. Tyrkia tok andreplassen i gruppen, og tok seg til play-off, der de møtte Sveits. Tyrkia tapte 0-2 på bortebane, men røyk på bortemålsregelen etter 4-2 på hjemmebane. Kampen vil bli mest husket for bråket etter kampen.

Fatih Terim for Tyrkia i EM 2008

Fatih Terim for Tyrkia i EM 2008

Kvalifiseringen til EM 2008

Tyrkia fikk en god start på kvalifiseringen til EM i 2008 med fire strake seiere mot Malta, Ungarn, Moldova og Hellas. 7. februar 2007, i en vennskapskamp mot Georgia, kom hans 55 kamp som trener for Tyrkia, og han slo rekorden til Coşkun Özarıs.

Tyrkia tapte borte mot Bosnia og hjemme mot Hellas. Etter å ha vunnet de to siste kampene i gruppespillet tok han Tyrkia til EM i Østerrike og Sveits i 2008.

EM 2008 i Østerrike og Sveits

Etter tap mot Portugal i første kamp slo Tyrkia tilbake med to seire mot Sveits og Tsjekkia. Tyrkia tok seg til kvartfinalen der de møtte Kroatia.

Kampen mot Kroatia gikk til ekstraomganger etter 0-0 til ordinær tid. I det 119. minutt scoret Ivan Klasnic for Kroatia, men tyrkerne ga ikke opp. Ett minutt på overtid i andre ekstraomgang satte Semih Sentürk inn 1-1 etter målgivende pasning fra keeper Rüstü Recber, og det hele gikk til straffespark-konkurranse. I straffespark-konkurransen var Rüstü Recber fenomenal og Tyrkia gikk videre til semifinalen, der de møtte Tyskland.

Ugur Boral scoret kampens første mål i det 22. minutt i semifinalen. Tyskland slo tilbake og scoret to mål. I det 88. minutt slo tyrkerne tilbake igjen, og Semih Sentürk satte inn 2-2. Alle trodde kampen skulle gå til ekstraomganger, men i det 90. minutt satte Philipp Lahm inn 3-2 for tyskerne. Fatih Terim ble kåret til den beste treneren i turneringen.

Kvalifiseringen til VM 2010

Fatih Terim fortsatte som landslagssjef etter et suksessfullt EM, og neste mål var å kvalifisere seg til VM i Sør Afrika i 2010. Tyrkia startet kvalifiseringen med to seire og to uavgjorte kamper på de første fire, før de gikk på et dobbelt tap mot Spania. Etter at Tyrkia havnet på tredjeplass, bak Spania og Bosnia-Hercegovina, trakk Fatih Terim seg som landslagssjef.

Galatasaray (3. periode)

17. mai 2011, nøyaktig 11 år etter han vant UEFA-cupen (17. mai 2000), ble Fatih Terim kunngjort som Galatasaray-trener for tredje gang. 1. juli 2011 signerte han offisielt en treårskontrakt ved en seremoni som ble holdt på Türk Telekom Arena.

2011-12: Seriemester for femte gang som Galatasaray-trener

Galatasaray gjennomgikk en restrukturering etter en stor fiasko i forrige sesong, som endte med 8. plass på tabellen. Det var den verste sesongen i klubbens historie på 106 år. Ünal Aysal, som ble ny president i mai 2011 forsterket stallen med spillere som Fernando Muslera, Selçuk İnan, Emmanuel Eboué , Felipe Melo , Johan Elmander , Tomáš Ujfaluši og Albert Riera.

Galatasaray tapte første serierunde 2-0 mot İstanbul Başakşehir på bortebane, og sto bare med 1 seier, 1 uavgjort og 1 tap på de tre første serierundene. Noe som ikke virket veldig lovende for fansen, selv om det var en bemerkelsesverdig følelse av forandring i laget, spesielt på midtbanen.

Fra den 12. serierunden tok Galatasaray 9 strake seire i Süper Lig, og skaffet seg en luke på fem poeng ned til Fenerbahçe og Beşiktaş. Luken ble utvidet til 9 poeng etter den ordinære sesongen var over. I 2011-12-sesongen innførte det tyrkiske fotballforbundet «Super Final». En ny måte å avgjøre ligaen på, som bare ble brukt denne sesongen, der topp-fire lagene møttes på nytt to ganger, og poengene fra den ordinære serien ble halvert.

Galatasaray gikk på flere poengtap, blant annet et 1-2-tap mot Fenerbahçe på hjemmebane, og det hele ble avgjort i siste kamp mot Fenerbahçe på Şükrü Saracoğlu Stadion, der uavgjort var nok for å vinne serien for Galatasaray. Kampen endte 0-0, og Galatasaray tok sitt 18. seriemesterskap i historien. Fatih Terim tok sitt femte seriemesterskap, som var ny rekord i ligaen.

Det ble store opptøyer etter kampen, og det tyrkiske fotballforbundet ville utsette medaljeseremonien til et senere tidspunkt, men Fatih Terim insisterte på at de hadde rett til å få pokalen på der de vant den. Etter flere timer i garderoben kunne spillerne endelig gå ut på gressmatten å feire seriegullet, selv om lyset på stadion var slått av for lengst.

Midtbanespilleren Selçuk İnan, som ble hentet før sesongen, hadde en fenomenal sesong, og ble toppscorer for Galatasaray med 13 mål i Süper Lig og Super Final-kampene. I tillegg hadde han 15 målgivende pasninger, og kunne notere seg for 28 målpoeng i 2011-12-sesongen.

2012-13: Seriemester for sjette gang og avansement i Champions League

Til 2012-13-sesongen forsterket Fatih Terim stallen med Burak Yılmaz fra Trabzonspor, Umut Bulut på lån fra Toulouse, Hamit Altıntop fra Real Madrid, Nordin Amrabat fra Kayserispor, og Cris fra Lyon. Galatasaray startet sesongen med å beseire Fenerbahçe 3-2 i den tyrkiske super-cupen 12. august 2012.

I ligaen fikk Galatasaray en god start med 4 serie og 1 uavgjort på de 5 første kampene. Fatih Terim vant sin 200. kamp som trener for Galatasaray i tredje serierunde mot Bursaspor. Fatih Terim, som i 2002 var den første tyrkiske treneren til å bli invitert til «UEFA Elite Coaches Forum», ble også invitert til samme organisasjon i 2012 og 2013.

I Champions League tok Galatasaray bare ett poeng på de tre første kampene, i gruppe med Manchester United, Braga og CFR Cluj, men Galatasaray avsluttet sterkt, med tre seiere, og tok seg videre fra gruppen. Burak Yilmaz og Ronaldo avsluttet gruppespillet som toppscorere, med 6 mål hver.

Galatasaray gikk på en smell tidlig i den tyrkiske cupen, og røyk ut mot 1461 Trabzon i åttendedelsfinalen, etter et 0-1-tap på hjemmebane 11. desember 2012.

Under overgangsvinduet i januar 2013 forsterket Galatasaray laget med 28-årige Wesley Sneijder, for 7,5 millioner fra Inter, og Didier Drogba. Det bar frukter og Galatasaray slo ut Schalke 04 i åttendedelsfinalen i Champions League. Galatasaray spilte 1-1 på hjemmebane, men beseiret Schalke 2-3 på bortebane, og tok seg til kvartfinalen der de møtte Real Madrid.

Galatasaray tapte første kvartfinale kamp mot Real Madrid 3-0 på Santiago Bernabéu. Alle trodde Galatasaray var ute, men de overbeviste på hjemmebane. Ronaldo sendte Real Madrid i føring etter 8 minutter på Turk Telekom Arena, før Galatasaray våknet i andre omgang. I det 58. minutt var det balanse i regnskapet når Emmanuel Eboué satte inn 1-1. Wesley Sneijder sendte Galatasaray i ledelsen i det 71. minutt, før Didier Drogba scoret etter et nydelig hælspark minuttet etter. Galatasaray øynet muligheten for flere mål, men Real Madrid ridde av stormen, og Ronaldo satte inn 3-2 på overtid.

Galatasaray lå på førsteplass på tabellen etter fjerde serierunde, og så seg aldri tilbake. De avsluttet på førsteplass, 10 poeng foran Fenerbahçe på andreplass. Fatih Terim tok sitt sjette seriemesterskap som trener for Galatasaray. Burak Yilmaz ble toppscorer med 24 mål på 30 kamper i Süper Lig, i tillegg til 8 målgivende pasninger. Han scoret også 8 mål på 9 kamper i Champions League.

2013: På kanten med ledelsen

Til 2013-14-sesongen hentet Galatasaray 18-åringen Bruma for 13 millioner euro fra Sporting, og Aurélien Chedjou for 6,3 millioner fra LOSC Lille. I tillegg signerte de Umut Bulut og Felipe Melo permanent etter at låne-avtalene gikk ut.

Galatasaray startet sesongen med å beseire Fenerbahçe igjen i den tyrkiske super-cupen 11. august 2013. Didier Drogba scoret kampens eneste mål i ekstraomgangene, etter det sto 0-0 ved ordinær tid.

Fatih Terim tok over som midlertidig trener for det tyrkiske landslaget i august 2013, etter at Abdullah Avcı fikk sparken, samtidig som han var trener for Galatasaray.

Galatasaray hadde en svak start i ligaen. Etter å ha vunnet 2-1 mot Gaziantepspor i første serierunde, spilte de uavgjort i de tre påfølgende kampene. I tillegg tapte Galatasaray 1-6 mot Real Madrid i første kamp i gruppespillet i Champions League, før de slo tilbake med en 0-3-seier over Beşiktaş på bortebane. En kamp som ble spilt på Atatürk Olympiastadion.

Likevel tok ikke problemene med ledelsen slutt. Fatih Terims hadde kontrakt til juni 2014. Etter at Fatih Terim ikke aksepterte en forlengelse av kontrakten på to år, uttalte klubbpresident Ünal Aysal, 24. september 2013, at styre ville vurdere denne situasjonen. Samme dag ble han enstemmig avskjediget som følge av møtet i Galatasarays styret. Etter hvert som nyheten kom ut, samlet mange supportere seg utenfor treningsanlegget for å protestere mot avgjørelsen, og oppfordret styret til å trekke seg.

Tyrkia (3. periode)

Fatih  Terim kunne fokusere på det tyrkiske landslaget alene, etter han måtte skille lag med Galatasaray.

Kvalifiseringen til VM 2014

Etter en dårlig start på kvalifiseringen til VM 2014 i Brasil, under ledelse av forgjengeren Abdullah Avcı, fikk Fatih Terim Tyrkia på rett spor igjen. Han vant de første tre kvalifiseringskampene mot Andorra, Romania og Estland, uten å slippe inn et eneste mål.

Før siste runde, kjempet Tyrkia, Romania eller Ungarn om andreplassen i gruppen, som ga play-off-muligheter, men etter at Tyrkia tapte 0-2 på hjemmebane mot Nederland, var alt håp ute.

Kvalifiseringen til EM 2016

Fatih Terim fortsatte som tyrkisk landslagssjef, etter at laget feilet med å kvalifisere seg til VM. Tyrkia startet kvalifiseringen til EM i Frankrike i 2018 svakt, med to tap mot Island og Tsjekkia. I kamp tre ble det bare uavgjort mot Latvia. Tyrkia hadde en god avslutning med tre seier mot Nederland, Tsjekkia og Island. I siste kamp mot Island avgjorde Selçuk İnan kampen i det 89. minutt, etter et herlig frispark. Kampen endte 1-0, og etter at Kasakhstan beseiret Latvia, tok Tyrkia seg direkte til EM, som beste gruppetreer.

EM 2016 i Frankrike

Tyrkia startet EM med 0-1-tap mot Kroatia. Luca Modrić scoret kampens eneste mål. Spania slo Tyrkia 3-0 i neste kamp, og Tyrkia var ute etter bare to kamper.  I siste kamp slo likevel Tyrkia tilbake med 2-0-seier i en ubetydelig kamp mot Tsjekkia, der Burak Yilmez og Ozan Tufan scoret målene.

Kvalifiseringen til VM 2018

Fatih Terim fikk fortsette som landslagssjef av det tyrkiske fotballforbundet, tross et mislykket EM 2016. Han gjorde store endringer i troppen og erfarne spillere som Arda Turan , Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül og Caner Erkin fikk ikke fortsette på landslaget.

Etter to uavgjorte kamper mot Kroatia og Ukraina, samt tap i tredje kamp mot Island, bestemte Fatih Terim for å tilbakekalle flere av spillerne han først utelot. Tyrkia vant deretter tre kvalifiseringskamper på rad. To mot Kosovo og én mot Finland.

Arda Turan var kaptein igjen i to av kampene, men etter han gikk til angrep på  journalisten Bilal Meşe, ble han utelatt fra troppen. Fatih Terim holdt en 1,5 time lang pressekonferanse, etter siste kampen mot Kosovo, der han svart på ulike spørsmål, inkludert hendelse med Arda Turan.

Krangel på en restaurant i Alaçatı

I juli 2017 var Fatih Terim innblandet i bråk på en restaurant i Alaçatı, som skapte overskrifter i tyrkiske aviser. Etter hendelsen fortalte Fatih Terim presidenten i det tyrkiske fotballforbundet, Yıldırım Demirören, at han kunne gå av som landslagssjef hvis det kom til å skade landslaget. Han fikk en klem av Yıldırım Demirören, og ble fortalt at han fortsatt hadde tillitt. Fatih Terim fortsatte forberedelsene til VM-kvalifiseringen. 26. juli 2017 kom kontrabeskjeden fra det tyrkiske forbundet, at han hadde fått sparken, grunnet skader hendelsen hadde skapt.

Fatih Terim fikk en fallskjerm på 3,5 millioner euro fra forbundet som han donerte til barnevernet.

Galatasaray (4. periode)

22. desember 2017, ble det offisielt at Fatih Terim var klar for sin fjerde periode som Galatasaray-trener, etter å ha signert en 1,5 års kontrakt. Han erstattet Igor Tudor som bare fikk en halv sesong med roret.

2017-18: Seriemester for syvende gang

Fatih Terims første kamp i hans fjerde periode, kom to dager senere, i en ligakamp mot Göztepe, som endte med 3-1-seier på hjemmebane. Han vant alle ni resterende hjemmekamper med Galatasaray, etter han tok over som trener. Galatasaray var ikke like solide på bortebane, litt som under Igor Tudor.

Før siste runde lå Galatasaray på førsteplass, tre poeng foran Fenerbahçe og  İstanbul Başakşehir. De trengte bare uavgjort mot Göztepe i Izmir for å sikre ligatittelen. I det 66. minutt scoret Bafétimbi Gomis kampens eneste mål, og Fatih Terim sikret sin syvende ligatittel som trener for Galatasaray.

Bafétimbi Gomis hadde en fenomenal sesong med 29 scoringer på 33 ligakamper. I tillegg scoret han 3 i den tyrkiske cupen.

2018-19: The double – cupmester og seriemester for åttende gang

Galatasaray startet sesongen med tap for Akhisarspor i den tyrkiske super-cupen 11. august 2018. Kampen gikk til ekstraomganger og ble avgjort etter straffespark-konkurranse, der Akhisarspor trakk det lengste strået etter at Bafétimbi Gomis bommet på straffespark nummer seks.

Bafétimbi Gomis, som ble Galatasarays toppscorer i sist sesong, ble solgt til som ble solgt til Al-Hilal SFC for 6 millioner euro i august 2018. Galatasaray hentet det unge talentet Henry Onyekuru på lån fra Everton for resten av sesongen.

Galatasaray lå på femteplass i ligaen, 6 poeng bak Istanbul Basaksehir etter halvspilt sesong, grunnet svake resultater, spesielt på bortebane. Galatasaray tapte 4-0 mot Trabzonspor, 3-0 mot Akhisarpspor, 3-0 mot Yeni Malatyaspor, og 1-0 mot Beşiktaş på bortebane.

I Champions League imponerte Galatasaray heller ingen, med 1 seier og 1 uavgjort, i gruppe med Lokomotiv Moskva, Schalke 04 og Porto. Galatasaray tok likevel tredjeplassen og gikk til Europa League, der de senere  røyk for Benfica.

Fatih Terim inne i sin fjerde periode for GS

Det unge forsvars-talentet Ozan Kabak ble solgt til VfB Stuttgart for 11 millioner euro, mens Garry Rodrigues gikk til Al-Ittihad Club for 9 millioner euro, under vinterens overgangsvindu i 2019. Galatasaray mistet også forsvarspillerne Maicon, som ble lånt ut til Al-Nassr FC, og Serdar Aziz, som kontrakten ble terminert til etter han var på ferie i Maldivene, mens han angivelig var skadet.

Savnet etter Bafétimbi Gomis, som bøttet inn mål sist sesong var stort, og under samme overgangsvindu hentet Galatasaray formspilleren Mbaye Diagne, som hadde scoret 20 mål på 17 kamper for Kasımpaşa denne sesongen.

Galatasaray hadde en imponerende siste halvdel av sesongen, med bare ett tap, som kom i en ubetydelig kamp mot Sivasspor i siste serierunde. I den 31. serierunden tok de over tabell-toppen etter at Beşiktaş ble beseiret 2-0 på hjemmebane, mens Istanbul Basaksehir spilte uavgjort. I nest siste og 33. serierunde tok Galatasaray hjem seriegullet etter å ha slått Istanbul Basaksehir 2-1 på eget gress.

Fatih Terim tok dermed sitt åttende, og andre seriemesterskap på rad som trener for Galatasaray. Han tok også sitt tredje cupgull samme måned med Galatasaray, etter at Akhisarspor ble beseiret 2-1 i den tyrkiske cupen.

Henry Onyekuru ble Galatasarays toppscorer med 14 ligamål, mens Mbaye Diagne scoret 10 mål på en halv sesong for Galatasaray, og ble ligaens toppscorer med til sammen 30 mål.

2019-20: Sjetteplass i en COVID-19-preget sesong

Galatasaray hentet 33-åringen Radamel Falcao fra Monaco, mens Henry Onyekuru som ble Galatasarays toppscorer sist sesong, ble solgt fra Everton til Monaco etter låneavtalen med Galatasaray gikk ut. Mbaye Diagne ble lånt ut til Club Brugge for resten av sesongen.

Det ble et travelt overgangsvindu før sesongen startet. I tillegg til Falcao, hentet Galatasaeray spillere som Jean Michaël Seri, Mario Lemina, Emre Mor og Florin Andone på lån, mens Ryan Babel, Steven Nzonzi, Jimmy Durmaz  og Taylan Antalyali, Adem Büyük kom gratis til klubben.

Galatasaray startet sesongen med å beseire Akhisarspor 0-1 i den tyrkisk supercup-finalen 7. august 2019, og fikk revansj for tapet sist sesong. Ellers hadde Galatasaray en elendig sesong i alle turneringer.

Det ble tidlig exit fra Champions League etter at de bare klarte skaffe to poeng i gruppe med Paris Saint-Germain, Real Madrid og Club Brugge. I cupen røyk de ut på bortemål mot Alanyaspor i kvartfinalen.

Galatasaray tapte første serierunde mot Denizlispor, og lå på 7. plass etter halvspilt sesong. Henry Onyekuru ble hentet tilbake på lån fram til juli, under overgangsvinduet i januar 2020. Galatasaray fikk en god start på nyåret med åtte strake seire i Süper Lig, inkludert en 1-3-seier over Fenerbahçe på bortebane.

Etter at ligaen ble utsatt i flere måneder grunnet COVID-19-pandemien, gikk det dårligere. Galatasaray var det mest berørte laget av pandemien, og tok bare 1 seier på de siste 8 kampene etter at ligaen startet opp igjen i juni. Det endte med 6. plass på tabellen, og sesongen var mislykket på alle måter.

Radamel Falcao, som hadde en skadepreget sesong, ble Galatasarays toppscorer med 10 mål på 16 ligakamper.  I tillegg hadde han 1 scoring i den tyrkiske cupen.

2020-21: Tapte seriemesterskapet på målforskjell

Galatasaray brukte lite penger på spillerkjøp før 2020-21-sesongen. Den største overgangssummen ble brukt på Oğulcan Çağlayan, som kom fra Caykur Rizespor for 1,5 millioner euro. Galatasaray hentet imidlertid flere spillere på free transfers eller på lån. Nordmannen Omar Elabdellaoui, Kerem Aktürkoğlu, Emre Kılınç, Fatih Öztürk og Arda Turan kom alle gratis til klubben, mens Peter Etebo ble hentet på lån fra Stoke City.

Galatasaray startet sesongen med to seire i Süper Lig mot Gaziantep FK og Başakşehir, før et storoppgjør mot Fenerbahçe ventet i trede serierunde. Kampen mot erkerivalen endte 0-0 på hjemmebane.

Kvalifiseringskampene til Europa League ble avgjort i løpet av én kamp på grunn av COVID-19-situasjonen. Galatasaray slo Neftchi Baku 1-3 på bortebane i runde to, mens det ble en 2-0-seier over Hajduk Spilt i runde tre. Rangers på Ibrox ventet i siste kvalifiseringsrunde. Scott Arfield satte inn 1-0 for Rangers i det 52. minutt, mens James Tavernier doblet ledelsen syv minutter senere. Marcão tentet et lite håp i det 87. minutt når han stanget inn 2-1 etter corner. Flere mål ble det ikke, og det ble en sesong uten europacup.

Tre dager etter tapet mot Rangers, gikk Galatasaray på et nytt tap mot Kasımpaşa på bortebane i Süper Lig. I runden etter tapte Galatasaray nok engang mot Alanyaspor på hjemmebane. Galatasaray forbedret formen og endte med 14 seire, 2 uavgjort og 4 tap etter halvspilt sesong. De lå tredjeplass, 5 poeng bak Beşiktaş og 3 poeng bak Fenerbahçe .

Henry Onyekuru ble hentet på lån for tredje gang under vinterens overgangsvindu i 2021. I tillegg hentet Galatasaray 22-åringen Gedson Fernandes på lån fra Benfica for resten av sesongen, og 23-åringen Mostafa Mohamed Zamalek.

Galatasaray vant tilbake til godformen og hadde en periode med åtte strake seire i ligaen fra januar til februar 2021. 6. februar slo de Fenerbahçe 0-1, og tok som sist sesong, en borteseier mot Fener.

Galatasaray var inne i en god periode på nyåret, der de vant 8 strake seriekamper på rad fra januar til februar.  Galatasaray, Fenerbahçe og Beşiktaş knivet om å ligge på førsteplass på tabellen i siste halvdel av sesongen.

Før siste seriekamp lå både Beşiktaş og Galatasaray på 88 poeng, men Beşiktaş hadde to mål i bedre målforskjell. Galatasaray slo Yeni Malatyaspor 3-1 i siste kamp, mens Beşiktaş slo Göztepe 1-2 på bortebane. Beşiktaş tok seriemesterskapet, som ble avgjort på målforskjell. Marginale ett mål skilte klubbene.

2021-22: Trøblete sesong

Burak Elmas (49) ble valgt til Galatasarays 38. president 19. juni 2021 etter han vant valget med 1541 stemmer. Like etter valget ble kontrakten til trener trener Fatih Terim forlenget med tre år.

Veteranene Falcao og Ryan Donk forlot klubben og Fatih Terim satset på yngre spillere. Spillere som Victor Nelsson, Patrick van Aanholt, Alexandru Cicâldău, Olimpiu Vasile Moruţan, Sacha Boey, Berkan Kutlu og Barış Alper Yılmaz var blant spillere som kom til klubben under overgangsvinduet på sommeren.

Fatih Terim dro til Portugal for å møte Benficas styreleder Rui Costa, som han er god venn med, for å forhandle om Gedson Fernandes, som hadde et vellykket låne-opphold sist sesong. Pratene ble ikke enig, og midtbanespilleren ble solgt til Beşiktaş, i skuffelse for Galatasaray-fasen. 

Galatasaray startet sesongen med å ryke ut mot PSV Eindhoven i andre kvalifiseringsrunde til Champions League, etter 2-7-tap over to kamper. I Europa League-kvalifiseringen gikk det bedre, og Galatasaray tok seg til turneringen etter å ha slått ut St. Johnstone og Randers FC i kvalifiseringen.

Etter en god ligastart med to seire mot  Giresunspor og Hatayspor begynte det å lugge, og det ble bare to poeng på de fire påfølgende ligakampene. Galatasaray slo tilbake med tre seire på rad mot Göztepe, Caykur Rizespor og Konyaspor, før det ble tap mot Beşiktaş på bortebane.

I Europa League imponerte Galatasaray i gruppe med Lazio, Marseille og Lokomotiv Moskva. Etter å ha tatt fire poeng mot alle lag i gruppa (1 seier og 1 uavgjort) tok de seg til åttendedelsfinalen som gruppevinner.

Fatih Terims tid i Galatasaray gikk likevel mot slutten. Galatasaray lå på 10.-plass halvveis i sesongen. Begeret rant over etter at laget røyk ut mot Denizlispor i fjerde runde i cupen, samt tap mot Giresunspor på hjemmebane på nyåret 2022. Supporterne protesterte og krevde at ledelsen gikk av. 10. januar 2022 ble det klart at Fatih Terims kontrakt hadde blitt terminert etter møte med president Burak Elmas. Fatih Terim delte et bilde av kontrakt-termineringen på sosiale medier noen dager senere, og uttalte at det var hans siste signatur med Galatasaray.

Trenerhistorikk
Lag & rolleAnsattTilKamperPPM
GalatasarayGalatasaray Hovedtrener17/18 (Des 22, 2017)21/22 (Jan 10, 2022)1761.85
TurkeyTyrkia
Hovedtrener
13/14 (Aug 22, 2013)17/18 (Jul 26, 2017)432.05
GalatasarayGalatasarayHo
vedtrener
11/12 (Jul 14, 2011)13/14 (Sep 25, 2013)882.06
TurkeyTyrkia
Hovedtrener
05/06 (Feb 1, 2006)09/10 (Okt 20, 2009)511.67
TurkeyTyrkia
Hovedtrener
05/06 (Aug 17, 2005)05/06 (Jan 19, 2006)71.86
GalatasarayGalatasaray
Hovedtrener
02/03 (Jul 31, 2002)03/04 (Mar 24, 2004)811.79
Milan ACMilan
Hovedtrener
01/02 (Jul 1, 2001)01/02 (Nov 5, 2001)132.08
AC FiorentinaFiorentina
Hovedtrener
00/01 (Jul 1, 2000)00/01 (Feb 25, 2001)281.46
GalatasarayGalatasaray
Hovedtrener
96/97 (Jul 1, 1996)99/00 (Jun 30, 2000)1982.18
TurkeyTyrkia
Hovedtrener
93/94 (Okt 27, 1993)95/96 (Jun 30, 1996)321.75
Türkiye U21Tyrkia U21
Hovedtrener
90/91 (Aug 1, 1990)93/94 (Okt 26, 1993)151.40
TurkeyTyrkia
Assistenttrener
90/91 (Aug 1, 1990)93/94 (Okt 26, 1993)0.00
Assistenttrener for: Sepp Piontek (26 kamper)
GöztepeGöztepe
Hovedtrener
89/90 (Jul 1, 1989)89/90 (Jun 30, 1990)0.00
MKE AnkaragücüAnkaragücü
Hovedtrener
87/88 (Sep 20, 1987)88/89 (Jun 30, 1989)751.48
Trenerhistorikk
Lag & rolleAnsattTil
Galatasaray Hovedtrener17/18 (Des 22, 2017)21/22 (Jan 10, 2022)
Tyrkia
Hovedtrener
13/14 (Aug 22, 2013)17/18 (Jul 26, 2017)
GalatasarayHo
vedtrener
11/12 (Jul 14, 2011)13/14 (Sep 25, 2013)
Tyrkia
Hovedtrener
05/06 (Feb 1, 2006)09/10 (Okt 20, 2009)
Tyrkia
Hovedtrener
05/06 (Aug 17, 2005)05/06 (Jan 19, 2006)
Galatasaray
Hovedtrener
02/03 (Jul 31, 2002)03/04 (Mar 24, 2004)
Milan
Hovedtrener
01/02 (Jul 1, 2001)01/02 (Nov 5, 2001)
Fiorentina
Hovedtrener
00/01 (Jul 1, 2000)00/01 (Feb 25, 2001)
Galatasaray
Hovedtrener
96/97 (Jul 1, 1996)99/00 (Jun 30, 2000)
Tyrkia
Hovedtrener
93/94 (Okt 27, 1993)95/96 (Jun 30, 1996)
Tyrkia U21
Hovedtrener
90/91 (Aug 1, 1990)93/94 (Okt 26, 1993)
Tyrkia
Assistenttrener
90/91 (Aug 1, 1990)93/94 (Okt 26, 1993)
Assistenttrener for: Sepp Piontek (26 kamper)
Göztepe
Hovedtrener
89/90 (Jul 1, 1989)89/90 (Jun 30, 1990)
Ankaragücü
Hovedtrener
87/88 (Sep 20, 1987)88/89 (Jun 30, 1989)

Spiller

Galatasaray

  • Tyrkisk Cup (3): 1975–76, 1981–82, 1984–85
  • Tyrkisk Supercup (1): 1982

Trener

Galatasaray

  • UEFA Cup (1): 1999-2000
  • Süper Lig (8): 1996–97, 1997–98, 1998–99, 1999–2000, 2011–12, 2012–13, 2017–18, 2018–19
  • Tyrkisk Cup (3): 1998–99, 1999–2000, 2018–19
  • Tyrkisk Supercup (5): 1996, 1997, 2012, 2013, 2019

Tyrkia

  • Semifinale i EM: 2008

Tyrkia U21

  • Middelhavslekene: 1993