Galatasaray spilte 0-0 mot Lazio på bortebane i den sjette kampen i Europa Leagues gruppespill

Galatasaray kunne sikre førsteplassen i gruppen om de unngikk tap mot Lazio på bortebane i gruppespillets siste kamp. Andreplassen vil få tøff motstand og må ut i play-off mot gruppe-treerne i Champions League. Italienske myndigheter hadde i forkant nektet Galatasaraysupportere å komme på kampen grunnet at de anså tyrkerne som en sikkerhetsrisiko.

Målløs og sjansefattig første omgang

Galatasaray startet kampen forsiktig og uten å ta noen risiko. Den taktikken fungerte for Lazio hadde også lite å komme med. I det 42. minutt kom omgangens første sjanse, og den kom på corner. Patrick van Aanholt skrudde corneren rett i stolpen. Returen gikk i ryggen på Mattia Zaccagni og havnet i farlig område like foran mål, mens Lazios målvakt lå sjokkert inne i nettmaskene.

Like etter skapte Lazios en stor stor mulighet. Den kom av scoringsmaskinen Ciro Immobile. I det 43. minutt minutt serverte Mattia Zaccagni et innlegg som til slutt endte hos en umarkert Immobile som fikk avsluttet fra rundt 10 meter. Italienerens avslutning ble heldigvis for svak, og ballen gikk utenfor.

Andre omgang

Andre omgang startet som første med lite sjanser. Omgangens første store sjanse kom av Ciro Immobile i det 71. minutt. Goalgetteren fikk avsluttet innenfor 16-meteren, men skuddet gikk via Victor Nelsson og til corner. I det 85. minutt fikk Lazio og Luis Alberto en fin mulighet til å ta ledelsen. Felipe Anderson spilte ballen til Luis Alberto fikk avslutte uforstyrret fra 16-meter, men avslutningen ble alt for dårlig til å true Galatasaray og Fernando Muslera.

To minutter på overtid kom kampens største mulighet. Mostafa Mohamed ble spilt igjennom, men Lazios forsvar gikk klarert ballen. Emre Kilic endte til slutt opp med ballen og burde scoret, men avslutningen gikk utenfor. Etter fem minutters overtid blåste dommeren av og Galatasaray tar førsteplassen i gruppen.

Videre til åttendedelsfinalen

Som gruppevinner går Galatasaray videre til åttendedelsfinalen og slipper å måtte ut i play-off mot gruppe-treerne fra Champions League, som andreplass-lagene må.

Kampfakta:

Stadion: Roma Olympiastadion
Dommere: Carlos del Cerro Grande, Juan Carlos Yuste Roberto Alonso Fernandez (Spania)
Lazio: Strakosha, Hysaj (Dk. 63 Lazzari), Luiz Felipe, Acerbi, Marusic, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva (Dk. 73 Cataldi), Basic (Dk. 73. Luis Alberto), Pedro (Dk. 63 Felipe Anderson), Immobile, Zaccagni
Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Feghouli (Dk. 63 Morutan), Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu (Dk. 88 Luyindama), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 88 Mustafa Muhammed), Babel (Dk. 63 Emre Kılınç), Diagne (Dk. 69 Ömer Bayram)
Gule kort: Dk. 11 Luiz Felipe (Lazio), Dk. 17 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 77 Ömer Bayram, Dk. 84 Emre Kılınç (Galatasaray)