Galatasaray tapte 4-3 på bortebane mot Konyaspor i  den 16. runden i Süper Lig

Mbaye Diagne var tilbake på topp, mens Martin Linnes startet som høyre-back for Omar Elabdellaoui som fortsatt sliter etter han ble skadet på nyttårsaften.

Det var hjemmelaget som fikk den første skåringen i kampen. I det 39. minutt la Erdon Daci på til 1-0 for Konyaspor. Dommeren måtte benytte seg av VAR, men det viste seg at Nejc Skubic som kom på løp på høyresiden i hendelsen før målet, lå hårfint på rett side. Galatasaray prøvde å svare med en gang, og hadde en fin mulighet i det 43. minutt når Diagne ble spilt igjennom av Luyindama, men skuddet fra senegaleseren ble blokkert i siste liten. Det skulle bli mer action før pause. I det 44. minutt ble Erdon Daci felt innenfor 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket, men assistent dommeren sto med flagget oppe, så Galatasaray slapp med skrekken. Det ble lagt til fire minutter i tilleggstid. Galatasaray tok vare på den, og i det 48. minutt satte Diagne inn utligningen. Oğulcan Çağlayan la inn til Diagne som fikk avsluttet ganske alene i feltet. 

Flere mål og drama i andre omgang

Erdon Daci som var farlig i første omgang, fortsatte i samme stil i andre omgang. I det 46. minutt satte han inn sitt andre mål for kvelden, og det sto 2-1 til Konyaspor. I det 56. minutt ladet Martin Linnes skuddfoten sin fra 20 meter, men avslutningen til nordmannen som ikke er kjent for å være kjempe målfarlig, gikk like over. I det 74. minutt ble Martin Linnes som var offensiv og god i dag, felt innenfor Konyaspors 16-meter. Dommeren var ikke i tvil, og dømte straffespark til Galatasaray. Diagne bommet på første forsøk, men fikk muligheten igjen etter at Konyaspors målvakt gikk ut fra streken for tidlig. Diagne var sikker på forsøk nummer to, og det sto 2-2. İsmail Kartal som er trener for Konyaspor ble utvist like etter på grunn av protester.

I det 80. minutt kom dommeren i fokus igjen. Denne gangen var det Konyaspor sin tur til å få straffespark. Uğur Demirok gjorde seg klar, og Konyaspor gikk opp i ledelsen for tredje gang i kampen. Dommeren la til 8 minutter i overtid. Det så ut som det skulle bli en sikker seier for Konyaspor når Artem Kravets satte inn 4-2 inn for Konyaspor, men Galatasaray svarte med en gang. Oğulcan Çağlayan reduserte til 4-3. Det ble noen nervepinende sluttminutter, men flere mål ble det ikke.

Jevnt i toppen av tabellen

Det er svært jevnt i toppen av tabellen i Süper Lig. Galatasaray ligger ett poeng bak Gaziantep FK som slo Ankaragücü denne runden, og som foreløpig leder tabellen. Besiktas og Fenerbahce spiller henholdsvis i morgen og i overmorgen. 

Kampfakta:

Stadion: MEDAŞ Konya Büyükşehir
Dommere: Arda Kardeşler, Ali Saygın Ögel, Özgür Ertem
Konyaspor: Sehic, Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakçı, Guilherme, Shengelia, Oğuz Kağan Güçtekin, Jevtovic (72. min Uğur Demirok), Daci (87. min Musa Çağıran), Milosevic (58. min Hadziahmetovic), Chikalleshi (58. min Kravets)
Galatasaray: Okan Kocuk, Linnes (90. min Şener Özbayraklı), Luyindama (85. min Babel), Donk (90. min Kerem Aktürkoğlu), Saracci (68. min Emre Taşdemir), Taylan Antalyalı, Ömer Bayram (68. min Emin Bayram), Oğulcan Çağlayan, Belhanda, Emre Akbaba, Diagne
Mål: 41. min, 46. min Daci, 82. min Uğur Demirok (Straffespark), 90+2. min Kravets (Konyaspor), 45+2. min, 77. min Diagne (Straffespark), 90+4. min Oğulcan Çağlayan (Galatasaray)
Røde kort: 77. min İsmail Kartal (Trener) (Konyaspor)
Gule kort: 34. min Jevtovic, 77. min Abdülkerim Bardakçı (Konyaspor), 39. min Ömer Bayram, 45. min Donk (Galatasaray)

Tabell Süper Lig

Galatasarays førsteellever