Galatasaray slo Kayerispor 0-2 på bortebane i den 29. runden i Süper Lig

Galatasaray trengte seier mot Kayserispor for å henge med Besiktas som slo Istanbul Basaksehir 2-3 borte denne runden. Kayerispor lå på 12. plass før lagene møttes på adir Has Stadion.

Galatasaray gikk ut offensivt fra start

Falcao var på fra start for Galatasaray. Colombianeren fikk avsluttet innenfor 16-meteren etter fire minutter, men skuddet gikk utenfor. Målet hadde uansett blitt annullert for offside. Åtte minutter ut i kampen var de farlig frampå igjen. Galatasaray fikk en dobbelmulighet til å score. Første avslutning kom av Emre Akbaba på hode etter innlegg fra DeAndre Yedlin, men målvakt Doğan Alemdar hang med på notene. Returen gikk til Fernandes som fikk en eventyrlig mulighet fra 5 meter, men portugiseren klarte ikke holde hode kaldt, og blåste ballen over.

35 minutt ut i kampen var Mostafa Mohamed nære på å skape farligheter. Taylan Antalyali serverte en langpasning til Mostafa Mohamed som stusset ballen mot mål, men headingen ble for svak til å overlist Doğan Alemdar. Etter 28 minutter fikk Kayerispor en gavepakke av Luyindama som spilte ballen rett til Ilhan Parlak. Han spilte ballen videre til Pedro Henrique som kom alene med Fernando Muslera. Kayserisporspissen driblet bort Muslera, men vinkelen ble for spiss til enkelt å kunne sette ballen i mål. I stede kom Muslera seg tilbake i mål å fikk avverget scoringen. Like etter gikk Galatasaray i angrep. DeAndre Yedlin serverte et fint innlegg i feltet til Falcao som var overlegen i luften, men avslutningen ble nok en gang for svak. I det 37. minutt fikk Kayserispor en fin mulighet på frispark fra 20 meter. Daniel Avramovski tok frisparket. Forsøket gikk rett på Muslera som hadde plassert seg riktig.

I det 43. minutt kom kampens første scoring. Den kom av Galatasaray og Falcao. Saracchi serverte et greit innlegg til Falcao som avsluttet nydelig fra spiss vinkel. Avslutningen kom brått på Doğan Alemda som ikke klarte å avverge scoring. Colombianeren satte inn sitt 8. ligamål denne sesongen. 0-1 ble også pauseresultatet.

Andre omgang

Fatih Terim var fornøyd med laget i første omgang og gjorde ingen endringer i pausen. Galatasaray skapte andre omgangs første sjanse i det 47. minutt. Det var en stor en også, av Emre Akbaba som har en god skuddfot. Han fyrte av et ok et landskudd fra 20 meter, men Doğan Alemda reddet landskudd fra tyrkeren. I det 66. minutt fikk Emre Akbaba en ny stor mulighet etter corner. Marcao vant duellen i feltet og headet til Emre Akbaba som fikk stå umarkert på bakerste stolpe, men hodestøtet gikk like utenfor mål. I det 74. minutt var Falcao frampå med et stolpe skudd etter han kom alene med keeper som han driblet av. Målet hadde uansett blitt annullert for offside.

I det 80. minutt doblet Henery Onyekuru som kom inn det 68. minutt ledelsen for Galatasaray. Falcao fikk først muligheten, men avslutningen fra 10 meter gikk i tverrliggeren. Henry Onyekuru var først på returen og satte inn 0-2. I det 88. minutt satte Onyekuru inn spikeren i kista, og 0-3 for Galatasaray. Han ble spilt igjennom av Feghouli og gjorde ingen feil alene med Kayerispors målvakt. Det ble også sluttresultatet.