1-1 C. Ndiaye 46'

2-1 C. Ndiaye 70'

2-2 B. Gomis 82'

2-3 B. Gomis 99'

Det var to lag som kjemper for å unngå nedrykk som møttes når Göztepe og Galatasaray møttes i den 26. runden i Süper Lig. Det var bare 3 og 2 poeng ned til Giresunspor som ligger under nedrykksstreken for henholdsvis Galatasaray og Göztepe som lå rett over nedrykksstreken.

En gledelig nyheter var at Omar Elabdellaoui endelig var tilbake og startet en kamp for Galatasaray for første gang på over ett år. Omar har vært ute med en alvorlig øyenskade han pådro seg på nyttårsaften, natt til 1. januar 2021. Han sto i fare for å miste synet etter ulykken, men etter utallige operasjoner og restitusjon har nordmannen sakte men sikkert blitt bedre og bedre.

Galatasaray tok ledelsen tidlig

Göztepe gikk rett i angrep fra start og skapte kampens første sjanse etter ett minutt.  Tre minutter ut kampen scoret Victor Nelsson for Galatasaray etter dødball. Mostafa Mohamed stusset innlegget videre til Victor Nelsson som satte inn 0-1, og sin første scoring i Galatasaray-trøya.

Göztepe var det førende laget etter scoringen også. I det 22. minutt var Victor Nelsson nok en gang god, denne gangen avverget han scoring. Han slo Franco Di Santo i hodeduell etter farlig innlegg som mest sannsynlig ville endt i scoring uten danskens årvåkenhet.

I det 44. minutt dømte dommeren straffespark til Göztepe etter at Taylan Antalyali var uheldig han handset innen for 16-meteren. Cherif Ndiaye var sikker fra krittmerket og satte inn 1-1, som også ble pause resultatet.

Straffespark-drama i andre omgang

I det 52. minutt viste Mostafa Mohamed fram sin duellstyrke igjen. Erick Pulgar serverte en grei corner til Mostafa Mohamed som vant duellen i feltet, men headingen ble for svak.  Göztepe har også duellstyrke i laget sitt. I det 54. minutt var Wilker Angel nære på å score for hjemmelaget etter dødball. Han vant duellen i feltet og fikk til en god heading som Inaki Pena måtte strekke seg etter for å avverge.

I det 70. minutt dømte dommeren for nok et straffespark på grunn av hands. Etter å ha brukt var konkluderte med han at Ömer Bayram handset innen for 16-meteren. Cherif Ndiaye satte inn 2-1 for Göztepe.

I det 73. minutt ble Bafetimbi Gomis byttet inn for Mostafa Mohamed for å prøve å berge poeng for Galatasaray. Og for et innbytte! I det 87. minutt var det Galatasaray sin tur til å få tildelt straffespark på grunn av hands. Målvakt Irfan Egribayat gikk til siden og Gomis satte ballen midt i mål.

Tre minutter på overtid blåste dommeren for det fjerde straffesparket på grunn av hands, og Göztepes Dino Arslanagic fikk sitt andre gule kort. Etter å ha brukt VAR ble straffesparket og rødkortet trukket tilbake. Men straffespark-dramaet var ikke ferdig ennå. Seks minutter på overtid ble Galatasaray tildelt nok et straffespark, som ble godkjent av VAR. Gomis gjorde seg klar og sendte Galatasaray i ledelsen 9 minutter på overtid.

Flere mål ble det ikke i en kamp der fire av fem scoringer kom på straffespark. Galatasaray tar med seg 3 viktige poeng og klatrer på tabellen.

Ut av nedrykksstriden

Galatasaray ligger nå på 13. plass med 32 poeng, og skaffer seg et lite pusterom bort fra nedrykksstriden.

Kampfakta:
Stadion: Gürsel Aksel
Dommere: Arda Kardeşler, Esat Sancaktar, Bahtiyar Birinci
Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic (90+8. min Tijanic), Atınç Nukan, Angel, Kerim Alıcı, Obinna, Soner Aydoğdu (71. min Aytaç Kara), Berkan Emir, Halil Akbunar, Cherif Ndiaye (87. min Tannane), Di Santo (71. min Jahovic)
Galatasaray: Pena, Elabdellaoui, Nellson, Marcao, Ömer Bayram, Pulgar (61. min Cicaldau), Taylan Antalyalı, Babel (74. min Emre Kılınç), Halil Dervişoğlu (61. min Berkan Kutlu), Kerem Aktürkoğlu (90+11. min Van Aaanholt), Mustafa Muhammet (74. min Gomis)
Mål: 3. min Nellson,  87. og 90+9. min Gomis (Straffespark) (Galatasaray), 45+1. og 70. min Cherif Ndiaye (Straffespark) (Göztepe)
Gule kort: 8. min Arslanagic, 82. min Jahovic (Göztepe), 33. min Mustafa Muhammet, 90+5. min Nellson, 90+9. min Gomis (Galatasaray)