Galatasaray slo Giresunspor 0-2 på bortebane i den første runden i Süper Lig

Galatasaray møtte nyopprykkede Giresunspor i første kamp i Süper Lig i 2021-22-sesongen. Fatih Terim gjorde flere endringer på laget siden sist kamp mot St Johnstone, som ble spilt for fire dager siden. Alexandru Cicâldău fikk sin debut, og spilte fra start, mens Mbaye Diagne fikk fornyet tillit på topp framfor Mostafa Mohamed, Falcao eller Ryan Babel.

Mbaye Diagne skulle vise tillitten verdig. I det 30. minutt satte han inn 0-1 for Galatasaray, etter han satte inn returen som Giresunspors målvakt ga etter avslutningen i forkant av Sofiane Feghouli. I det 40. minutt fikk han en gylden mulighet til å bli to-målsscorer når dommeren pekte på straffesparkmerket etter at Sacha Boey ble felt innen for 16-meteren. Diagne gjorde seg klar, men avslutningen ble reddet av Okan Kocuk som er på lån fra Galatasaray.

På overtid i første omgang ble det dramatikkk. Diagne ble felt innenfor 16-meteren og Husamettin Tut fikk direkte rødt kort. Alexandru Cicâldău fikk muligheten på det andre straffesparket for Galatasaray. Rumeneren satte ballen i mål og noterte seg for sin første scoring for Galatasaray.

Marcão utvist i andre omgang

Det ble en kjedelig andre omgang uten alt for mange sjanser til noen av lagene. Omgangen og kampen vil bli mest husket for oppførselen til Marcão halvveis ut i omgangen. Marcão fikk direkte rødt kort for å ha gått til angrep på Kerem Aktürkoğlu. Marcão løp 50 meter, og holdt nesten på å skalle ned Kerem som ba han holde kjeft i forkant av situasjonen. Marcão slo også til Kerem. Etter å ha brukt VAR, valgte dommeren å gi direkte rødt kort til Marcão som forlot banen i sinne.

Marcão har blitt utestengt i 10 kamper etter hendelsen av det tyrkiske fotballforbundet.

Seier for rivalene også

Etter én runde har Galatasaray full pott. Besiktas, Fenerbahce og Trabzonspor vant også sine kamper denne runden.