Galatasaray er videre i cupen etter straffesparkkonkurranse mot Yeni Malatyaspor på bortebane i cupen

Det måtte ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til for å sikre kvartfinale-billett for Galatasaray når de møtte Yeni Malatyaspå på bortebane i den tyrkiske cupen. Det var en kjedelig og målløs kamp i 90 minutter, men i ekstraomgangene ble det dramatikk og spenning.

Det var Yeni Malatyaspor som tok ledelsen først, i det 101 minutt. Veteranen Umut Bulut som tidligere har spilt for Galatasaray, og står med 173 kamper (43 mål) fra 2011-2016 for Galatasaray var mannen som satte inn 1-0 for Yeni Malatyaspor. Han fyrte av et svakt langskudd som Okan i Galatasaray-buret burde stoppet. På overtid i ekstraomgangene kom Galatasaray tilbake etter de fikk frispark. Luyindama gikk opp i feltet og stanget inn utligningen like før dommeren skulle blåse av kampen, og kampen gikk dermed til straffesparkkonkurranse.

Det måtte åtte straffespark til hvert lag før Galatasaray kunne juble for seieren, etter at Jetmir Topalli bommet på det åttende straffesparket.  

Kampfakta:

Stadion: Yeni Malatya
Yeni Malatyaspor: Ertaç, Chebake, Wallace, Semih, Hadebe, Zeki, Ndayishimiye, Kubilay, Adem, Fofana, Umut.
Galatasaray: Fatih Öztürk, Linnes, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan, Belhanda, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Babel, Diagne.
Mål: Umut Bulut (102. min) (Yeni Malatyaspor), Luyindama (120+1. min) (Galatasaray)
Straffespark: Atanlar: Taylan Antalyalı, Ömer Bayram, Oğulcan Çağlayan, Mbaye Diagne, Marcao, Oghenekaro Etebo, Emre Kılınç (Galatasaray), Ahmed Ildız, Jody Lukoki, Issam Chebake, Youssouf Ndayishimiye, Wallace, Murat Akça (Yeni Malatyaspor)
Kaçıranlar: Mustafa Eskihellaç, Jetmir Topalli (Yeni Malatyaspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)
Gule kort: Hadebe, Chebake (Yeni Malatyaspor)

Galatasarays førsteellever