Fatih Terim gjorde kun ett bytte etter 3-0 seieren over Kayserispor sist runde. Etebo kom inn på midtbanen i stede for Taylan Antalyali.

Sjokkstart av Rizespor

Galatasaray fikk en forferdelig start på kampen. Luyindama sov i timen når Saracchi kastet ballen til midtstopperen ett minutt ut i kampen. Samadio for Rizespor var på hugget og snappet opp ballen. Han kom alene med Muslera og lobbet ballen elegant over uruguayaneren. Rizespor sjokkerte Galatasaray på Turk Telekom Arena. Etter 13. minutter var det balanse i regnskapet når DeAndre Yedlin satte inn utligningen. Emre Kılınç la inn i felt på frispark. Rizespor fikk klarert innlegget i første omgang, men returen havnet hos DeAndre Yedlin som banket ballen i mål. Amerikaneren satte inn sitt første mål for Galatasaray.

Etter 26. fikk Rizespor en ny fin mulighet til å gå i ledelsen, men Fernando Boldrin blåste ballen over målet til Galatasaray fra 16 meter. Fernandes for Galatasaray test også skuddfoten noen minutter senere, fra spiss vinkel. Avslutningen sto i stil med Boldrin sin og gikk til innkast. En spiller som er farlig på landskudd er Emre Akaba. I det 30. minutt fyrte han av en suser fra 25 meter. Ballen gikk i mål nesten utagbar for Rizespors målvakt. Dermed hadde Galatasaray snudd kampen etter 30 minutters spill.

Galatasaray fortsatte å angripe. I det 35. minutt hadde Etebo et 50 meters løp fra egen banehalvdel med ballen, men han ble taklet til slutt uregelmessig 20 meter fra mål, av Selim Ay, som fikk gult kort. På påfølgende frispark ladet Falcao skuddfoten. Frisparket hadde fin retning, men Rizespors målvakt hang med på notene. Etter 40 minutter var det nok en tabbe i Galatasarays forsvar. Saracchi sentret en håpløs ballen tilbake til Marcão, som slet med å få kontroll på ballen. I stede havnet ballen i føttene til Fernando Boldrin, som gjorde ingen feil alene med Muslera!

Dramatisk andre omgang

Rizespor startet andre omgang best. I det 51. minutt ble de tildelt straffespark etter oppofrende takling av DeAndre Yedlin innefor Galatasarays 16-meter. Rizespor hadde flere store muligheter de misbrukte, men ble til slutt tildelt straffespark. Milan Skoda satte ballen midt i mål, utagbar for Muslera som hadde slengt seg til siden.

Henry Onyekuru og Kerem Akturkoglu kom inn for Emre Akaba og Emre Kilinc etter 57. minutter. Kerem testet skuddfoten noen minutter fra 20 meter, men tyrkeren hadde bare løskrutt i støvlene. Etter 74. minutter reduserte Galatasaray nok en gang. Onyekuru var på full fart inn mot målet til Rizespor. Yassine Meriah klarerte ballen før Onyekuru fikk avslutten, men han var uheldig å satte ballen i eget mål.

Det ble drama på slutten av kampen. Først det 79. minutt pekte dommeren på straffemerket etter en felling av DeAndre Yedlin. Etter å ha brukt VAR trakk dommeren situasjonen utenfor 16-meteren. DeAndre Yedlin pådro seg sitt andre gule kort, og Galatasaray måtte spille med 10-mann resten av kampen. Overtallet klarte Rizespor å utnytte godt, for på overtid satte de inn 3-4! Galatasaray klarte aldri å svare, og gikk på  dermed på et surt tap i en kaotisk kamp.

På andre plass på tabellen

Besiktas og Fenerbahce møttes til storkamp og spilte 1-1 denne runden. Det betyr at Galatasaray ligger tre poeng bak Besiktas, som i tillegg har en kamp mindre spilt.

Kampfakta:

Stadion: Türk Telekom
Dommere: Volkan Bayarslan, Ali Saygın Ögel, Serkan Olguncan
Galatasaray: Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Saracchi, Etebo, Fernandes (71. min Feghouli), Emre Akbaba (57. min Kerem), Emre Kılınç (57. min Onyekuru), Mohamed (71. min Arda), Falcao (88. min Babel)
Çaykur Rizespor: Gökhan (72. min Tarık), Moroziuk, Selim (61. min Meriah), Talbi, İsmail, Baiano (89. min Fernando), Djokovic, Boldrin, Sabo, Samudio (89. min Abdullah), Skoda (61. min Michalak)
Mål: 14. min Yedlin, 31. min Emre Akbaba, 74. min (k.k) Meriah (Galatasaray) – 2. min Samudio, 41. min Boldrin, 54. min (P) Skoda, 90+3. min Fernando (Çaykur Rizespor)
Røde kort: 79. min Yedlin (Galatasaray)
Gule kort: Luyindama, Fatih Terim (t.d.), Marcao (Galatasaray) – Selim, Moroziuk (Çaykur Rizespor)