1-3 F. Borini (30')

2-3 S. Oliveira (45+1)

3-3 S. Boey (80')

Galatasaray spilte 3-3 mot Fatih Karagümrük i den 30. runden i Süper Lig

Okan Buruk gjorde en endring på laget etter sist kamp mot Alanyaspor, som endte med 1-4-seier på bortebane. Nicolò Zaniolo fikk muligheten som midtspiss ettersom Mauro Icardi sliter med en skade. Nicolò Zaniolo har scoret 3 mål fordelt på 153 minutter (5 kamper) i ligaen denne sesongen for Galatasaray.

Tidlig ledelse

Galatasaray kom best i gang på Nef stadion. Tre minutter ut i kampen satte Kerem Aktürkoğlu  inn 1-0 etter herlig forarbeid av venstre-backen Sam Adekugbe. Kerem som satte inn sitt 8 ligamål, hadde en enkel oppgave med å sette innlegget til Adekugbe i mål.

I det 12. minutt hadde Galatasaray en dobbelsjanse til å doble ledelsen. Først hadde Zaniolo en avslutning fra god posisjon, men Fatih Karagümrüks målvakt gjorde en god redning. Like etter var Sergio Oliveira nære på å heade inn en ny scoring. I det 17. minutt slo Fatih Karagümrük tilbake når en Mbaye Diagne, som tidligere har spilt for Galatasaray, satte inn 1-1.

I det 21. minutt fikk  Nicolò Zaniolo avsluttet fra spiss vinkel etter han ble spilt i bakrom av Dries Mertens, men italieneren satte ballen i nettveggen. En par minutter senere ropte Zaniolo på straffespark etter han ble felt av Fatih Karagümrüks målvakt i feltet, men dommeren vinket spillet videre, og VAR grep heller ikke inn.

I det 26. minutt snudde Fatih Karagümrük kampen etter at Fernando Muslera sendte ballen upresset til en motspiller. Saba Lobzhanidze la inn til Fabio Borini som banket inn 1-2 for bortelaget.

Galatasaray og Dries Mertens var nære til å binge balanse i regnskapet to minutter senere når den lille belgieren fikk avsluttet fra god posisjon innenfor 16-meteren, men avslutningen gikk rett på Fatih Karagümrüks målvakt. I stede økte Fatih Karagümrük ledelsen i det 30. minutt når Fabio Borini satte inn sitt andre mål for kvelden.

På overtid i første omgang fikk Galatasaray straffespark når Lawrence Nicholas handset innenfor 16-meteren. Sergio Oliveira var sikker fra 16-meteren og tente et håp for Galatasaray.

Andre omgang

Galatasaray styrte det meste av spillet i andre omgang, mens Fatih Karagümrük satset på kontringer.

I det 60. minutt ble Mauro Icardi byttet inn for Nicolò Zaniolo. Det tok ikke lange tiden før han ble markerte seg. Dessverre med negativt fortegn. I det 67. minutt fikk Galatasaray straffespark etter at Milot Rashica ble felt innenfor 16-meteren. Mauro Icardi gjorde seg klar, men straffesparket ble alt for svakt og Batuhan Ahmet Şen som er på lån fra Galatasaray reddet straffesparket.

Galatasaray fikk likevel utligningen i det 80. minutt når Sacha Boey satte inn 3-3 og skapte noen spennende sluttminutter på Nef stadion. Fatih Karagümrük sto i mot presset, og det ble poengdeling.

Galatasaray leder nå tabellen med 70 poeng, 7 poeng foran Fenerbahce som har en kamp til gode. De møter Istanbulspor på hjemmebane og kan knappe inn ledelsen til 4 poeng.

Kampfakta:
Stadion: Nef
Dommere: Volkan Bayarslan, Erdem Bayık, Esat Sancaktar
Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakçı, Adekugbe (90. min Dubois), Torreira, Oliveira (90. min Mata), Rashica, Mertens (78. min Yunus Akgün), Kerem Aktürkoğlu, Zaniolo (60. min Icardi)
VavaCars Fatih Karagümrük: Ahmet Şen, Biraschi (90+3. min Salih Dursun), Baniya, Dresevic, Levent Mercan, Nicholas (73. min Adnan Uğur), Bertolacci (Rodrigues 79. min), Ozdoev, Lobjanidze (73. min Colley), Borini, Diagne
Mål: 3. min Kerem Aktürkoğlu, 45+1. min Oliveira (Straffespark), 80. min Boey (Galatasaray), 18. min Diagne, 26. og 30. min Borini (VavaCars Fatih Karagümrük)
Gule kort: 48. min Nicholas, 85. min Levent Mercan, 90+6. min Dresevic (VavaCars Fatih Karagümrük)