1-0 B. Gomis (15')

2-0 B. Gomis (31')

2-1 M. Yesil (82')

Galatasaay slo Istanbulspor 2-1 på Nef stadion i den 14. runden i Süper Lig

Galatasaray hadde mulighet til å kapre førsteplassen i ligaen etter som Fenerbahce tapte mot Trabzonspor på julaften. Galatasaray gikk ut i 100 fra start og dominerte i første omgangen. Istanbulspor hadde lite å komme med.

I det 14. minutt fikk de lønn for strevet når Bafétimbi Gomis stanget inn 1-0 etter corner. Like før hadde han et skudd som gikk i stolpen. I det 30. minutt hadde samme man et nytt stolpe-treff. Lucas Torreira la inn til Gomis som klarte å bomme på åpent mål.

I det 34. minutt fikk Gomis en ny stor mulighet når han fikk avslutte upresset innenfor 16-meteren, men avslutningen gikk rett på David Jensen i Istanbulspor-målet. To minutter senere var han mer besluttsom og satte inn 2-0 etter corner som første gikk til Fredrik Midtsjø i feltet. Nordmannen fant hode til franskmannen som scoret sitt andre mål på hode.

Istanbulspor skapte spenning i andre omgang

Galatasaray fortsatte sin dominans i andre omgangen. I det 54. minutt hadde Dries Mertens en ball i nettet, men målet ble annullert og Mertens belønnet med gult kort etter at han først tok med seg ballen med hånden. I det 76. minutt hadde Kerem Aktürkoğlu en stor mulighet som han burde omsatt til mål. Tyrkeren fikk avslutte fra rundt 11 meter, men David Jensen gjorde en fin refleks-redning.

I det 82. minutt kom Istanbulspor tilbake når Mehmet Yesil satte inn reduseringen på hodet etter dødball. Dommeren la til 10 minutter i overtid og det ble noen nervepinede sluttminutter. To minutter på overtid var Istanbul svært nære på å sette inn nok en scoring. Emir Kaan fikk avslutte innenfor 16-meteren, men avslutning gikk like på utsiden av stolpen. Flere mål ble det ikke og Galatasaray kunne trekke pusten når dommeren blåste av kampen ti minutter på overtid.