1-0 K. Akturkoglu 22'

2-0 K. Akturkoglu 32'

2-1 R. Yilmaz 85'

Galatasaray slo Besiktas 2-1 på Nef stadion i den 29. runden i Süper Lig

Galatasaray tok imot Besiktas på Nef stadion i en viktig uke for Galatasaray. I tillegg til å møte Besiktas er det returoppgjør i Europa Leaguen mot Barcelona på torsdag. Galatasaray spilte 0-0 i første oppgjør, og har et godt utgangspunkt før lagene møtes på Nef stadion.

Kerem Aktürkoğlu viste seg fram i første omgang

I kampen mellom Galatasaray og Besiktas var det Kerem Aktürkoğlu som viste seg fram fra sin beste side i første omgang. Etter flere store sjanser til begge lag var det tyrkeren som blir kalt for «Harry Potter» av fansen satte inn kampens første scoring etter 22 minutter. Mostafa Mohammed serverte en fin pasning til Kerem Aktürkoğlu som blåste ballen i mål.

I det 32. minutt var juvelen frampå igjen, og stanget inn 2-0 for Galatasaray etter et herlig innlegg fra Mostafa Mohamed. Kerem Aktürkoğlu er toppscorer for Galatasaray med 8 ligamål så langt denne sesongen.

Andre omgang

Det var en andre omgang med tøffe dueller og kampen bølget fram og tilbake med sjanser til begge lag. Det kunne blitt mange mål, men omgangens eneste scoring kom til Besiktas i det 85. minutt når Ridvan Yilmaz satte inn 2-1. Ridvan Yilmaz fyrte av et skudd fra rundt 16 meter som gikk mellom beina på Iñaki Peña.

2-1 ble også sluttresultatet og Galatasaray starter uken med seier før møte med Barcelona om noen dager. Neste ligakamp er borte mot Gaziantep FK søndag 20. mars.

Klatrer på tabellen

Galatasaray ligger nå på 11. plass med 38 poeng. Det er nå 9 poeng ned til Altay som ligger på nedrykksplass. Like mange poeng er det opp til Istanbul Basaksehir som innehar fjerdeplassen som gir kvalifisering til Europa Conference League.

Kampfakta:
Stadion: Nef
Dommere: Atilla Karaoğlan, Serkan Ok, Candaş Elbil
Galatasaray: Pena, Elabdellaoui (67. min Boey), Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç (68. min Babel), Feghouli (46. min Cicaldau), Kerem Aktürkoğlu (81. min Ömer Bayram), Mustafa Muhammed (67. min Gomis)
Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Necip Uysal, Vida, Umut Meraş, Atiba (46. min Josef), Can Bozdoğan, Ghezzal, Teixeira (78. min Rıdvan Yılmaz), Kenan Karaman (39. min Larin), Güven Yalçın (39. min Batshuayi)
Mål: 22. og 32. min Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), 85. min Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)
Gule kort: 31. min Atiba, 32. min Ersin Destanoğlu, 32. min Ghezzal, 64. min Josef (Beşiktaş), 48. min Cicaldau, 68. min Mustafa Muhammed, 86. min Ömer Bayram, 90+5. min Van Aanholt (Galatasaray)