Galatasaray er videre i kvalifiseringen til Europa League etter de slo Hajduk Spilt 2-0 på Turk Telekom Arena

Flere spiller som spilte sist ligakamp ble hvilt til helgens kamp mot Fenerbahce når Galatasaray tok i mot Hajduk spilt i kvalifiseringen til Europa League. Diagne erstattet Falcao, mens spillere som Ryan Babel, Ömer Bayram, Martin Linnes, Emre Taşdemir, Ryan  Donk fikk mulighet fra start. Oghenekaro Etebo startet også, og fikk sin første kamp fra start for Galatasaray.

Ingen mål i første omgang

Hajduk Spilt startet kampen best og skapte noen halvsjanser. Etterpå tok Galataaray over, og i 25. minutt skapte de sin første sjanse når Marcao fikk avsluttet etter corner, men headingen fikk over mål. Like etter var Galatasaray nære på å få straffespark når Diagne gikk opp i en duell i feltet og ble tatt ganske hardt i ryggen, men dommeren vinket spillet videre. I det 29. minutt fyrte Etebo av et langskudd fra over 30 meter, men skuddet gikk til siden for mål. Galatasaray fortsatte å angripe, men det ble ingen tellende resultat i målprotokollen i første omgang.

Andre omgang

Fatih Terim gjorde ingen bytter i pause. I det 52. minutt var Ryan Babel nære på å sette inn 1-0 for Galatasaray. Feghouli serverte et fint innlegg til Ryan Babel som avsluttet fra 7 meter, men avslutningen sto ikke i stil med innlegget. I det 57. minutt avsluttet Fehouli på volley fra 16-meterstreken. Ballen gikk i mål, men ble annullert på grunn av at Diagne sto i offside og hindret Hajduk Spilts målvakt. Hajduk Spilt hadde noen små sjanser, men Galatasaray var det mest toneangivende laget i andre omgang også. I det 74. minutt var Diagne nære på å score på brassespark inne i 16-meteren, men ballen gikk like over. I det 76. minutt fikk de endelig hull på byllen. Emre Taşdemir la inn til Belhanda som satte inn en etterlengtet ledelse for Galatasary. Det skulle komme mer for hjemmelaget. I det 85. minutt scoret Ryan Babel, og la på til 2-0 for Galatasary. Marcao la inn på venstrekanten til en Babel som enkelt satte inn 2-0. Flere mål ble det ikke, og Galataaray er videre til Play-Off i Europa League.

Møter Skotsk motstand

Galatasaray møter Rangers i Play-Offen til Europa League. Kampen spilles i Glasgow 1. oktober klokken 2045 norsk tid.

Kampfakta:

Stadion: Türk Telekom
Dommere: Craig Pawson, Lee Betts, Ian Hussin (İngiltere)
Galatasaray: Fatih Öztürk, Linnes, Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan Antalyalı, Feghouli, Etebo, Ömer Bayram, Babel, Diagne
Hajduk Split: Posavec, Jakolis, Vuskovic, Mujakic, Colina, Jradi, Caktas, Juric, Jairo, Gyurcso, Diamantakos
Mål: 77.min Younes Belhanda, 86. min Ryan Babel (Galatasaray)
Gule kort: 25. min Mujakic (Hajduk Split), 37. min Ömer Bayram (Galatasaray)

Galatasarays førsteellever