1-0 B. Gomis 4'

2-0 R. Babel 12'

Galatasaray slo Fatih Karagümrük 2-0 på Ned stadion i den 31. runden i Süper Lig.

Ömer Bayram startet på høyre-backen for Galatasaray ettersom både Omar Elabdellaoui og Sacha Boye var ute med skade. Emre Mor og Jimmy Durmaz som spilte for Galatasaray for en par sesonger siden var tilbake på Nef stadion igjen, som Fatih Karagümüruk-spillere.

Bafétimbi Gomis som har scoret 4 mål for Galatasaray etter han kom til klubben i januar fikk muligheten på topp fra start.

Pangstart for Galatasaray

Galatasaray fikk en pangstart på kampen. To minutter ut i kampen dømte dommeren straffespark til Galatasaray etter at Kerem Aktürkoğlu ble felt innenfor 16-meteren. Bafétimbi Gomis var sikker fra krittmerket og satte inn 1-0 og sitt femte mål for sesongen.

I det 12. minutt doblet Galatasaray ledelsen. Ryan Babel kombinerte fint med Alexandru Cicâldău før han avsluttet i mål innenfor 16-meteren.

I det 33. minutt måtte yndlingen Kerem Aktürkoğlu som har vært svært god denne sesongen ut med skade. Det så ikke ut til å være noe alvorlig ettersom Kerem gikk av banen uten hjelp. En annen tyrker, Emre Kilinc ble byttet inn.

I det 35. minutt var Galatasaray nære på å sette inn 3-0 når Alexandru Cicâldău fyrte av et skudd fra 16-meter som traff stolpen.

I det 42. minutt var Davide Biraschi veldig nære på å sette ballen i eget mål for Fatih Karagümrük, etter et forferdelig tilbakespill til målvakt Emiliano Viviano. Tilbakespillet var upresist og gikk forbi Viviano som prøvde å løpe etter ballen for å unngå scoring, men heldigvis for de to gikk ballen like utenfor.

2-0 sto seg tilbake til pause i en omgang Galatasaray dominerte.

Andre omgang

Galatasaray startet andre omgang best også. I det 48. minutt ble Bafétimbi Gomis spilt igjennom av Berkan Kutlu. 36-åringen som ikke har den samme farten som før var hardt presset og driblet først av en mann, men i avslutnings-øyeblikket klarte ikke franskmannen å stokke beina riktig.

I det 58. minutt hadde Bafétimbi Gomis en nydelig akrobatisk avslutning som var nære på å ende med scoring. Ryan Babel headet til Gomis som prøvde å brassesparke ballen i mål.

I det 68. minutt skapte Fatih Karagümrük omgangens første farlig sjanse. Adnan Ugur som kom inn som innbytter i det 62. minutt fyrte av et skudd som traff stolpen. Etter det kom Fatih Karagümrü mer inn i kampen.

I det 72. minutt hadde Fatih Karagümrük en dobbel-sjanse etter corner som til slutt endte med straffespark. Aleksandar Pesic gjorde seg klar, men Fernando Muslera gikk rett vei og reddet straffesparket! Det var kamp om ballen på returen og Fatih Karagümrük ropte på nytt straffespark etter de mente at Emre Mor ble felt, men VAR grep ikke inn denne gangen.

I det 76. minutt fyrte Emre Mor av et tilsynelatende enkelt skudd som Fernando Muslera burde håndtert enkelt, men Muslera fikk ikke skikkelig grep på ballen, og han holdt på å fomle ballen i mål. Han fikk tilslutt tak i den på målstreken, og uruguayaneren slapp med skrekken.

I det 82. minutt testet Berkan Kutlu skuddfoten like utenfor 16-meteren. Tyrkeren som har til gode å score denne sesongen fikk til en god avslutning som Karagümrüks målvakt måtte slå til corner.

Tross store sjanser ble ingen mål i andre omgang, og 2-0 ble sluttresultatet.

Galatasaray klatrer på tabellen

Galatasaray ligger for øyeblikket på 12. plass med 41 poeng etter 31. runder. Galatasaray kan bli forbi gått av Gaziantep FK og Kasimpasa som enda ikke har spilt denne runden.