Galatasaray slo Lazio 1-0 på Turk Telekom Arena i den første kampen i Europa Leagues gruppespill

Turk Telekom Arena var endelig klargjort for spill etter det ble lagt ny gressmatte. Galatasaray har hatt flere ulike stadioner som hjemmebane i starten av sesongen. Galatasaray møtte Lazio i første gruppespillskamp i Europa League.

Galatasaray var farlig nære å få verst-tenkelig start på kampen. 8 minutter ut i kampen ble Manuel Lazzari felt av en utrusende Muslera. Muslera var heldig som slapp unna med kun et gult kort. I det 22. minutt var Galatasaray uhyre nære på å ta ledelsen. Olimpiu Morutan fyrte av et fint langskudd, men skuddet gikk i tverrliggeren og ned mot målstreken. Galatasaray var millimetere unna scoring. Ellers var det en ganske sjansefattig omgang fra begge lag.

Tabbe avgjorde kampen

Det ble mer action i andre omgang. I det 58. minutt var Marcao nære på å sette ballen i eget mål. Brasilianeren som er utestengt i 10 kamper i serien er tilbake på laget etter han ba om unnskyldning til Kerem Aktürkoğlu etter voldshendelsen i første seriekamp. I det 60. minutt hadde Kerem Aktürkoğlu en fin sjanse. Han fikk avsluttet fra rundt 16-meter, men avslutningen gikk utenfor. I det 65. minutt kom kampens eneste mål. Manuel Lazzari klarerte et innlegg rett opp i luften som burde vært enkel keepermat. Thomas Strakosha i Lazio-burset klarte på utrolig vis å fomle ballen i eget mål. Fem minutter senere hadde Milinkovic-Savic som kom inn i andre omgang en gylden mulighet til å score når han kom alene med Muslera, men avslutningen ble for svak. Galatasaray klarte å forsvare 1-0 ledelsen, og tar med seg tre viktige poeng.

På førsteplass

Galatasaray leder gruppe e med tre poeng. Lokomotiv Moskva og Marseille spilte 1-1 i den andre kampen i gruppen. Neste kamp er borte mot Marseille 30 september.

Kampfakta:

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı (78. min Emre Kılınç), Morutan (85. min Feghouli), Cicaldau (90. min Luyindama), Kerem Aktürkoğlu (79. min Babel), Halil Dervişoğlu (90. min Mustafa Muhammed)
Lazio: Strakosha, Lazzari, Luis Felipe, Acerbi, Hysaj, Akpa-Akpro (56. min Milinkovic-Savic), Lucas Leiva (83. min Cataldi), Luis Alberto (66. min Basic), Felipe Anderson (66. min Rodriguez), Zaccagni, Immobile (56. min Vedat Muric)
Mål: 67. min Strakosha (Kendi kalesine) (Galatasaray)
Gule kort: 8. min Muslera (Galatasaray), 42. min Akpa-Akpro, 88. min Vedat Muric, 90+4. min Zaccagni (Lazio)