Galatasaray tapte 0-1 mot Alanyaspor på Turk Telekom Arena i den femte runden i Süper Lig

Galatasaray kom med selvtillit til kampen mot Alanyaspor, etter at de slo Lazio 1-0 for 3 dager siden. Fatih Terim gjorde ett bytte på startoppstillingen siden forrige kamp. Christian Luyindama kom inn for Marcão som er suspendert i serien. Barış Alper Yılmaz, Arda Turan og Sacha Boey er fortsatt ute med skader. Alanyaspor trenes av legenden Bülent Korkmaz og har Emre Akbaba på lån for sesongen.

Målløs førsteomgang

Kampens første store sjanser kom etter 34. minutter for Galatasaray. Kerem Aktürkoğlu ladet skuddfoten fra drøye 20 meter, men Alanyaspors målvakt fikk slått ballen til corner. Alanyaspor var enda nærmere scoring i det 37. minutt. Cristian Borja prøvde på et innlegg fra kanten som Nelsson klarerte i brystet til Fernando Muslera og i tverrliggeren. Galatasaray heldige som slapp med skrekken. På overtid i førsteomgang fikk Berkan Kutlu en gylden mulighet etter at Alanyaspor rotet bort ballen i forsvar. Berkan avsluttet fra 16 meter, men tyrkeren fyrte bare av løskrutt.

Galatasaray dominerte i andreomgang men gikk på skrell

Fatih Terim gjorde tre bytter i pausen. Mostafa Mohamed, Sofiane Feghouli og Emre Kılınç for Halil Dervişoğlu, Olimpiu Morutan og Taylan Antalyali. Alanyaspor startet andreomgang best. I det 48. minutt fikk Davidson en fin mulighet til å sende Alanyaspor i føringen. Galatasary klarte ikke stoppe Alantaspors angrepsforsøk og Davidson fikk til slutt avsluttet like utenfor 16-meteren, men ballen gikk til side for mål.

Etter det skrudde Galatasaray opp tempoet og tok mer og mer over kampen. I det 55. minutt testet Alexandru Cicâldău frispark foten fra 20 meter, men Serkan Kirintili i Alanyaspor-buret reddet forsøket. Tre minutter senere hadde Mostafa Mohamed en mulighet etter corner, men headingen gikk over mål. I det 63. minutt prøvde Mostafa Mohamed på nok en avslutning, men ballen gikk via en Alanyasporspiller og til corner. Like etter hadde Kerem Aktürkoğlu en enda større mulighet etter innlegg fra kanten. Kerem Aktürkoğlu fikk avsluttet upresset innenfor 16-meteren, men nok en Alanyasporspiller sto i veien.

I det 71. minutt var Emre Akbaba nære på å overliste Fernando Muslera. Han fikk til en god og kraftfull heading fra distanse etter innlegg fra siden, men Muslera var våken og fikk fistet ballen over mål. Samme man prøvde på nok en avslutning fra distanse i det 80. minutt, men denne gangen gikk ballen langt utenfor.

I det 86. minutt ble Galatasaray tatt på senga av Alanyaspor. Cristian Borja kom fossende fram på venstresiden. og fikk lagt inn til Daniel Candeias som fikk stå helt fri i feltet. Muslera reddet mesterlig første avslutning, men samme mann satte inn returen og sendte Alanyaspor i ledelsen på Turk Telekom Arena. Galatasaray var nære på å sette inn utligningen to minutter senere. Mostafa Mohamed fikk en fin mulighet i Alanyaspors 16-meter, men siktet var fortsatt ikke stilt inn for egypteren. Galatasaray klarte ikke komme tilbake i kampen, og Alanyaspor stikker av noe ufortjent med alle pogene fra Turk Telekom Arena.