Galatasaray slo Fenerbahce 1-3 på bortebane i den 23. runden i Süper Lig

Fatih Terim valgte å starte med Falcao på topp i stede for Adem Büyk som har spilt bra de siste kampene. Adem står ned 8 mål på de siste 7 kampene (liga og cup). Med seier kunne Galatasaray komme a-poeng med Trabzonspor som spilte 2-2 mot Besiktas denne runden. Basaksehir kan ta førsteplassen med seier mot Rizespor i morgen (mandag).

Første omgang

Ikke mange minuttene var gått før Galatasaray og Onyekuru skapte kampens første store sjanse. Onyekuru kom alene med Fenerbahces målvakt, men avslutningen  gikk like utenfor. Det er alltid full tenning fra begge lags spillere når de to lagene møtes. Marcao gikk hardt inn i duellene fra start og laget frispark ved en par anledninger tidlig i kampen. 20 minutter ut i kampen tråkket han til igjen, og bommet på taklingen innen for 16-meteren, som gjorde at dommeren pekte på straffemerket. Kruse var sikker fra 11-meteren og satte inn 1-0 for Fenerbahce. Halvtimen var spilt når Onyekuru fikk en ny stor scoringsmulighet. Ömer Bayram serverte en umarkert Onyekuru på bakerste stolpe, men avslutningen traff Ozan Tufan på streken og gikk til corner. Galatasaray skulle likevel få nettkjenning før pause. Ryan Donk fikk gå veldig enkelt opp i feltet på corner og stanget inn 1-1 i det 40. minutt.

Flere røde kort og mål i andre omgang

Det ble en andre omgang med masse drama. Belhanda burde satt inn 1-2 for Galatasaray i det 64. minutt etter at han fikk en gavepakke fra Altay Bayindir i Fenerbahce målet. Altays utspill gikk rett i føttene til Belhanda som var på blank goal Avslutningen til Belhanda var alt annet en imponerende og Fenerbahce slapp med skrekken. Like etter ble Fenerbahce trener Ersun Yanal utvist grunnet protester på et frispark som gikk mot Fenerbahce. Onyekuru var god denne kampen. I det 77. minutt skaffet han straffespark til Galatasaray når han ble felt innen for 16-meteren. Falcao tok straffesparket og satte inn 1-2 for gjestene. Like etter ble Belhanda utvist når han skulle byttes ut med Ahmet Calik. På vei ut for å bytte pådro han seg sitt andre gule kort for å ha plantet fingrene i Deniz Turuc sitt ansikt. Deniz Turuc ble også utvist for dårlig oppførsel. Dommeren la til hele 10 minutter i tilleggstid. 7 minutter på overtid viste dagens mann seg fram igjen, og avgjorde kampen. Onyekuru satte inn 1-3 etter kontring! Det ble også sluttresultatet, og Galatasaray er for alvor med i gullkampen igjen.

Kampfakta:

STADION: Ülker
DOMMERE: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy
FENERBAHCE: Altay, Isla (Mevlüt 81′), Jailson, Serdar, Hasan Ali, Tolgay (Deniz Türüç 60′), Ozan, Dirar, Kruse, Tolga (Mehmet Ekici 88′), Vedat
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Marcao, Donk, Saracchi, Seri, Ömer, Feghouli (Emre Akbaba 90+8′), Belhanda, Onyekuru (Adem Büyük dk. 90+8′), Falcao (Ahmet Çalık 86′)
MÅL: Kruse (21′ pen.) (Fenerbahçe), Donk (40′), Falcao (80′ pen.), Onyekuru (90+7′) (Galatasaray)
RØDE KORT: Ersun Yanal (66′), Deniz Türüç (84′) (Fenerbahçe), Belhanda (84′) (Galatasaray)
GULE KORT: Serdar Aziz, Ozan Tufan, Tolgay Arslan, Dirar, Isla, Volkan Kazak (Yrd. Antrenör) (Fenerbahçe), Belhanda, Falcao, Seri, Mariano, Onyekuru, Fatih Terim (Galatasaray)