0-1 S. Oliveira (32')

0-2 K. Akturkoglu (78')

0-3 M. Icardi (100')

Galatasaray slo Fenerbahçe på bortebane i den 17. runden i Süper Lig

Galatasaray rykker ifra på tabellen etter at de slo Fenerbahçe 0-3 på bortebane, og sikret sin syvende strake seier i ligaen. Galatasaray hadde en god start på kampen med to baller i nettet i det 13. og 15. minutt, men begge målene ble annullert for offside.

I det 27. minutt hadde Barış Alper Yilmaz en eventyrlig mulighet til å score når han fikk avsluttet umarkert 10 meter fra mål, etter innlegg fra Milot Rashica på kanten. Tyrkeren som har scoret i to kamper på rad blåste ballen langt over mål.

I det 31. minutt kom likevel kampens første scoring. Dries Mertens’ corner endte til slutt til Sergio Oliveira som lurte bak i feltet, og portugiseren som har en god skuddfot fikk klokkereint treff på ballen fra spiss vinkel, og satte inn 0-1 for Galatasaray.

Fenerbahce var nære på å komme tilbake med en gang etter scoringen. I det 35. minutt avsluttet Batshuayi innenfor 16-meteren, men Fernando Muslera fikk en hånd på ballen. Det samme fikk han også minuttet etter når Arao fikk avsluttet innenfor 16-meteren.

Flere mål i andre omgang

Ett minutt ut i omgangen kom Galatasarays første sjanse i omgangen. Barış Alper Yilmaz fikk til en god avslutning fra spiss vinkel, men Altay Bayındır sto i veien for skuddet. Det samme gjorde han når Dries Mertens testet skuddfoten i det 66. minutt.

Mauro Icardi kom inn for Barış Alper Yilmaz i det 76. minutt. Det ble litt av et innhopp! En par minutter senere kombinerte han fint med Kerem Aktürkoğlu som satte inn 0-2 mellom beina på Altay Bayındır. Ti minutter på overtid satte Icardi spikeren i kista selv, og banket inn 0-3 fra spiss vinkel.

Fire poengs ledelse

Galatasaray ligger nå på førsteplass med 39 poeng, 4 poeng foran Fenerbahçe som ligger på andreplass.

Kampfakta:
Stadion: Ülker
Dommere: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Süleyman Özay
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Serdar Aziz, Gustavo Henrique (46. min Lincoln Henrique), Szalai, Osayi-Samuel, Arao (90+1. min Serdar Dursun), Crespo (70. min Zajc), Ferdi Kadıoğlu, Rossi (69. min İrfan Can Kahveci), King, Batshuayi (69. min Valencia)
Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Dubois, Berkan Kutlu, Oliveira (77. min Midtsjö), Rashica (70. min Yunus Akgün), Mertens (70. min Torreira), Kerem Aktürkoğlu (90+3. min Mata), Barış Alper Yılmaz (76. min Icardi)
Mål: 32. min Oliveira, 78. min Kerem Aktürkoğlu, 90+10. min Icardi (Galatasaray)
Røde kort: 86. min İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)
Gule kort: 11. min Gustavo Henrique, 87. min Valencia 87. min Mert Hakan Yandaş (Fenerbahçe), 26. min Boey, 26. min Oliveira, 34. min Nelsson, 45+7. min Mertens, 75. min Berkan Kutlu, 90+11. min Icardi (Galatasaray)