40' F. Muslera (GS)

42' M. Mohamed (GS)

57' S. Ay (RIZ)

65' O. Bayram (GS)

67' Y. Bolasie (RIZ)

86' B. Kutlu (GS)

90+5' T. Cetin (RIZ)

Galatasaray slo Çaykur Rizespor 2-3 på bortebane i den 8. runden i Süper Lig

Fatih Terim gjorde flere bytter på laget som spilte 0-0 mot Marseille på torsdag. Mostafa Mohamed, Ryan Babel, Feghouli var blant offensive spillere som fikk tillit fra start.

Ikke imponerende førsteomgang

Det tok bare fem minutter før Mostafa Mohamed viste seg fram. Egypteren som startet sin andre kamp for sesongen gjorde ingen feil når han fikk muligheten etter sløvt forsvarspill av Rizespor. Han satte inn sitt første ligamål for sesongen.

Galatasaray styrte det meste av spillet etter scoringen. 17. minutter ut i kampen svarte likevel Rizespor på kontring. Fernando Boldrin satte inn utligningen for hjemmelaget. Dommeren brukte flere minutter på å VAR-sjekk. Galatasaray ville ha frispark på taklingen av Berkan Kutlu i hendelsen før scoringen, men dommeren godkjente målet til slutt. I det 25. minutt var Rizespor farlig frampå igjen på corner. Galatasaray var passive og det utnyttet Joel Pohjanpalo som sendte Rizespor i ledelsen.

I det 27. minutt fikk Feghouli en gylden mulighet til å sette inn utligningen. Algerieren som har en fin skuddfot avsluttet med feil fot, og ballen gikk like til side for mål. Samme man var nære på scoring fem minutter på overtid i første omgang, men Rizespors målvakt reddet forsøket. Dermed sto 2-1 seg til pause. Rizespor effektive som scoret på 2 av 2 skudd på mål, mens Galatasaray hadde 3 skudd på mål til pause. Galatasaray kunne fort også gått til pause med en mann mindre. Fernando Muslera pådro seg gult kort for protester mot dommeren etter at ballen hadde vært ute. Muslera fortsatte å protestere med allerede et gult kort, og sparket bort ballen i sinne.

Andre omgang full av kaos

Halil Dervişoğlu og Ömer Bayram kom inn for Taylan Antalyali og Patrick van Annholt i pausen. I det 47. minutt fikk Mostafa Mohamed en eventyrlig mulighet etter innlegg fra Ömer Bayram. Egypteren fikk avsluttet fem meter fra mål, men klarte likevel å bomme på mål. Svakt av egypteren! I det 53. minutt testet Halil Dervişoğlu skuddfoten fra rundt 20 meter, men Gokhan Akkan i Rizesporburet hadde få problemer med å stoppe forsøket.

Kampen bølget fram og tilbake med store sjanser til begge lag.  I det 55. minutt hadde Rizespor en stor mulighet til å gå opp til 3-1. Bare en god redning av Fernando Muslera gjorde at Joel Pohjanpalo ikke ble tomål scorer. I det 59. minutt fikk Halil Dervişoğlu nok en mulighet. Han fikk stå ganske uforstyrret å avslutte fra rundt 11-meter, men avslutningen var alt for svak og gikk utenfor.

I det 74. minutt lyktes Galatasaray med å komme tilbake i kampen. Mostafa Mohamed satte inn sin andre scoringen for kvelden. Galatasaray øynet muligheten til å reise hjem med alle poengene med et kvarter igjen pluss tillegg. Like etter scoringen var Rizespor millimeter unna scoring, men ballen ble reddet streken.

I det 85. minutt var Galatasaray nære på å rote bort ledelsen. Berkan Kutlu mistet ballen som bakerste mann og pådro seg både straffespark og rød kort i mot. Fernando Boldrin gjorde seg klar for å ta straffesparket, men straffesparket var alt for svakt og gikk utenfor. Dommeren la til åtte minutter i tillegg grunnet mye kaos. Rizespor hadde flere sjanser til å ta ledelsen, men det var Galatasaray som trakk det lengste strået 11 minutter på overtid når Olimpiu Morutan satte inn 2-3!

Fem poeng bak Fenerbahce

Fenerbahce slo Kasimpasa 2-1 denne runden og leder Süper Lig med 19 poeng. Galatasaray ligger på en 8. plass med 14 poeng.

Kampfakta:

Stadion: Çaykur Didi
Dommere: Ali Palabýyýk, Serkan Olguncan, Mustafa Sönmez
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan (61. min Tarýk Çetin), Boyd, Holmen, Selim Ay, Cemali Sertel (85. min Alberk Koç), Dokovic, Dabo, Sabo (62. min Bolasie), Umar (62. min Phiri), Boldrin (90+5. min Deniz Hümmet), Pohjanpalo
Galatasaray: Muslera, Yedlin, Alpaslan Öztürk, Nelsson, Van Aanholt (46. min Ömer Bayram), Taylan Antalyalý (46. min Halil Derviþoðlu), Cicaldau, Berkan Kutlu, Feghouli (72. min Kerem Aktürkoðlu), Babel (90+1. min Morutan), Mohamed (90. min Diagne)
Mål: 5. og 75. min Mohamed, 90+11. min Morutan (Galatasaray), 18. og 25. min Pohjanpalo (Çaykur Rizespor)
Røde kort: 86. min Berkan Kutlu (Galatasaray)
Gule kort: 37. min Sabo, 58. min Selim Ay, 67. min Bolasie, 90+5. min Tarýk Çetin (Çaykur Rizespor) 32. min Alpaslan Öztürk, 40. min Muslera, 42. min Mohamed, 65. min Ömer Bayram (Galatasaray)