Galatasaray spilte uavgjort (1-1) mot Basaksehir på bortebane i den 29. runden i Süper Lig

Det sto mye på spill når Galatasaray møtte serieleder Basaksehir til toppoppgjør. Før kampen ledet Basaksehir serien med 59 poeng. Galatasaray lå på fjerdeplass med 51 poeng. Galatasaray stilte nok en gang med en nykomponert førsteellever ettersom flere spillere var ute med skade. Ryan Donk var tilbake i midtforsvaret sammen med Lemina. Falcao var ute med skade så Galatasaray spilte uten ren spiss. Martin Linnes fikk sjansen fra start i stede for Mariano som nylig ble 34 år, og som trolig er inne i sin siste sesong for Galatasaray. Dessverre for han og Galatasaray så måtte han ut etter en smell i det 77. minutt.

Det ble en målløs og jevnspilt første omgang med noen sjanser til begge lag. Basaksehir hadde et lite overtak i starten. Kampens første store sjanse på når Okan Kocuk nesten rotet et tilbakespill fra Saracchi i mål. Like etter var Robinho nære på å sette inn ledelse for Basaksehir. I det 33. minutt skapte Galatasarays bortelagets første store sjanse når Emre Akaba fikk avsluttet på bakre stolpe, men Mert i Basaksehirmålet hang med på notene. Like før pause fikk Saracchi muligheten på langskudd, men ballen gikk rett på målvakt Mert.

Andre omgang

Galatasaray gjode ingen bytter i pausen. Basaksehir byttet inn veteranen Demba Ba for Robinho. Demba Ba sto for andre omgangs første sjanse når han fikk headet en ok heading etter innlegg i det 48. minutt. Like etter fikk han en enda større sjanse når han fikk avsluttet noen meter foran mål, men avslutningen ble for dårlig. Det lå et mål i luften, og det skulle Basaksehir få også. I det 51. minutt stanget Danijel Aleksic inn 1-0 ledelse til Basaksehir. Fatih Terim gjorde endringer i forsvaret etter scoringen. Emin Bayram kom inn for Lemina. Galatasarays første store sjanse kom etter 66 minutter. Onyekuru fikk avsluttet fra 16 meter som Mert såvidt fikk fingrene på. Minuttet etter var Galatasaray farlig frampå igjen, og denne gangen fikk de lønn for strevet. Emre Akbaba satte inn reduseringsmålet i det 67. minutt. Marcelo Saracchi driblet seg fri inne i 16-meteren og la inn til en umarkert Emre som hadde en enkel oppgave med å sette ballen i mål. I det 83. minutt var Galatasaray og Onyekuru nære på å gå opp i ledelsen. Onyekuru ble nydelig spilt igjennom innenfor 16-meteren, men Mert i Basaksehir målet stoppet avslutningen til nigerianeren. I det 84. minutt ble Basaksehir redusert til 10 mann når Edin Visca fikk sitt andre gule kort. Galatasary klarte ikke utnytte overtaket med en mann mer, og kampen endte 1-1.

Basaksehir leder fortsatt serien

Basaksehir leder fortsatt serien med 60 poeng. Trabzonspor som bare spilte 1-1 mot Ankaragücü ligger på andre plass med 58 poeng. Galatasaray ligger på fjerdeplass med 52 poeng, ett poeng bak Sivasspor.