Galatasaray tapte overraskende 2-1 borte mot Ankaragücü i den 27. runden i Süper Lig

Fatih Terim gjorde bare én endring på laget som slo Erzurum BB 2-0 i helgen. Ryan Donk kom inn for Christian Luyindama. Norske Torgeir Børven startet for Ankaragücü som lå på 19. plass i ligaen før de møtte Galatasaray. Børven sto med syv mål på 22 kamper for hovedstadsklubben, hvor av 11 fra start.

Ankaragücü i ledelsen mot spillets gang

Kampens første målsjanse kom etter 9 minutter. Fernandes testet skuddfoten like utenfor 16-meteren, men Ankaragücüs målvakt hang med på notene og fikk slått ballen til corner. Etter 21 minutter hadde Onyekuru en gylden mulighet til å score på hode fra close hold. Ömer Bayram la inn et fint innlegg fra kanten til Onyekuru som fikk stå umarkert i feltet, men Korcan Çelikay i Ankaragücü-buret reddet hodestøtet. I det 33. minutt fikk Galatasaray en gratissjanse etter klønete tilbakespill av Ankaragücus forsvarspiller. Emre Kılınç snappet opp tilbakespillet, og fikk en stor mulighet til å gi Galatasaray ledelsen, men avslutningen ble for dårlig.

I stede var det Ankaragücü som gikk opp i ledelsen mot spillets gang. I det 44. minutt ble de tildelt et noe billig straffespark etter at Arda Turan kom for sent inn i en takling. İbrahim Akdağ var sikker fra krittmerket, og Ankaragücü tok med seg en 1-0 ledelse inn i garderoben til pause.

Vondt til verre i andre omgang

Fatih Terim gjorde tre bytter i pausen. Falcao, Martin Linnes og Muhammed Kerem Aktürkoğlu kom inn for Emre Kılınç, Arda Turan og DeAndre Yedlin. Falcao markerte seg med en gang. I det 48. minutter fikk han muligheten etter han ble spilt igjennom av Onyekuru, men colombianerens avslutning gikk rett på målvakt Ricardo Friedrich, som kom inn for Korcan Çelikay som måtte ut med skade i første omgang. I stede var det et effektivt Ankaragücü som tok vare på mulighetene når de bydde seg. I det 54. minutt satte Saba Lobzhanidze inn 2-0 for Ankaragücü. Han fintet Marcão i pølsebua og kippet ballen elegant over Muslera.

Vondt ble til verre i det 56 når Mostafa Mohamed fikk direkte rødkort for en albue på İbrahim Akdağ. Galatasaray var nære på redusering i det 73. minutt, når Martin Linnes la inn et fint innlegg til Onyekuru som fikk stå umarkert på bakerste stolpe, men avslutningen til nigerianeren gikk like utenfor mål. I det 78. minutt ble Feghouli som ikke har spilt på lenge byttet inn for Henry Onyekuru, og i det 82. minutt kom Ryan Babel inn for Fernandes uten at de bemerket seg nevneverdig. To minutter på overtid skapte Galatasaray litt spenning i kampen når Muhammed Kerem Aktürkoğlu satte in  2-1. Dommeren hadde lagt til 6 minutter, men flere mål ble det ikke i overtiden, og Galatasaray gikk dermed på sitt første poengtap på 9 kamper.

Likt med Besiktas

Galatasaray ligger nå tre poeng foran Fenerbahce, og likt med Besiktas som begge har en kamp til gode.

Kampfakta:

Stadion: Eryaman
Dommere: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu
MKE Ankaragücü: Korcan (41. min Friedrich)- Kitsiou, Ante, Sarlija, Atila, İbrahim (90. min Orkan Çınar),Endri (90. min Lukasik),Alper (72. min Emre Güral), Geraldo (73. min Idriz Voca),Lobjanidze, Borven.
Galatasaray: Muslera- Yedlin (46. min Linnes),Marcao, Donk, Ömer Bayram, Etebo, Gedson Fernandes (83. min Ryan Babel) , Emre Kılınç (46. min Kerem Aktürkoğlu), Arda Turan (46. min Falcao),Onyekuru (79. min Feghouli),Mohamed.
Mål: 45+1. min İbrahim Akdağ (Straffespark), 55. min Lobjanidzhe (Ankaragücü) – Dk.90+2. min Kerem (Galatasaray)
Gule kort: Atila Turan, Sarlija, Lobjanidze, İbrahim Akdağ, Kitsiou (Ankaragücü) – Yedlin, Etebo, Marcao, Babel (Galatasaray)
Røde kort: 57. min Mohamed (Galatasaray)

Tabell Süper Lig

Galatasarays førsteellever