1-0 Y. W. Eduardo 39'

1-1 K. Akturkoglu 41'

71' Juanfran (ALY)

Galatasaray spilte 1-1 mot Alanyaspor på bortebane i den 24. runden i Süper Lig

Iñaki Peña var den eneste av nye spillere som fikk sin debut når Galatasaray møtte Alanyaspor. Bafétimbi Gomis, Erick Pulgar og Semih Kaya ble også hentet under overgangsvinduet, men ble henvist til benken fra start.

Likt til pause

Syv minutter ut i kampen var Alanyaspor nære på å ta ledelsen. Wilson Eduardo avsluttet i tverrliggeren. Det ble også en farlig mulighet på returen, men målet hadde uansett blitt avblåst for offside. 

I det 22. minutt kunne Galatasaray tatt ledelsen. Alexandru Cicâldău prøvde å plassere ballen i mål innenfor 16-meteren, men Marafona i Alanyaspor-buret fikk fingrene på avslutningen. Returen havnet i farlig område foran mål, men Alanyaspor fikk klarert ballen. 

I det 35. minutt fikk Emre Akbaba som er på lån fra Galatasaray en fin mulighet foran mål. Tyrkeren fikk servert et fint innlegg fra kanten, men klarte ikke stokke føttene foran mål. Tre minutter senere kom scoringen til hjemmelaget. Wilson Eduardo satte inn 1-0 på hode etter et fint innlegg av Emre Akbaba.

Galatasaray svarte med en gang. I det 40. minutt fyrte Kerem Atürkoglü av et langskudd som gikk via en Alanyaspor-spiller og i mål. Det var Kerems 6 ligascoring denne sesongen, og han er Galatasarays toppscorer så langt. På overtid fikk han mulighet til å score sitt 7. mål for sesongen når han fyrte av et nytt langskudd, men denne gangen hang Alanyaspors målvakt med på notene. 

Andre omgang

Omgangens første store mulighet kom av Alanyaspor og Wilson Eduardo som var farlig i første omgang. Wilson prøvde seg på nok et hodestøt etter innlegg fra kanten. Bare en god redning av Iñaki Peña gjorde at det ikke ble scoring. I det 71. minutt fikk Juanfran direkte rødt kort for takling på Ryan Babel i hodehøyde. 

Alanyaspor var ikke ufarlige med 10 mann. I det 76. minutt var Davidson nære på å score for hjemmelaget. Iñaki Peña gjorde en god redning på avslutningen fra close hold. I det 81. minutt fikk Erick Pulgar sin debut når han kom inn for Taylan Antalyali. 

I det 89. minutt burde Berkan Kutlu ha scoret for Galatasaray. Halil Dervişoğlu serverte tyrkeren som enkelt burde satt ballen i mål, men Berkan Kutlu hadde for tung ryggsekk og avslutningen gikk over mål. Linjedommeren sto med flagget i været for offside, men mulig scoringen hadde blitt godkjent etter bruk av VAR.

Flere mål ble det ikke, og Galatasaray står uten seier på de siste fem ligakampene, og kun en seier på de siste 13 kampene i ligaen.

Tre poeng over nedrykk

Galatasaray ligger nå på 13. plass med 28 poeng, 3 poeng ned til Antalyaspor som ligger på nedrykksplass.

Kampfakta:
Stadion: Bahçeşehir Okulları
Dommere: Mete Kalkavan, Ekrem Kan, Ata Yıldırım
Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Fatih Aksoy, Furkan Bayır, Borja, Novais, Efkan Bekiroğlu (76. min Umut Güneş), Candeias (62. min Davidson), Efecan Karaca, Emre Akbaba, Eduardo (76. min Oğuz Aydın)
Galatasaray: Pena, Van Aanholt, Nelsson, Marcao, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı (82. min Pulgar), Berkan Kutlu, Emre Kılınç (82. min Morutan), Cicaldau (82. min Feghouli), Kerem Aktürkoğlu (90. min Arda Turan), Babel (87. min Halil Dervişoğlu)
Mål: 39. min Eduardo (Aytemiz Alanyaspor) 41. min Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)
Røde kort: 71. min Juanfran (Aytemiz Alanyaspor)
Gule kort: 87. min Pulgar (Galatasaray)

Tabell Süper Lig

Galatasarays førsteellever