1-0 Y. Akgün 52'

2-0 Y. Akgün 58'

Galatasaray tapte 2-0 mot Adana Demirspor på bortebane i den 18. runden i Süper Lig

Galatasaray var på jakt etter en etterlengtet seier når de møtte Adana Demirspor på bortebane i den 18. runden i Süper Lig. Adana Demirspor hentet spillere som Mario Balotelli, norske Jonas Svensson og Younes Belhanda og Yunus Akgün på lån før sesongen. Balotelli og Svensson, Yunus startet kampen, mens Belhanda som kom fra Galatasaray startet på benken.

Målløs første omgang

Galatasaray kunne fått en drømme start på kampen etter fire minutter. Olimpiu Morutan testet skuddfoten fra fint hold like utenfor 16-meteren, men avslutningen til rumeneren gikk til side for mål. 9 minutter ut i kampen fikk den offensive venstre-backen Ömer Bayram muligheten fra spiss vinkel, men Adana Demirspors målvakt sto i veien for skuddet. 

Etter 15. minutter ble Birkir Bjarnason spilt fint igjennom å satte ballen i nettet, men målet ble annullert offside. I det 26. minutter fikk Galatasaray en gratis mulighet etter at Simon Deli bommet på en klarering i forsvaret til Adana Demirspor. Mostafa Mohamed fikk ballen, men avslutningen fra egypteren ble alt for svak.

Yunus Akgün den store forskjellen i andre omgang

I det 52. minutt kom kampens første scoring etter at Adana Demirspor kontret Galatasaray i senk. Yunus Akgün som er på lån fra Galatasaray satte inn 1-0 for hjemmelaget. Det er av sine egne man skal ha det. I det 58. minutt fyrte samme mann av et nydelig langskudd som gikk i mål, utagbar for İsmail Çipe. 

I det 66. minutt var Galatasaray svært nær redusering etter corner. Oğulcan Çağlayan fikk til en fin heading som Adana Demirspors målvakt som måtte gi retur på. Returen havnet i farlig område til Mostafa Mohamed som ikke klarte å sette ballen i mål. Det ble i stede en ny retur som Vitor Nelsson fikk mulighet til å score på, men nok en gang sto en Adana Demirsporspiller i veien. 

I det 77. minutt testet Ryan Babel som kom inn som innbytter skuddfoten fra langt hold. Nederlenderen fikk til et ok skudd som Arijanet Muric måtte slå til corner. På den påfølgende corneren fikk Victor Nelsson en stor mulighet, men Arijanet Muric hang med på hodestøtet til dansken. Flere mål ble det ikke og Galatasaray gikk på nok et forsmedelig tap i serien.

11. plass på tabellen

Galatasaray ligger fortsatt på 11. plass med 24 poeng, mens Trabzonspor leder serien med hele 45 poeng. 

Kampfakta:

Stadion: Yeni Adana
Dommere: Arda Kardeşler, Bora Özkara, Erdinç Sezertam
Adana Demirspor: Muric – Samet, Deli, Svensson, Kaan, Gökhan (90+1. min Tayyip), Stambouli, Yunus (80. min Akintola), Bjarnason (90+1. min Sinan), Vargas (73. min Belhanda), Balotelli (73. min Assombalonga)
Galatasaray: İsmail – Nelsson, Marcao, Oğulcan, Ömer (73. min Aanholt), Taylan (67. min Aytaç), Berkan (62. min Babel), Cicaldau, Morutan (62. min Halil), Kerem (73. min Emre), Mohamed
Mål: 53. min – Dk. 58. min Yunus (Adana Demirspor)
Gule kort: Stambouli, Bjarnason, Muric (Adana Demirspor) – Cicaldau, Taylan (Galatasaray)

Tabell Süper Lig

Galatasarays førsteellever